Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Nem gyógyuló seb

A kérdés

Kedves Doktornő!14éves törpeuszkár kutyusomnak a farka tövénél a végbél felett egy ki dudorodás lett,ami kisebesedett és nem gyógyul,már sok kenőccsel,porral próbáltuk ,bekötni lehetetlen,mert nagyon rossz helyen van.Ha egyedül hagyjuk(amíg dolgozunk) vagy ideges akkor képes véresre dörgölni.Milyen szert lehetne adni neki.Műtétet már nem javasolt az állatorvos a kora miatt. Előre is köszönöm válaszát .

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!

A hatékony terápia céljából fontosnak tartom, hogy egy szövettani vizsgálatot végeztessen abból a célból, hogy ki lehessen zárni a rosszindulatú elváltozást. Ha ez megtörtént, akkor - a kutyus egyéb tüneteinek, összes körülményének és az előzményeknek az ismeretében - lehet összeállítani a számára hatékony terápiát.
Ha a szövettani vizsgálat daganatos elváltozást állapítana meg, akkor pedig a homeopátia egy speciális gyógykezelését, a nem toxikus tomorterápiát javaslom; lásd:
http://www.kimintvet.hu/szelid/szelid_homeo/homeop.html#hnttt
Ebben az esetben is egyedileg, "személyre szabottan" kell a kezelést meghatározni.
Ha szeretné, szívesen segítek: 06 (20) 928-4425

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea

A kérdés

Kedves Doktornő!Kérdésem az lenne hogy schipperke szukámnak viszked,vakarja és hullik is a szeme és szája körül a szőr. Tavaly is volt ilyen nála akkor imaverol oldatot adott állatorvosom azzal kenegettem, a neostomosan nem bizonyult hatásosnak. Van-e esetleg valamilyen homeopátiás szer ilyen jellegű gondra?Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel: Adrien

A tanácsadó válasza

.

Vakaródzás és szőrhiány

A kérdés

Kedves Doktornő!Schipperke fajtájú kutyusomnak a szeme körül és az állbúbjánál kopik a szőre, viszket is neki vakarja. Immunovet port kapott az ősszel bízva abban hogy ezzel megerőcítem az immunrendszerét és nem jön elő ismét ez a szőrhiány. Tavaly télen ugyan ez volt. Akkor az állatorvosom atka ellen adott folyadékot (Imaverol )azzal kellett kenegetni. Nem tudom hogy atka-e vajon. Valamilyen homeopátiás szer van ilyen jellegű problémára esetleg?Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel: Adrien

A tanácsadó válasza

Kedves Adrien!
Ezen tünet hátterében sokféle ok állhat: lehet bőrparazita, allergia, anyagcsere-probléma, ill. a gyomor-és bélrendszer rendellenes működése is. Ahhoz, hogy megfelelő terápiát tudjak javasolni kedvencének, mindenképpen ajánlatos egy alapos kivizsgálás: vér- és vizelet vizsgálat, bőrkaparék laboratóriumi vizsgálata, és esetleg egy allergia-teszt is. Amíg nincs meg a kiváltó ok, csak találgatni lehet, és vaktában kezelni, ami nem túl hatékony, és elég költséges is. Ha a szükséges vizsgálatokat elvégezték a kutyuson, hívjon (06209284425), és szívesen segítek egy szelíd terápia kialakításában.
Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea

Rühatka

A kérdés

Kedves Doktor Nő!Az első kérdésem az, hogy telefonálni szeretnék Önnek ezt mely idópontban tehetem meg, hogy ne zavarjam ha hosszaban beszélhetnénk. Egy korábbi levelemben tanácsolta /Lujza kérdezte/. A másik kérdésem Tíz éves törpe schnauzer kutyust ebben az évben már háromszor oltattuk be ivomec inj-val mert rühes volt. Milyen készítményt ajánlana, hogy ne mérgezzük az injectióval. Köszönettel Lujza

A tanácsadó válasza

Kedves Lujza!
A rühösség ellen a homeopátiás szerek közül az APIS D30 hatásos, amelyet kétnapos időközönként, kétszer, havonta ismétlődve kell adni. A kutyavacok következetes tisztántartása feltétlenül szükséges. A nem kívánt társbérlők távoltartására irányuló fáradozásokat azzal támogathatjuk, ha az állat ivóvízébe mindig teszünk néhány csepp vadalmát (Bach-féle virágesszencia: Crab Apple), valamint bundáját és vackát időnként bepermetezzük vele.
Ha szeretne telefonon velem beszélni, nyugodtan hívjon. Ha éppen nem alkalmas, meg fogom mondani, hogy mikor tudunk majd hosszabban beszélni.
Üdvözlettel: Andrea

Kecsketej

A kérdés

Tisztelt Doktornö! azt szeretném meg kérdezni öntöl hogy van nekm kecském és most elkezdet apadni a tejük és nem tudom hogy miért szeretném kérni a tanácsát elöre is köszönöm tisztelettel Tóthné

A tanácsadó válasza

Kedves Tóthné!

Mennyi ideje tejelnek a kecskék? Mikor ellettek utoljára? Ugyanis ezeket tudni kell ahhoz, hogy eldönthessük: normális-e a tejelapadás vagy sem. Ha vemhesült közben a kecske, és elleni készül, akkor természetes a tejelapadás. Ha nem vemhesült, de már jó ideje tejel, akkor is egy idő után természetes, hogy elapaszt. Azonban, ha nem a szokásos normális tejelapadásról van szó, akkor az Urtica urens nevezetű homeopátiás szer sedítghet D6-os potenciában adva napi 3x.

Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea