Szokások, amelyek ártanak a szívnek

Mindenki azt szeretné, hogy egészséges maradjon a szíve. A szív- és érrendszeri betegségek azonban nagyon sok embert érintenek, az USA-ban több mint a felnőtt lakosság egyharmadát. Néhány egyszerű szokás elsajátítása vagy megváltoztatása nagyban hozzájárulhat az egészséges életvitelünkhöz. Íme néhány rossz szokás, és az elkerülésükre szolgáló tippek.

Karácsonykor egyedül

Ünnepek idején felerősödhet a magányérzet, főleg azokban, akik egyedül töltik ezeket a napokat. Hogyan őrizzük meg lelki egyensúlyunkat, egészségünket, és hogyan érezzük jól magunkat? Először is tervezzük meg előre az időnket, mert enélkül könnyen előfordulhat, hogy hirtelen nem jut eszünkbe semmi, és magányba, unalomba fulladnak az ünnepnapok.

A magányosok korábban halnak

A magány és a társadalmi elszigeteltség ugyanannyira akadályozza a magas életkor elérését, mint az elhízás. A magány és a halálozás kockázata közötti összefüggés a fiatalabb népesség esetében nagyobb, mint az idősebbeknél. A társas kapcsolatok hiánya megnöveli a kockázatot, a meglévő társas kapcsolatok pedig pozitív hatást gyakorolnak az egészségre.

Karácsony egyedül, otthon

Számos oka lehet annak, hogy valaki karácsony este egyedül ünnepel. A világban szétszóródott gyerekek, elhalt családtagok, rosszul sikerült házasság, távolra szakadás a családtól. Bármi is az ok, karácsonykor általában sokkal súlyosabbnak érezzük a magányt, az egyedüllétet. Adunk néhány tanácsot ennek az időszaknak a könnyebb elviselésére.

Tönkreteheti barátságainkat és magányossá tehet a boldogság hajszolása

Egy friss kutatás szerint azok, akik állandóan a boldogságot hajszolják, nagyobb eséllyel végzik magányosan. Ez azzal magyarázható, hogy csak magukra összpontosítanak, nem pedig a másokkal fenntartott kapcsolataikra. Az önkereső emberek ennek következtében végül elszigetelődnek, ami természetesen rontja általános közérzetüket. Az Emotion szaklapban megjelent kutatás eredményei ráillenek arra a Szex és New York generációra, melynek tagjai sztereotipikus módon nyughatatlanul keresik a beteljesülést.

Megviseli az immunrendszert a magány

Egy friss kutatás összefüggést mutatott ki a magányosság és számos immunrendszerbeli probléma között, ami alapján azt a következtetést vonták le a szakemberek, hogy az egyedüllét károsan hathat az ember egészségére. A vizsgálatok kimutatták, hogy az egyedülálló, magányos személyek esetében sokkal gyakrabban fordult elő herpeszvírus, és a stresszre válaszolva sokkal több gyulladással összefüggő proteint termelt a szervezetük, mint azoké, akik kötődtek valakihez a magánéletükben.

A mindfulness meditáció csökkenti a magányérzetet

Az idős emberek utolsó éveiket általában magányosan töltik. Társuk meghal, gyermekeik elköltöznek, élik a maguk életét, így magukra maradnak. A magányosság nem csak csöndes házat, társ, társaság hiányát jelenti, hanem érezteti hatását az elmén, a testen. A következmény: megnő egyes betegségek kockázata, ám ez ellen találhatunk egyszerű megoldást.

Zárkózottabbak az elvált szülők gyerekei

Az elvált szülők gyerekei magányosabbá, zárkózottabbá válnak, és matematikából is gyengébben teljesítenek, mint a teljes családban élő társaik. A válást átélni kényszerülő gyermekek idegesebbek, és nehezebben teremtenek kapcsolatot is.

Nem kell magányosnak lennünk

Magányosság kínozza? Bizony, előfordulhat, hogy sok más emberhez hasonlóan, Ön is úgy érzi, elszigetelődött, nincsenek kapcsolatai. Ahhoz, hogy magányosnak érezzük magunkat, nem kell, hogy egyedül legyünk. Valójában pont az a legrosszabb fajta magányosság, amikor körül vagyunk véve emberekkel, és mégsem érezzük, hogy kapcsolódunk valakihez.

Magány, bánat enyhítése homeopátiával

Közeledik a húsvét; karácsonyhoz, újévhez vagy jeles családi ünnepekhez hasonlóan ismét itt egy alkalom, amikor összegyűlik a család. Ez azonban újabb erőpróbát jelent azoknak, akiknek ilyenkor a magánnyal, egyedülléttel, szomorúsággal vagy bánattal kell megbirkózniuk.