A 10 legjobb bosszúságölő módszer

Teljesen normális dolog, ha időnként bosszankodunk, gyakran apró dolgok idegesítenek fel bennünket. A harag és a düh nehezen ellenőrizhető érzelmek, ennek ellenére sokat tehetünk azért, hogy úrrá legyünk rajtuk. Ez különösen fontos az egészségünk számára, mert akik folyamatosan bosszankodnak, számolniuk kell a vér lipid- és cukorszintjének emelkedésével.

Mit tehetünk, ha hisztizik a gyerek?

Tetszik vagy sem, a hisztikorszak a fejlődés része. Muszáj keresni a határokat, kitapasztalni, meddig mehetek el, muszáj megvizsgálni, mit tehetek meg, mi a norma a családban, muszáj letenni későbbi konfliktuskezeléseim alapjait, és meg kell tanulnom kezelni saját indulataimat, ahhoz pedig ismernem is kell érzelmeimet, pozitívakat és negatívakat egyaránt.

Nem mérges a párunk, csak éhes!

Egy nemrégiben közzétett friss kutatás szerint – amely során naponta kétszer mérték (reggel éhgyomorra és lefekvés előtt) a résztvevők vércukorszintjét –, ha a párunk munkából hazatérve mindenért belénk köt és szokatlanul morcos, könnyen lehet, hogy valójában nem is dühös ránk, csupán majd’ éhen hal szegény, mivel egész nap nem volt ideje rendesen enni.

Beszélj, ha dühös vagy!

A harag és más érzelmek kibeszélése jelentős mértékben befolyásolhatja az adott érzelemre adott fiziológiai választ. Nemrég közzétett kutatásukban a Carnegie Mellon Egyetem munkatársa, Karim Kassam és a San Franciscó-i Kalifornia Egyetem kutatója, Wendy Mendes arra kérték a kísérlet résztvevőit, hogy oldjanak meg nehéz matematikafeladatokat olyan értékelők jelenlétében, akiket arra képeztek ki, hogy végig negatív visszajelzéseket adjanak.

A túl sok jó rossz – avagy 7 halálos bűn az egészség ellen

Torkosság, kapzsiság, harag, hiúság, érzékiség, lustaság és féltékenység – ezeket tekintik az egészség elleni hét főbűnnek. Valószínűleg mindenki megfigyelte már magán e tulajdonságok egyikét-másikát. Óvatosnak kell lennünk, hogy a negatív tulajdonságok ne kerüljenek túlsúlyba, mert ezek éppen az egészségünkre hatnak negatívan. Lássuk, hogyan!

Viselkedési problémákat okozhat a gyerekeknél a szülő dühe

A szakemberek szerint a könnyen méregbe guruló szülők gyerekei maguk is hamar dühbe jönnek, és viselkedési problémáik is kialakulhatnak. Az Oregon Állami Egyetem kutatása újabb szeletét tárta fel a genetika és az otthon környezet összefüggéseinek. Megfigyelésükbe 361 olyan családot vontak be, akik örökbefogadott gyermekeket neveltek, miközben a vér szerinti szülőket is vizsgálták.

Ha kitör a vulkán – a düh természete

Talán Önök is ismerik azt az életérzést, hogy a kutya se fekszik jó helyen, vagy legszívesebben földhöz vágnának valamit, esetleg meg is teszik. A düh az egyik legtermészetesebb érzelem, amelyet életünk során sokszor megtapasztalunk. A kutatások szerint, ha életünk során ránk törő dühnek szabad utat engedünk, a fékevesztett érzelem és indulatkitörés romboló hatással lehet nemcsak a kapcsolatainkra, hanem az egészségünkre is.