Kisfiam ekcémája a múlté

Most másfél éves kisfiam, Jakub féléves lehetett, amikor kezdte véresre kaparni az arcocskáját. Sejtelmem sem volt, miért vakarózik ennyire, és hogyan segíthetnék rajta. Ezért elmentünk a doktornénihez, aki felírt neki valamilyen kenőcsöt. Az arcáról egy idő után elmúltak ugyan a kiütések, de nem telt bele sok idő, és elkezdett viszketni a könyöke és a térde.

A viszkető területek bevörösödtek, ő újra véresre vakarta magát, én pedig ismét tanácstalan lettem. Ismerőseim, rokonaim felvetették, hogy talán a mosószer a hibás, de csak gyerekbarát mosószert használtam, és a kiütések így sem múltak el. Úgyhogy Jakubbal ismét elmentünk az orvoshoz, majd újra különböző krémekkel tértünk haza, amelyek azonban már kortikoszteroidokat tartalmaztak. A krémek segítettek ugyan, ám mivel ezeket nem lehet folyamatosan használni, amint félretettük őket, az ekcéma azonnal visszatért. Beindult az ördögi kör.

Jó fél év elteltével találkoztam egy barátnőmmel, és beszélgetés közben szóba került az atópiás ekcéma. A barátnőm azt javasolta, hogy próbáljam ki a PROTEKTIN krémet, mert ő nagyon jó tapasztalatokat szerzett vele. Hallgattam rá, és meg kell mondjam, mérhetetlenül elégedett vagyok vele, és ami még fontosabb: Jakub is az. Már nem vakarózik, az ekcémás területei nem vörösek, és egyáltalán nem látszik, hogy atópiás ekcémában szenvedne.

A múlt héten ajánlottam a krémet egy ismerősömnek, aki már 30 éve szenved az atópiás ekcémától, de eddig semmi sem segített neki. Már egy hét múlva felhívott, és az egekig magasztalta ezt a krémet.

Monika Rédlová
Rakovník

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Allergiamentes tavasz