Tanácsadóink

Vén Péter

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

színtévesztés

A kérdés

Tisztelt Dr Úr!Szintévesztő vagyok és szeretnék érdeklődni a gyógymód felől mert nagyon szeretnék meggyógyulni!Nagyon érdekelne az önök lehetőségei v gyógymódjai.

A tanácsadó válasza

Minden látásproblémákkal foglalkozó cikk végén találhat egy információs sávot, amely eligazítja, hogy melyik weboldalon van a teljes tréning anyaga. A színtévesztés is gyógyítható, javítható , mivel ez a betegség is inkább stressz alapú, mintsem öröklődés kérdése... Kérem kezdje el az öngyógyitó, szelíd munkát és meglátja sikerülni fog.

bioptron lámpa

A kérdés

Érdeklődnék,hogy a bioptron lámpát lehet-e használni a napoztatáshoz

A tanácsadó válasza

Kedves Futrinka!
Sajnos nincs tesztelve a bioptron lámpa szemre gyakorolt hatása. Amig van napfény, használja a természetest, (fokozatosan és körültekintéssel)és télen a borult éggel is többre megy, mint a mesterséges fénnyel.

tompalátó műtött szem 30 éves esetnél

A kérdés

Tisztelt Péter!Én 30 éves vagyok és a jobb szemem tompalátó.kiskoromban megműtöttek és szemüveget is hordtam mégis igy maradt a szememszeretném tudni lehet-e segíteni rajta ha igen kérem írja le hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom. Ha nem lehet segíteni akkor köszönöm, hogy elolvasta a levelem.

A tanácsadó válasza

Igen, segit!!!
A látástréning minden esetben és minden korosztálynál segit.
Önnél az orvosok megtették, amit tudtak, most vegye elő kérem egy másik-forradalmi-szemorvos 100 éves rendszerét, az öngyógyítást.
Azt Önnek kell kipróbálni, hogy melyik gyakorlat tetszik a látásának.
Általában az ingázás, a napfény kúra, a vizualizálás nagyon be szokott jönni. A tompalátó szemével sokkal többet gyakoroljon, addig a másik szemét takarja el, kösse be.
Talán ha egy - egy tréninget kiválasztana, ahol sok más tanuló is ismerkedik a módival, az sem ártana. Vannak szemes fórumok, ahol nagyon jó társaság van.
Kellemes és szorgalmas szemmunkát !

tompalátó 11 éves gyerek

A kérdés

Tisztelt Dr. úr, A napokban derült ki hogy 11 éves kisfiam bal szemére tompalátó.Sajnos semmilyen jel nem utalt arra az évek során hogy barmilyen probléma lenne -nem kancsal ,ügyes a sportokban stb. Iskolai szemvizsgálat során jeleztek hogy vigyem szemorvoshoz ,ahol bal szemével nem lát.Jelenleg takarasi modszert irtak elő ,viszont nem sok reményt adtak a gyógyuláshoz.Interneten olvastam a szemtréning modszereiről es keresek barmilyen lehetőséget amivel fiam szemet gyógyithatnám.Kérem ha barmilyen lehetőséget lat ,segitsen.Köszönöm.

A tanácsadó válasza

Tisztelt Asszonyom, örülök, hogy ilyen késői korban szokatlan-szemeltekarásos- megoldást javallottak. Ritka. Nos, valóban, ha nem gyakorolaja evvel a leállt szemmel a helyes nézési szokásokat, nem igen lesz jobb látása a fiúnak. Próbálgassa a szemtrénget a weboldal szerint, ássa bele magát a szülő is , hogy segiteni tudjon, akár teljesen rendbe jöhet a szem. Lehet bátran gondolkodni egy - egy jóféle tréningre, előadásra is sőt egyéni konzultációkat is számitásba kéne venni, hisz itt az szemorvosok már befejezték a tennivalójukat. Mi természetgyógyászok-én nem volnék orvos :)- és önök sokat tehetnek a gyerkőccel együtt a hibás szem gmegújításáért.

A kérdés

Tisztelt Uram,lányom ősszel kezdi az iskolát, ovi vége felé gyakran fájt a feje, ezért mentünk el szemorvoshoz, aki asztigmiát és rövidlátást állapított meg. A fejfájáson kívűl más panasza nem volt egyébként, én magam nem is gondoltam, hogy rövidlátó. Ez lenne az első szemüvege. Most nyáron ritkábban panaszkodik a fejfájásra. A kérdésem az, hogy végezzük-e magunk a weboldalon olvasott gyakorlatokat, (én magam is hasonló problémákkal küzdök) vagy érdemes lenne szemtorna trainingre mennie majd? Illetve, ha a tanár is partner abban, hogy azt a napi 2-3 percet rászánja a szemtornára a gyerekekkel, akkor mi a módja ennek, hogyan vihető be a szemtorna az osztályba?Előre is köszönöm a válaszátÜdvözlettel.Bádonyi Kata

A tanácsadó válasza

Tisztelt Asszonyom!
Iskolás kori rövidlátás, az első szemüveg előtti állapot.

Most van a kellő pillanat, amikor a legaktivabb hatása lehetne a tréningnek. MOST, AMIKOR AZ ELSŐ SZEMÜVEGET NEM VETTE FEL A GYEREK. NE IS VEGYE, KEZDJE EL A TRÉNINGET AZONNAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Azért nincs fejfájása most, mert nincs iskolában és semmi nem kényszeriti a rossz nézési szokásokra. A suli kezdetéig lehet, teljesen rendbe jön a látása, ha nem veszi fel a szemüvegét és gyakorlatokba kezd!!!!!!!!!!! Kezdjék el azonal a weboldal gyakorlatait, és irják meg a forumon a gondokat, ott sokan segitenek.(Iratkozzanak be a forumba magyarán). Ha netán nem válaszolna jól a szem a gyakorlatokra, majd el kell jönnie egy -két tréningre, egyéni kezelésre, stb. De ne kezdje el a szemüveg hordását semmiképp. Ha a tanár partner a suliban, az külön jó, akár egy egész ingyenes megelőző országos prg. létezik, az egész iskola igényelheti nálam az anyagot... Tehát gyakoroljon a gyerek napi 15-20 perceket és irja meg ide is az eredményeket,kérném tisztelettel, hogy tájékozódjanak a Nyályas Olvasók !.