Candidastop

Életük egy bizonyos szakaszában a nők 90%-ánál előfordul kismedencei gyulladás, hüvelyi folyás. A kórkép nem ritkán idültté válik, vannak, akiknél akár 10-12 éve is fennáll visszatérő folyás, gombásodás, petefészek-gyulladás. Van-e kiút e makacs betegségekből? A fenti két tünetegyüttest napjainkban összefoglaló néven kismedencei gyulladásnak nevezzük.

A Candida „megérzi”, ha lemerült az immunrendszer

A Candida albicans teljesen ártalmatlan emésztőgomba, amely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható anélkül, hogy problémákat okozna. Amíg az immunrendszerünk normálisan működik, a gomba nem terjed el és nem okoz panaszokat. Észrevétlenül él a szervezetünkben mindaddig, amíg meg nem érzi, hogy legyengültünk. Akkor gyorsan vált, támadásba megy át, és akár halálos fertőzést is okozhat legyengült immunrendszerű, túl fiatal (csecsemő) vagy túl idős embereknél.

A levendulaolaj jótékony hatásai

A levendulaolaj hatásos fegyver lehet a gombás fertőzések elleni harcban. Úgy tűnik, az illóolaj erős hatást gyakorol az általános bőr- és körömfertőzésekért felelős gombákra. Tudósok tesztelték a levendulaolajat és megállapították, hogy egy sor gombásodást okozó baktériumtörzsre és a Candida különböző fajaira halálos. Az említett baktériumtörzsek bőr-, szőr- és körömfertőzést kórokozói, a Candida fajok pedig mucocutaneous candidiasist, más néven szájpenészt okozhatnak.

Mora terápia: egyénre szabott gyógymód

A Mora terápia minden olyan betegség gyógyítására alkalmas, amelyiknél még nem következett be visszafordíthatatlan elváltozás. A következő esetekben mutatkoznak a legjobb terápiás eredmények: allergia, asztma, immunerősítés, méregtelenítés, gombás betegségek, fájdalommal járó kórképek, reumatológiai megbetegedések, nőgyógyászati betegségek, migrén, gyomor-bélrendszeri betegségek, bőrgyógyászati kórképek, ekcéma, szorongás, stressz, dohányzásról való leszokás. A kezelések nagy előnye, hogy teljesen fájdalommentesek, nincs mellékhatásuk és teljes mértékben egyénre szabottak.

Candida-fertőzés: holisztikus gyógyítás

A Candida albicans a Candida sarjadzó gombák osztályának leggyakoribb faja. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, de a bél baktériumflórájának ellenőrzése alatt áll. Elszaporodása komoly egészségkárosodáshoz vezethet. Hogyan szoríthatjuk vissza?

Candida albicans, a lappangó ellenség

A gombás betegségek kapcsán a legtöbben kétségkívül a köröm, a láb és a hüvely gombás fertőzésére gondolnak. A candidiasis (candidiázis) azonban ennél jóval összetettebb jelenség, mely a szervezet egyensúlyának felborulásával súlyos kórképek kialakulását idézheti elő.

Őszi méregtelenítés gyógynövényekkel

Ha egy állat megbetegszik, gyakran kilométereket vándorol bizonyos, speciális hatóanyagokat tartalmazó növényekért. Például ha a mezei nyulat róka veszi üldözőbe és a nyúl megmenekül, akkor addig kutat, amíg kalciumot tartalmazó, nyugtató hatású növényre nem talál.

Az amalgám több tucatnyi káros hatása

Több száz közlemény és kísérleti eredmény alapján alább ismertetjük az amalgámnak az élő szervezetre gyakorolt hatásait. Tény, hogy a benne lévő higany minden porcikánkhoz eljut, számos betegséget okoz, és a sejtek, sőt a molekulák szintjén is károsít bennünket.

Grapefruit mag, ezüstkolloid

Rendszeresen közreadjuk – természe­tesen íróik megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett leveleket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Weixl-Várhegyi László természetgyógyász tanács­adónk levelezéséből válogattunk.

Sok gyermek feleslegesen kap antibiotikumot

Az Egyesült Államokban évek óta győzködik a gyermekorvosokat arról, hogy a korábbi gyakorlathoz képest ritkábban írjanak fel antibiotikumot. Ennek ellenére még mindig gyakran előfordul, hogy a piciknek akkor is antibiotikumot rendelnek, ha arra nincs szükség. A legkirívóbb esetek a torokgyulladások kapcsán fordulnak elő, mert az orvosok akkor is ilyen gyógyszert írnak fel, ha nem biztosak benne, hogy Streptococcus okozta fertőzésről van szó. Pedig a gyermekgyógyászat szakmai irányelvei szerint az orvosnak antibiotikum-rendelés előtt egy egyszerű és olcsó teszttel meg kellene győződnie arról, jelen van-e a Streptococcus torokban.