Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Légcső-collapsus

A kérdés

Tisztelt Doktornő! 11 éves yorki kutyusom egyik napról a másikra köhögni kezdett, mikor a családunkba új kiskutya érkezett (gondolom, idegileg megviselte az újonc). Először kennelköhögésre gyanakodtunk, ezért az orvos antibiotikumot írt fel neki, ami nagyon kicsi javulást eredményezett. Később röntgen és UH után az orvos megállapította, hogy légcső collapsusa van, ami az ő korában már sajnos általános, mivel kicsi testű kutya. A további kezelése Karsivan 50mg (napi 1/4 tabl.), és az orvos szerint el kell fogadni ezt az állapotot. Ezt azért nehéz, mert a kutyusnak soha semmi baja nem volt eddig, az oltásokat is jól viselte és a kora ellenére aktív, játékos. Most a homeopata könyvből a Pulsatilla 9CH, Ignatia 9CH és Calcarea Fluorica 9CH szert próbálom adni neki, amit collapsusra javasolnak. Szeretném megkérdezni, hogy ezen kívül, vagy helyett, az Ön praxisa alapján tud-e további szereket javasolni, valamint, hogy várható-e javulás, vagy Ön szerint is bele kell ebbe törődni és várhatóan a kutyus sem fog már sokáig élni (mert úgy tudom, hogy collapsus esetén bármikor megfulladhat). A kutya elég féltékeny és kisajátító természetű, van még mellette másik két kutyám, nem játszik velük, inkább az emberek társaságát kedveli. Bosszúból néha még be is szokott pisilni (kan, 2 éve ivartalanítva). A köhögés nappal alig, leginkább örüléskor, futás után következik be, éjszaka azonban, nyugalom ellenére 2-3-szor is, reggel órát lehetne igazítani hozzá. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Fehér Krisztina

A tanácsadó válasza

Kedves Krisztina!
Légcső-collapsusra általában a Phosphor D30 szokott a legjobban működni. Nem gondolnám, hogy bele kell törődnie, hogy kedvence már nem élhet sokáig. Ha a korát nézzük, persze már nem fiatal, de a légcső-collapsus miatt még élhetne akármedig is. Az említett szeren kívül még egy ún. alkati szerrel is lehetne seíteni, ami befolyásolhatná a pszichés/viselkedési tüneteit is (féltékenység, bosszúból bepisilés, stb.) Adott esetben Bach-virágterápiával is megtámogatható a kezelés. Ezekhez azonban személyes találkozásra lenne szükség.

Ha szeretné a fenti kezeléseket igénybe venni, kérem hívjon.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Kölyök-ekcéma

A kérdés

Tisztelt Doktonő! Ismételtem szeretném a segítségét kérni. Kaptunk egy németjuhász -bernáthegyi kutya kölyköt, aranyos, vidám jókedvű. Az a probléma, hogy a bőrén apró göbök vannak elszórtan, leginkább a nyaka környékén szortan a testén is. Vakarja, már megfürdettük kamilla fözetes vizben a göbök kb gomostűfej nagyságuak, nem piros, nem gennyes. 4 hetes korától anyja nem szoptatta már a kölyköket, otthonában tápot és felnőtt kutyakaját kapott, vagyis ami kikerűlt. Kiskutya most 7-8 hetes, mi kölyök tápot és más neki való ételt adunk.Kérdésem: mi lehet ez a bőrén? Szükséges - e kezelni, vagy el fog mulni magátol? Homeopátiás szer szükséges -e, ha igen akkor mi az?Azért fordultam ujra Önhöz mivel már korábban is a segítségemre volt jó tanácsával! (Akkor a cica betegsége miatt kerestem.) Várom segítő megnyugtató válaszát !Tiszteletel: Lenke

A tanácsadó válasza

Kedves Lenke!

Az Ön által leírt tünetek alapján nehéz bármely szert is javasolnom, mivel nagyon sok szer szóba jöhet ennek alapján. Szűkíteni kellene a kört, ahhoz viszont az szükséges, hogy több tünetét ismerjem a kutyusnak. Ez esetben mindenképpen egyedi kezelésre van szükség! Azt tanácsolom, hogy keressen fel egy homeopata állatorvost, - én is szívesen állok rendelkezésére -, aki megismerve részletesen kedvence tüneteit, ki tudja választani az egyedileg legmegfelelőbb szert/szereket, amitől tényleges javulás várható.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Idült bűzmirigy-gyulladás

A kérdés

Tisztelt Andrea! Letelt a kéthetes kezelés ami alatt a bűzmirigy problémák miatt Silicea D30, Echinacea D30 és Causticum D12 adtam a veszti kutyusomnak és kentem őt körömvirág krémmel. Sajnos a probléma még mindig fönn áll, ugyan úgy húzza a kis fenekét a szőnyegen vagy kint az utcán és a farkánál a szőr el van színeződve. Kérdésem, hogy ha meg műttetném illetve kivetetném a bűzmirigyét akkor ez segítene a dolgon. Persze azt tudom, hogy nagyon fájdalmas és szenved még heteken át, de így meg nagyon viszket neki és sajnálom szegényt.Köszönettel Angyal Erika

A tanácsadó válasza

Kedves Erika!

Ha nem hoztak enyhülést a homeopátiás szerek, akkor egy sokkal személyre szabottabb homeopátiás terápiával is meg lehetne próbálkozni. Ehhez azonban jóval több tünetet és körülményt kell ismernie a homeopata állatorvosnak, hogy ki tudja választani azon homeopátiás szereket, melyek a legmegfelelőbbek kedvence számára.
A műtét is jó megoldás lehet. Ebben az esetben is javasolnám a műtét előtt és után homeopátiával megtámogatni a kezelést, a gyorsabb, könnyebb gyógyulás érdekében.

Üdvözlettel: Andrea.

Bolhás a kutya

A kérdés

Kedves Doktornő!Az előzőekben olvastam bolhátlanításról. Érdekelne, hogy kutyáknál mennyire lehet ezt alkalmazni? Van egy kb. 50 kg-os nagytestű kaukázusi juhászunk és egy pulink ők szabadlábon vannak. Tavasszal, ahogy kezdődik a jó idő a bolhák annyira elszaporodnak, hogy a gyerekeket keresik meg, ők meg behozzák a szobába. Egyszerűen nem tudok védekezni ellenük, pedig a kutyákat porozzuk, fújjuk mégsem hatásos. A Ledum 200-ból (ha be tudom szerezni) milyen adagolás javasolt és meddig? Benn a szobában gondolom jó hasznát veszem a Bach virágterápiának? Köszönettel: Sz.né

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!

A bolhák ellen a Ledum D200-at havonta 1x kell adni. Emellett a kutyák fekvőhelyeinek rendszeres tisztán tartása feltétlenül szükséges. Az ivóvizükbe minden alkalommal, mikor friss vizet kapnak, cseppentsen bele néhány csepp Vadalma (Crab Apple) Bach-virág esszenciát. E virágesszencia hígított oldatával időnként a bundájukat és a fekvőhelyüket is érdemes bepermetezni.

Sok sikert kívánok a bolhák ellen vívott harcban!

Üdvözlettel: Andrea.

A kérdés

Üdvözlet!Plasztikai mellműtétem volt, körbe vágták a mellbimbómat. Keloidosan gyógyult, és nagyon élénk lilás a színe. Tud rá valamilyen homeopátiás szert ajánlani? Köszönöm!

A tanácsadó válasza

.