Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Bolha, atka

A kérdés

Kedves Doktornő!Azt szeretném kérdezni hogy kutyának Bolha ellen a patikában csak Ledum Ch 15 homeopátiás bogyókat kaptam, ez hatásos lehet-e és milyen dózisban alkalmazzam? Sajnos Ledum D200 nem volt.Atkára is vettem Apis Ch 15.öt. Demodex atkánál milyen homeopátiás szer lehet még hatásos? És milyen dózisban?Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel: Adrien

A tanácsadó válasza

Kedves Adrienn!

Próbálja meg a Ledum CH15 bogyókat heti 2x-i adagolásban, viszont így nem javaslom hat hétnél tovább adagolni.
Demodex atkánál még szóba jöhet a Sulphur is CH 15-ben vagy CH30-ban.

Üdvözlettel: Andrea.

Gerincoszlop meszesedése

A kérdés

Kedves Doktornő!9 éves német juhász szuka kutyusom van, akinek az egész gerincoszlopán meszes felrakodások vannak. Olyan a gerincoszlop íve, mint a ponty háta. Szeretném megkérdezni, hogy van e olyan homeopátiás szer, amivel ezt a felrakodási folyamatot késleltetni lehetne, vagy bármilyen más alternatív megoldást tud e ajánlani?Köszönettel, Nagy Éva

A tanácsadó válasza

Kedves Éva!

Természetesen vannak homeopátiás szerek, melyekkel lehet az Ön által leírt problémán segíteni. Ez a probléma azonban elég összetett: egyedi hajlam, anyagcsere-zavar, táplálkozási hiány is állhat a háttérben. A csigolyaízületek ill. az egyes csigolyákat összekötő szalagok fokozatos meszesedése és merevedése fokozódó mozgáskorlátozottságot von maga után. A meszesedés folyamata nem csak a kortól függ, hanem bizonyos fajtáknál halmozottan is jelentkezik, ezek a német juhász, a tacskó, a pekingi palotakutya, a spániel, a basset és a beagle. A homeopátiás kezelés a degenerációs folyamatokat a kisebb károsodások és fájdalmak irányába terelheti.

Mivel azonban a homeopátia egy egyedi (holisztikus) gyógymód, a megfelelő szer(ek) kiválasztásához egy részletes anamnézis-felvételre van szükség, ami kb. 1-1,5 órai beszélgetést is igényel. Ugyanis pontosan ismerni kell a tünetek első jelentkezésének körülményeit, a lehetséges kiváltó okokat, az azóta történteket, hogy mi javít, mi ront a kutyus állapotán, stb. Miután részletesen megismertem a kutyus tüneteit, akkor tudok egy "személyre szabott" komplex terápiát összeállítani a számára.

Ha szeretné, szívesen segítek.
Időpont-egyeztetés céljából, kérem, hívjon fel a következő számon: 06 (20) 928-4425.

Üdvözlettel: Andrea

Bolha ellleni védekezés homeopátiával

A kérdés

Kedves Doktornő !3 cicám van , bolha ellen milyen homeopátiás szert tudna ajánlani?Hogy kell alkalmazni ? Hol tudom megvásárolni ?Azt olvastam hogy a nyakörvek és a spot-ok nagyon ártalmasak az állatra, sok idegmérget és mérget tartalmaznak amik a szerveikre is ártalmasak.Válaszát előre is köszönöm szépen.

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!

Bolha ellen a LEDUM nevű homeopátiás szert kell adni D200-as potenciában havonta egyszer 5 globulust. Több patika is árul homeopátiás szereket; az interneten rákeresve biztosan talál az Ön közelében is egyet.

Üdvözlettel: Andrea.

A kérdés

Kedves Doktornő,kétségbe esésemben mindenfajta fórumot megragadok, hátha valaki segíteni tud rajtam, illetve oda irányít, ahol tudnak. Vettem néhány halat az akváriumba, amelyek darakórral voltak fertőzöttek. Néhány nap alatt megdöglött a halak nagyobb része. Gyógyszert kaptak, amitől fogjuk rá, hogy jól vannak, bár úgy látszik most jön a másodlagos fertőzés is. Ennek már annyit olvastam utána, hogy meg tudom oldani, viszont sikerült benyalnom ebből az Ichthyophthirius multifiliis nevű parazitából, ami számomra elég aggasztó. Kérem, ha tud információval szolgálni segítsen (a privát e-mail címemre). Nagyon köszönöm. L.Á.

A tanácsadó válasza

.

Ivartalanítás utáni vizeletcsepegés

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Az előzőekben írtam a 8 éves dobermann szukámtól. a kivizsgálás semmiféle elváltozást nem mutatott ki, azonban az állatorvos azt mondta, hogy valószínű inkontinenciája van. Fel is írta az Incurin tablettát. Még nem váltottam ki,mert nagyon drága, havonta majdnem 5 ezer Ft. Sajnos annyira nem állunk jól anyagilag, hogy ezt megengedhetnénk magunknak, annak ellenére, hogy a lehetőségekhez képest mindenre képesek vagyunk a kutyánkért. A homeopátiás gyógymódot mi sokkal jobban szeretjük, mint a hagyományosat, a családunkat is gyerektől idősig ilyen szerekkel kezelik a háziorvosaink. Szeretném, ha a kutyára is egy megfelelő szert tudna ajánlani és azt folyamatosan beadva, csökkenthető lenne a kutya problémája.Segítségét köszönömÜdvözlettelFarkas Klára

A tanácsadó válasza

Kedves Klára!

Az Ön által leírt tünetek alapján valószínűsíthető, hogy az ivartalanítás után gyakran előforduló inkontinenciáról lehet szó. Ez esetben három homeopátiás szert ajánlhatok: Cantharis D12, Lachesis D12, Aristolochia clematis D3, - mindegyik szerből napi 3 alkalommal adva. Ha 2-3 hét szedés után sem csökkennek a tünetek, mindenképpen érdemes felkeresnie személyesen egy homeopata állatorvost, aki egy részletes állapotfelmérés után pontosabban ki tudja választani a kedvencének egyedileg legmegfelelőbb szert ill. szereket.

Mielőbbi jobbulást kívánok kedvencének: Andrea.