Krónikus fájdalmat okozó gyulladáscsökkentők?

Sok ember úgy van vele, hogy ha fáj a feje, a háta, fellángol az ízületi gyulladása vagy lázas, akkor jó eséllyel szed valamilyen gyulladáscsökkentő gyógyszert, például aszpirint vagy ibuprofent. Most kiderült, hogy ezek a – többnyire recept nélkül kapható – gyógyszerek növelhetik az akár sok évvel később jelentkező, krónikus fájdalom kialakulásának kockázatát.

Hipnózis: az agy képességének felhasználása a gyógyításra

A hipnózis a pszichoterápia legősibb formája a nyugati orvoslásban – mondja David Spiegel professzor, a pszichiátria és magatartás-tudományok tanszékének vezetője (Stanford University) –, sokáig csak sarlatánságnak hitték. Valójában igen erőteljes eszköze annak, hogy befolyásoljuk gondolkodásunkat: hatalmat nyerjünk érzékelésünk és testünk fölött.

Fájdalomcsillapítás zenével műtét után

Zeneterápiával lehetne enyhíteni a hátsérülésből felépülő betegek fájdalmait. A műtét utáni fájdalmakon és szorongáson segíteni lehetne, állítja egy nemrégiben végzett kutatás. A terápia éneklést, ritmikus dobolást és élő zenét is tartalmaz, és nagyban hozzásegítette a betegeket ahhoz, hogy ellazuljanak, és kevésbé szenvedjenek a fájdalmaktól.

Aszpirin helyett jóga

Vajon mennyire hatékonyak a kiegészítő kezelések olyan problémák esetén, mint például a nyaki fájdalom, az osteoarthritis, a fibromyalgia és a migrén? Kiderült, hogy a jóga, a tai chi, az akupunktúra, a masszázs, a relaxáció mind hatékony kezelési módnak számít. Jó hír ez azoknak, akik nem szedhetnek gyógyszert, vagy azok mellékhatásait szeretnék elkerülni.

A hőpárnák és a jégtömlők több kárt okoznak, mint hasznot?

Sokak szemében ezek a fájdalom kezelésének gyógyszermentes alternatívái, a szakértők szerint azonban a hőpárnák és a jégtömlők valójában kárt okozhatnak a betegeknek, és hátráltathatják a gyógyulásukat. A szakemberek véleménye szerint ezek az eszközök eltántorítják a betegeket attól, hogy aktívvá váljanak, ami meghosszabbítja felépülési idejüket.

Gyógyító környezet – hegyi árnika

Cikkünkből kiderül, hogy a hegyi árnikát miként használhatjuk külsőleg, illetve homeopátiás hígításban belsőleg – egyszerre. Szövetregeneráló hatása miatt ezt a gyógynövényt (hegyi árnika, Arnica montana L. – Compositae) évszázadok óta ismerik.

Mora terápia: egyénre szabott gyógymód

A Mora terápia minden olyan betegség gyógyítására alkalmas, amelyiknél még nem következett be visszafordíthatatlan elváltozás. A következő esetekben mutatkoznak a legjobb terápiás eredmények: allergia, asztma, immunerősítés, méregtelenítés, gombás betegségek, fájdalommal járó kórképek, reumatológiai megbetegedések, nőgyógyászati betegségek, migrén, gyomor-bélrendszeri betegségek, bőrgyógyászati kórképek, ekcéma, szorongás, stressz, dohányzásról való leszokás. A kezelések nagy előnye, hogy teljesen fájdalommentesek, nincs mellékhatásuk és teljes mértékben egyénre szabottak.