Alapozás a sportban: táplálkozási tippek és étrend-kiegészítők

Míg a téli, kora tavaszi időszak sokak számára csak a fogyókúráról szól, a sportban ez az alapozás időszaka, ami azonban sokkal összetettebb annál, mint hogy csak fogyókúraként beszéljünk róla. A sportolók között is gyakran előfordul, hogy a versenyek után, az ünnepek alatt, a téli pihenő időszakban felcsúszik néhány kiló – és általában nem izomból…

Egy ENERGY-baba története

Nem is olyan régen még anyukám pocakjában laktam. Anyu apuval együtt úgy döntött, hogy először végeznek egy alapos méregtelenítő kúrát. Ebben nagy segítségükre volt a CYTOSAN, és nem az én anyukám lett volna, ha nem ajánlotta volna apunak mellé a KING KONG koncentrátumot. Természetesen azért, hogy elég ereje legyen a jégkoronghoz (legalábbis apa így hitte).

Nyáron is kell a vitamin

Még mindig sokan gondolják azt, hogy vitaminpótlásra a szervezetnek kizárólag télen van szüksége, hiszen ezeknek egyedül az immunrendszer támogatásában, a megfázásos betegségek megelőzésében van szerepük. Ez olyan, mintha azt gondolnánk, hogy nyáron nem kell foglalkoznunk az anyagcserénkkel, a bőrünk szépségével vagy éppen a sejtjeink regenerálódásával.

Árthat a túl sok étrend-kiegészítő

Miközben az étrend-kiegészítőket az egészség helyreállítóiként hirdetik, egy kutatás azt hozta felszínre, hogy a recept nélkül kapható kiegészítők valójában növelhetik a rák kockázatát, ha az ajánlott napi adagnál rendszeresen nagyobb mennyiséget veszünk be. Röviden: a vitaminok és ásványi anyagok túlzott bevitele többet árthat, mint használ.