Tanácsadóink

Vén Péter

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

már -1es szeme van a 17 évesnek romolhat e tovább ..ha....

A kérdés

Üdvözlöm! -1-es a szemem és jelenleg még tanulok (17 éves vagyok) és szeretném megtudni hogy tovább romolhat-e a szemem az irástól,olvasástól ha nem viselem a szemüveget? lehet javitani a látásomon a Bates módszerrel ? hogyan kell elvégezni a gyakorlatokat és milyen gyakran?

A tanácsadó válasza

Kedves 17 éves Tanuló!
Az igazság ugyanaz mindenkinél, ahogy a nemzetközi honlapunk írja az eredeti Bates rendszer dokumentumai alapján.....
Mig tanulsz, a rossz nézési szokások egyre mélyülnek, különösen szemüvegben.
Szerintem a szemüveg nem viselése magában nem elég a helytelen nézési szokások felszámolására. De ha tréningezni kezdesz szemüveg nélkül minden más lesz...

Tréningezni kell, és a Te problémád is megáll, javul, majd meggyógyulhat. Először pillanatokra lesz éles a látás, és ha kitartó vagy, egyre több helyzetben tudod alkalmazni az egyre tartósabb HELYES nézési szokásokat. Igy haladva tudatalattiddá válhat az egész és szemüveg nélkül újra tökéletes lehet a látásod ismét.
Jó munkát!

egy dioptriás rövidlátás esetében szükséges e a szemüveg-használ e a tréning?

A kérdés

Üdvözlöm ! Szemproblémával kapcsolatban szeretném a segitségét kérni :- 1- es a szemem és nem tudom hogy feltétlenül szükséges -e a szemüveget viselni vagy nem minden esetben,tovább romolhat-e a szem a szemüvegtől vagy esetleg javul a látás? valamint még azt is szeretném megtudni hogy érdemes - e elkezdeni a Bates módszert , és ha igen használnak -e a gyakorlatok?

A tanácsadó válasza

Nem tudni hány éves... Amennyiben tanul még, akkor romlik a szem, tréningezés nélkül. Akkor is romlik, ha szemüveget hord.
Amennyiben elkezdi a tréninget, a szeme nem romlik tovább, és ha helyesen ráérez arra, hogy nem a szemét tréningezi, hanem a látását, ideális esetben egy -két hónap alatt tökéletesen láthat újra. Először ideiglenesen, aztán egyre jobban és tarttósabban...
A szemüvegtől sosem gyógyul a látás, az csak egy mankó, ami csak a tünetet KEZELI, de nem gyógyítja.

Hol lehet olvasni a látástréning javuló eseteiről?

A kérdés

Kedves Péter!Lehet valahol az ezzel a módszerrel elért látás gyógyulásról, javulásról szóló siker történeteket olvasni?Üdvözlettel: Z. Judit

A tanácsadó válasza

magyarul itt;
http://www.natursziget.com/search/newest/exact/ven-peter (olyan 50 cikk lehet már),
angolul itt;
http://i-see.org/perfect_sight/ (az eredeti mű teli eset leirással),
&
http://www.central-fixation.com/stories-from-the-clinic/ (Bates doktor asszisztensének eset anyagai...).

elkezdte a látástréninget kevés az eredmény

A kérdés

Jó estét elkezdtem a látástréninget eleinte szkeptikus voltam vele ugyanis a Bates módszerröl szóló könyvet olvastam egy csomó képtelen baromságot olvastam hogy volt valaki aki megakarta úszni a katonaságot kölcsönkérte a haverj -10D okulláréját a képtelenség ott van hogy volt olyan hülye hogy elkérte a másik meg hogy odaadta hiszen nélküle semmit sem lát illetve az ingázás meg az ilyen energiagyakorlatok de nem adtam fel és kerestem a könyvben olyan gyakorlatot ami progressziven hathat a látásomra ez pedig a közelítés távoltitás volt ezt egyre intenzívebben végeztem plasztikkáryával és kezdett egyre javulni a szemema ballal 23cm jobb 22 cm volt eleinte a jobb szemem kicsit lemaradt a fejlődésben amit sikerült visszahoznom most a ballal 28cm a jobbal 30cm-re látok és a kép kezd egy olyan fél méteres távolságban kitisztulni olvasni ilyen távból még nem tudok ezt az eredményt két hónap alatt értem el a probléma hogy nagyon gyorsan szeretnék eredményt elérni és tudnék is de az egyik szemem mindig lemarad a fejlődésben és ez bezavar hol a bal hol a jobb

A tanácsadó válasza

Tisztelt Tréningező!
Örülök, hogy kipróbálja az alternatívát, de ez nem jelenti azt, hogy mindjárt a helyes útra talált. Ugyanis nálunk, Magyarországon is inkább csak amolyan "kezdők" könyvei, de inkább hozzá nem értők könyvei jelentek meg, amelyek egyes részeiben ugyan jók, míg többségében rossz megközelítéseket használnak.
Amikről Ön ír, azok legalább is ezt sejtetik. Így tartós eredményre nem juthat, tehát kérem, keresse meg azokat a weboldalakat, amik az eredeti módszert alkalamazzák. Ebben az esetben nem a szemét fogja edzeni, hanem a látását, és ez a lényeg.
Bates-könyvét nem olvashatta, mert nem adták ki még nálunk.
Jó munkát. :)

kezdődő rövidlátás 15 éves korban

A kérdés

Jó napot!Azt szeretném kérdezni hogy -0,75 dioptriás szemromlást ki lehet-e nőni?Vagy ha nem akkor mivel tudnám a szememet újra tökéletessé tenni?(15/f)

A tanácsadó válasza

Kinőni nem, de kitréningezni lehet, ha a honlapon lévő tréningeket kipróbálgatod és nem kezdesz szemüveget hordani. Napi 15-20 perceket kéne foglalkozni a témával és fokmozatosan bevinni a helyesebb nézési szokásokat a suliba, az életbe. A jobb , a helyes nézési szokásokat magával a tréninggel gyakorolod be.