Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Bűzmirigy gyulladás

A kérdés

Tisztelt Andrea! Szeretnék tanácsot kérni öntől kutyám számára. Van egy 7 éves veszti kutyánkakinek kb. 2 hónapja be van gyulladva a bűzmirigye illetve az állatorvos azt mondja, hogy a fala van meg vastagodva, mellette nyalogatja a lábait, melyek már el vannak szineződve.Novemberben vért vettek tőle először autoimmunra ez az eredmény jó lett és emellett elkezdtük az étrendjét át alakítani és azóta csak hypo allergén száraztápot kap.Majd pajzsmirigyre vettek vért, és hál istennek ez is jó lett. A következő kezelés illetve vér vétel az allergiára lenne, de ez már 60.000,- Ft ba kerülne ezért nem vágtunk bele. A dotornő tanácsolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot egy homeopátiához értő szakértővel. Kérném mielőbbi válaszát és segitségét. Köszönettel Angyal ErikaLegyenszives az email cimemre is elküldeni

A tanácsadó válasza

Kedves Erika!

Idült bűzmirigy gyulladás esetén Silicea D30 és Echinacea D30 szükséges naponta 2x mindkét szerből, két héten át.
Ha a váladék gennyes, akkor Calcium sulphuricum D12-t is adjunk az első héten napi 3x, a második héten pedig napi 2x.
Jó segítség még Calendula (körömvirág) kenőccsel masszírozni a végbélnyílást.
Ha a bűzmirigyet gyakran kell nyomni, mert nem ürül magától, akkor a Causticum D12 segíthet úgy, hogy megszabadítja a bűzmirigyet egy bénultsághoz hasonló állapotból, és az újra magától működik. Az első héten napi 3x, a második héten napi 2x adjuk.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Szőrhullás

A kérdés

Tisztelt Doktornő!A labrador kutyusomnak hónapok óta nagyon hullik a szőre. Ellés után kezdődött a szőrhullás Vettem neki sepiaD12-őt. A testsúlya 28 kg.Arra lennék kiváncsi, hogy egy nap hány szemet adhatok neki?

A tanácsadó válasza

Kedves Zita!

Az ellés utáni szőrhullásra javaslom még a Sepia mellé a Lycopodiumot szintén D12-es potenciálban. Mindkettőből adjon a kutyusnak napi 3x5 globulust néhány hétig.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Torokgyulladás

A kérdés

Kedves Doktornő!Labradoromnak 2-3hetente begyullad a torka vagy a mandulája, ami olykor köhögéssel és nyálka hányással is együttjár. Legtöbbször a lándzsás útifű szirup meggyógyítja.De ez ilyen gyakorisággal iszonyú költséges és nyilván nem is normális hosszú távon.Most az orvos xiclavval kezelte (enyhe hőemelkedés,hurutos torok), mert nem homeopata orvos. 5 napig kapta a gyógyszert, de sztem még nem teljesen gyógyult, mert látom, hallom, ahogy nyel, ami fel szokta hívni a figyelmemet, hogy megfázott. Egyébként jó az étvágya és a kedve is. Szeretném megkérdezni:- hogy a továbbiakban mit adjak neki-a homeogéne9 bukkális tabletta jó -e a kutyának is - általában a torok vagy mandulagyulladásra, köhögésre mit javasol- echinacea-ból mennyit adjak a kutyának napontaVálaszát előre is köszönöm.Tisztelettel: Bottyán

A tanácsadó válasza

Kedves Bottyán!

A Homeogene9 teljesen megfelelő ilyen esetben. Javaslom, hogy napi 3x adjon neki 1 tablettát úgy, hogy előtte egy kiskanálnyi (nem fém!) vízben feloldja, és az oldódás után juttatja a kutyus szájába. E mellé még adjon Echinacea D4-et szintén napi 3x. A köhögés csillapítására próbálja meg a Stodal szirupot napi 3x egy teáskanálnyi dózisban.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Szemhéj-daganat

A kérdés

Kedves Andrea! 9 éves Havanese ivartalanított szuka kiskutyámon felfedeztünk egy kis duzzanatot, pont a szemhéján (alsó szemhéj). Azt hittük szemölcs, elvittük orvoshoz, aki azt mondta, hogy mirigy daganat és ki kell műteni, mert akár el is rákosodhat. Jan 8-án lesz a műtét. Kérdésem: van ennek homeopátiás gyógyítási módja (hogy elmúljon a daganat és ne kelljen műteni), vagy ha nincs, akkor mivel tudnám felgyógyulását elősegíteni? Üdvözlettel, Bernadett

A tanácsadó válasza

Kedves Bernadett!

Ha a kolléga úgy ítélte meg, hogy le kell műteni a daganatot, biztos igaza van. Egyébként is elég körülményes a szemhéjon lévő kinövések helyi készítményekkel való kezelése a műtét elkerülése érdekében. Ha már sikeresen megtörtént a műtét, a következő homeopátiás szerekkel segítheti a gyógyulást: Aconitum D30, Staphysagria D30 napi 1x egy héten át, és Calendula D6 napi 3x, szintén egy hétig adva.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Vakaródzás

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Nekem van egy labrador kutyusom, aki valószinű, hogy allergiás. Nagyon sokat vakarózik a teste egész területén, egész évben. Sokat jártunk állatorvoshoz, vettek tőle vért, bőrvizsgálatot csináltak, de ezeknek jó lett az eredménye. Kipróbáltuk, hogy csak Eukanubát egyen, de nem segitett. Most szteroidot kapott, Medrolt, ami hatásos volt, viszont amint befejeztük a szedést újra elkezdődött a viszketés. Van egy másik probléma is, a szőre nagyon hullik, már hónapok óta.A kezelést tovább folytatjuk,nem adjuk fel, továbbra is viszem állatorvoshoz, de minden lehetőség érdekel, ami hatásos lehet a kezelést illetően. Egy 4 éves kutyusról van szó, tehát még elég fiatal.Tudna tanácsot adni?Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!

A régebbi válaszaimban több helyen is találkozhat ilyen vagy hasonló jellegű probléma felvetésével. Minden ilyen esetben azt tudom csak javasolni, hogy feltétlenül szükség van egy alapos kivizsgálásra, a lehetséges okok felderítésére, az állat körülményeinek a megismerésére. Csak íly módon lehetséges, hogy a homeopata állatorvos ki tudja választani azt ill. azokat a szert / szereket, amelyek egyedileg a legmegfelelőbbek kedvence számára, és tartós javulást hozhatnak. Ezért Önnek is azt ajánlom, hogy személyesen keressen fel egy homeopata állatorvost.

Mielőbbi javulást kívánok kedvencének: Andrea.