Tanácsadóink

Vén Péter

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.
A kérdés

üdvözlöm nekem van egy szemtekerezgésem nystagnusom és érdeklődnék olvastam itt egy cikket erről hogy valakinek sikerült javítania a látását. HA lenne kedves nekem megírni hogyan lehetne nekem is javítani. Ugyanis nem tudom mennyiben befolyásolja ez de voltam kórházban és ott gyógyszereket szedek phszihiátriai gyógyszereket skizofrénia ellen szedem őket ez befolyásolja e a nystagmusomat ?Másfelől viszont ez a szemrezgésem fokozódott mióta kijöttem a kórházból ha lenne kedves bővebb tájékoztattást adni erről Gyógyitható e?Kérem erre a címre irja meg válaszát peti150@mailbox.hu ha nem lehet megadni a címemet akkor is kérem irja meg válaszát bizok a doktor úrban fontos lenneelőre is köszönöm!!!!!!

A tanácsadó válasza

A nystagmus/szemteke rezgés
Ha személyre szabottan is vannak kérdései, írja meg, a válaszhoz ebben az esetben csak Ön tud hozáférni.
A nystagmus hivatalosan nem javítható betegség, de dr. Bates tapasztalatai szerint -az én szerény véleményem sem más-...,nagyon nagy többségében javítani és meggyógyítani is lehet.
A nytagmust az élet árnyékos oldala befolyásolja , mint ahogy az egész szervezetét is. Amint a tréning gyakorlatait elkezdi ill. az egészséges nézési szokásokat képes bevinni a mindennapi életébe és azok újra automatikusak lesznek, a probléma általában erősen csökken, v. megszünhet. Ez azonban kitartó látásnevelést, öngyógyító munkát kíván. Ld. még honlap...

A kérdés

Tisztelt Péter!Én 33 éves vagyok és a jobb szemem tompa látó a táblán kb az első 5 sort tudom leolvasni, és egy kicsit kancsal is kifelé.3 éves koromban megműtötték mindkét szemem a bal az jó.1999-ben egy kancsalsági műtétem volt ahola jobb szemem felfelé állt utánna tehát nem lett párhuzamos most pedig kissé kitér nemtudom hogy evvel lehet e valamit kezdeni mert az orvos azt mondja hogy már semmit és a tompa látásommal sem.Kérem ha tud segítsen, mert igy munkát sem találok magamnakNagyon köszönömGodán Evelin

A tanácsadó válasza

Tompalátás,v. lusta szem és kancsalság.
Kedves Evelin, mindkét probléma javitható kitartó munkával, annak ellenére, hogy ugyanazon a szemen van. Sőt, érzésem szerint a tompa látása sokkal ikább, mint a szem iránya.
Nem győzöm hangsúlyozni amikor csak tudom; a látástréninggel minden szemprobléma javítható szemüveg nélkül , öngyógító módszerrel, tekintet nélkül arra, hogy az orvosok nem tartják hivatalos gyógymódnak. Nem azért ellenzik, mert nem jó, hanem mert nem tudnak róla, nem ismerik, magyarul még hasonló sem igen jelent meg. Ami pedig nálunk ismert, avval nem igen láttak javult, gyógyult esetet! Egy orvos csak akkor mondhatja valamire, hogy működik, ha objektív eredményeket lát. Szerencsére itt, a naturszigeten számos ilyen esettel találkozhat az esetleírásokban, ezeket orvos is meg tudja erősíteni.

A kérdés

A színtévesztéssel kapcsolatosan érdeklődőm: a fiam 18 éves 15 évesen derült ki, hogy színtévesztő /alapeset/ színárnyalatokat téveszt, de ez soha sem rajz órán sem technika órán nem jelentett semminemű hátrányt. A probléma az, hogy rendőr szeretne lenni és az egészségügyi alkalmasságot meghatározó törvény kizárja a színtévesztést bármilyen mértékben, érdekes a színvaksággal egy kategóriaként kezeli. Ezt egyáltalán nem értem valószínű a törvény alkotó sem tudja, hogy a színtévesztés bizony nem mindegy milyen fokozatú. A fiamnak lehet Bkategóriás jogsija is, és rááadásul van színtévesztőknek szemüveg is. A képzőhely sajnos nem tudott mit mondani, a jelentkezését illetően, pedig a látása amúgy tökéletes, és a szemüveget 3 dioptriáig megengedi annak aki látáskárosult. Önök szerint lehetne-e segíteni a szemüvegen kívűl máshogy? / Itt olvastam egy cikket, mely szerint a gyerekek szeme "takarással" javult, érdekes nekem Bp-en a Pályav.szakorv. azt mondta ez egy fix állapot. Szeretnék erről bővebbet, hiszen nagyon sajnálom fiamat aki amúgy nagyon jó tanuló ép fogazatú és jó sportoló gyerek, nevetséges, hogy ezeket a törvényalkotók "alkalmatlannak" tartják! Köszönettel: Etus

A tanácsadó válasza

Színtévesztés
Tulajdonképpen a szintévesztés is tressz, tehát javítható gyógyitható. Sajnos minden ilyen tipusú problémával kezelt tanitvánom nem volt kitartó, amint felismete az ábrákat,-két-három hét elteltével(!) eltűntek, tehát a tartós javulást, gyógyulást nem tudtam regisztrálni. Kérem látogassa meg a weboldalt, jöjjenek el az áprilisi tréningre, kezdjék el a látástréninget, stb.

A kérdés

Tisztelt Vén Péter! 34 éves egyetemi hallgató vagyok. A kérdésem a következő lenne; Nekem 11 éves koromban volt egy agyhártya gyulladásom, melynek következtében, a jobb szememmel csak homályosan látok, szemüveggel is próbáltak rajta segíteni, de nem ment. A bal szememmel viszont tökéletesen látok.Azt szeretném megtudni van-e módszere a javításra ill. a kezelésre? Válaszát előre is köszönöm.

A tanácsadó válasza

Látássérülés agyhártya gyulladás miatt.
Igen, mindenképpen ki kéne próbálni a tréninget, hisz a szemüveg, csak a látás 10%-át érinti, a többi a KILENCVEN még nem volt "munkába véve". A látástréning nem az én találmányom. 100 éves, szemorvos dolgozta ki, ami megerősiti, hogy tudományos alapossággal átgondolt, kipróbált rendszerről van szó. Mivel az agyhártya gyulladás erős stresszt jeletett annak idején a látástraktusra is, de a betegség elmúltával nem volt rehabilitálva ez a rész (a látás 90%-a !!!!!!!!), tehát bizosra veheti, új dolgokra nevelheti látását.

A kérdés

Üdvözlöm!Van egy 10 hónapos keresztlányom. A bal szeme erősen befelé kancsalít. Nem születésétől áll fenn a probléma, kb 2 hete hirtelen, egyik pillanatról a másikra befordult a szeme. Az MR-en semmiféle elváltozást nem találtak, a szemészorvos szemizom bénulást állapított meg. Most takarásos módszert kezdenek. Kérdésem az lenne, hogy mitől alakulhat ki ilyen betegség, illetve hogyan gyógyítható. Tudna e ilyen picit kezelni?Köszönettel: Kabainé Klári

A tanácsadó válasza

Kancsalság 10 hónapos csecsemőnél
Igen, a gyerek szeme kezelhető ilyen pici korban is. Nem tudni mitől alakulhatott ki ez a folyamat, de arra gondolok, talán valami betegség mellékhatása lehet. A rigatás-féle gyakorlatok igen hatásosak. Bármilyen formában Tegyék a kengorúba úgy, hogy kifelé nézzen. Igy lehet vele ingázni az ablak előtt, igy kéne menni vele az utcán. Jó a hintázás is.(takarással v inkább b nélküle kéne gyakorolni). ld. még a www.szemtorna.hu honlap és a korábbi hasonló eset. Felhívnám a figyelmet, hogy amennyiben sem az orvos, sem a természetgyógyász tanácsait nem tartanák be, úgy a gyereknek tompalátó lesz a kancsal szeme! (Amit szintén lehet természetes úton befolyásolni, de akkor már sokkal nehezebb)!