Tanácsadóink

Vén Péter

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.
A kérdés

Tisztelt Vén Péter Úr !Szeretném megkérdezni ,hogy lehet-e a férjemen segíteni ? 2006.07.13-án üzemi baleset érte az egyik szemét retinaleválás. 07.19-én megműtötték de ekkora már az éles látás helyét is érte a retina szakadás ,két hétig maradt fenn majd megműtötték.9 hónapig fenn is maradt és újból megműtötték majd egy hónapmúlva megint műtét utána három hónapig maradt fenn a retina.A 6-dik műtétet már egészségkárosodás megelőzés céljából végezték és persze retinaleválás miatt. Férjem ismét műtétre van elő jegyezve 2008.02.28-ra ugyanis szemében elpattant egy ér és bevérzett ,ez is egészségkárosodás miatt kell elvégezni a műtétet. Szemén a javulás egyikműtét után sem lett jobb. A balesete óta csak nagyon csekély fénylátása van. Szeretném tudnivan még esély ? Köszönettel: Kovácsné Börönde MónikaE-mail cím: borondemonika@freemail.hu

A tanácsadó válasza

Retina levállás
Igen, van. Mindenképpen fog javulni Kedves Férje látása, hiszen az orvosok csak a látás 10 %-át érik el, miénk a fennmaradó 90%(!) A látás ugyanis a fejben van, oda csak mi magunk tudunk hatni öngyógyító látástréninggel.

A kérdés

most 34 eves vagyok.most 2 eve mutettem meg magam egy kolozsvari magan klinikan kancsalsag ellen elosszor ,majd ra 6 honapra ugyanott masodszor.a napokban voltam egy kontrolba ,minden ok ,a deviacio 5-10 %kozott van.a jobb szememmel neztem befele.kerdezni szeretnem hogy a szemtornaval lehetne e ezt a %-ot megkisebbre csokkenteni?regota jarok e szajton ,mar eleg reg felfedeztem,probalgattam az ingazast de szuksegem lenne az on velemenyere is.esetleg mit gondol mi volna az en esetemben a leghatasosabb?koszonom es turelmetlenul varom valaszat.

A tanácsadó válasza

Kancsaság operált szem esetén
Kezdje el a tréninget, sokat segithet. Különösen az ingázás-félék, a vizualizációs gyakorlatok és a fényterápia javasot. Talán ha beiratkozna a honlap forum rovatába, ott sok javuló eset cserélgeti tapasztalatait. Vannak Erdély országból is.

A kérdés

Kedves Péter!Egy éves kislányomnak a szemizmok gyengeségéből eredő kancsalsága van. Voltunk szemorvosnál, aki egyelőre szemleragasztást rendelt, majd 2 éves korban műtétet. Ezzel kapcsolatban kérdezném Önt: milyen alternatív gyógymódot tudna ajánlani, és hány éves kortól lehetne elkezdeni. A műtétet, amennyiben lehet, el szeretnénk kerülni.Tisztelettel: Móni

A tanácsadó válasza

kancsalság csecsemőnél.
Kérem, kezdjék el ringatni a gyereket amennyit lehet. Rakják kifelé a kengorúban, és igy is ingázzanak vele ablak előtt, a lakásban, és igy járjanak vele az utcán is. Kezdjék el a hintázást, már tavasz van, ennek jobbik változata, ha sikerül elérni, hogy a gyerek oldal irányban nézzen hintázás közben. Kérem, az esti mesélés közben takarják le a gyerek szemét kezükkel és kérdezgessék, látja e a mesealakokat, stb.N e törődjenek azzal, hogy még nem érti az egészet, valami történik a fejében tudat alatt, és ez lényeg! A gyakorlatok helyre hozhatják a kancsal szemet műtét nélkül is. Lehet leragasztott formában gyakorolni, de jobb, ha nincs a szemén tapasz.Fel kell azomban hívnom a figyelmet arra, ha sem a gyakorlatokat, sem a tapaszt nem alkalmazzák a gyerek szeme nem jöhet rendbe, és később, szemüveges korban, v. operáció után nehezebb a tréninggel is eredményre jutni.

A kérdés

Kedves Vén Péter!Tanácsot szeretnék kérni szemproblémámmal kapcsolatban. Én már kb. másfél éve kontaklencsét hordok, (erősen rövidlátó vagyok -5, és 21 éves) és gyakran volt, hogy emiatt a szemem begyulladt, befertőződött és többször is kellett antibiotikumos szemkrémmel kennem, meg csepegtetnem. Mostanra már megelégeltem, hogy mindig ez történik, és szeretném megkérdezni, hogy van e valami olyan (bármilyen) szer, csepp, krém, tabletta vagy bármi, ami az ilyen, kisebbfajta kötőhártygyulladások megszűntetésére alkalmas, és tényleg hatásos (akár még természetes összetevőkből áll szer stb) ill. ennek kezelésére mit tudna ajánlani. (A szemem nem piros, enyhén megduzzadt a szemhéj, és sárágs-fehéres váladék a szélén ill. égő érzés)Pillanatnyilag is van most ilyen problémám, és a szemész tanácsára ismét két hétig ilyen krémekkel kentem+csepgtettem, de mostanra nem múlt el. Nem szeretem a szemüveget, ezért szeretnék mindig kontaklencsét hordani....nemrég olvasgattam a tökéletes látás szemüveg nélkül könyvet. Ez eléggé felkeltette az érdeklődésemet, de nem tudom, hogy ez a fajta módszer, általánosságban mennyire lenne hatásos számomra. Valóban el tudnék érni minőségi változást ilyen kondíciókkal? (Már nagyjából 7éves korom óta rosszul látok, és azóta folyamatosan csak romlott, a rokonaimnak mind van valamilyen szemproblémájuk...és emelett még nekem viszonylag komoly gerincproblémám is van) Hát, én szeretnék hinni ebben a módszerben, de nem tudom, hogy így mit remélhetnék. (?) Nagyon köszönöm előre is bármiféle válaszát!!! Izsó Júlia

A tanácsadó válasza

kontaktlencse irritációja
A szemét nagyon irritálja a kontaktlencse. Talán a szemüveg "megoldaná" a problémát, mert az nem érintkezik közvetlen a szemével, de az okullárt nem kedveli .
A látástréning az Ön esetében is kiváló hatású lehet, de annak záloga, hogy előbb- utóbb félre kéne rakni a k.lencsét (szemüveget), mert csak akkor tud változni a szemgolyó mérete. Viszont az első időkben nagyon homályosan fog látni segédeszköz nélkül. Ha viszont valóban "szeretne hinni" a módszerben, kezdje el minél előbb, az akadályok legyőzhetők. Ha nem volnának legyőzhetők, a módszer nem élte volna meg a közel 100 évet...

A kérdés

A fiam szemhéjbénulással született, 2-szer mütöték a szemhéját de sajnos nagy változás nem történt. Kérdésem : milyen módszerrel lehet gyógyítani? Homoeopátiás gyógyszernélolvastam CAUSTICUM , ezzel lehet-e javítani az állapotán?S.A.

A tanácsadó válasza

Semhéjbénulás, ptosis
A látástréning tapasztalatom szerint rásegít erre a problémára is. Kérem, látogasson el a honlapra és a szemeltakarás gyakorlatokat és a nap-fényfürdőt próbálja ki.