Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.
A kérdés

Kedves Doktornő! Van egy másfél éves keverék kutyám,aki rendszeresen ugatja az embereket az utcán és mivel elég komoly hangja van,sokan félnek tőle,ezért már el sem merem engedni.Tudom,hogy a kistestű kutyák ugatósabbak,de nála sajnos kimaradt a szocializálódás is.Tudna rajta segíteni?

A tanácsadó válasza

(Válasz magánban.)

Epilepszia

A kérdés

Kedves Doktornő!Testvéremnek van egy 5-6 év körüli puli kutyája. Pár éve észrevette, hogy 1x1 rosszul van, ezek a tünetek egyre gyakrabban jelentkeznek.Epilepsziás rohamra gondolunk.Minden előjel nélkül eldől, ha segítünk felkelni, ismét eldől.Első végtagjai kimerevednek, de maga a kutya teste remeg, szájából csepeg a nyál, szemével egy helyre fixál, de ha szólunk hozzá, valamennyire kizökkenthető. Nem vizel maga alá. 3-4 percig tart egy ilyen roham.Szeretnénk ha javasolna Doktornő valamilyen homeopátiás szert! Köszönettel anya2

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi
Természetesen van homeopátiás kezelési módja az epilepsziának is, de ebben az esetben egy részletes tünet- és kórelőzmény-felvételre van szükség, amelynek során a homeopata állatorvos alaposan megismeri a kutyát, annak minden tünetével, körülményével, és ezen ismeretek alapján tudja kiválasztani a kb. 2.500 féle homeopátiás szer közül a kuytusnak egyedileg a legmegfelelőbbet. Az Ön által leírt tünet nagyon kevés ahhoz, hogy a leghatékonyabb szer(eke)t ki lehessen választani.
Ha ilyen kezelést szeretne, mindenképpen fel kell keresnie egy homeopata állatorvost.
Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425.
Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének!
Üdvözlettel: Andrea

Gombás fertőzés a torokban

A kérdés

Kedves Doktornő!Kiderült,hogy a kutyusomnál a torkában gombás fertőzés van,ugy mutatkozik meg,hogy a szájpadlásán leghátul nagy piros folt van ami ki is emelkedik(bár nem teljesen egybefüggő).Tavaly szeptemberben elkeztük kezelni rovamycine 1,5 millio filmtablettával meg klion porral de sajnos nem igazán hatott nála mert nagyon beteg lett tőle bár ez kicsit később derült ki.A lényeg,hogy most megprobáltam nála a Mercurius Solubilist ugy hogy az első nap 5x5 golyót adtam neki fél óránként aztán 3 napig 3x5 (reggel,délben,este)és még 2 napig reggel 5 golyó,ugy látom hatásos lenne,de egyszeri alkalom nem elég.És azt szeretném kérdezni,hogy jó ez e így és havi szintem adhatom-e neki kúra szerüen.Sajnos nem találtunk az orvosunkkal olyan gyógyszert ami hatásos lenne.bár az orvos szerint lehet hogy ez megmarad nála élete végéig de muszáj valamivel kezelni,mert amugy nővekszik,kezelés hatására kezd összehúzodni.Amugy a kutyus lehellete büdüs és nyáladzik is.kezelés hatására jobb.A kutyus júniusban tölti a 4.életévét. Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel:Zsuzsanna.

A tanácsadó válasza

Kedves Zsuzsanna!

Jó a Mercurius solubilis, csak a leveléből nem derül ki, hogy milyen potenciában adta a kutyusnak. Én a CH9 vagy D12 potenciát javaslom napi 2x 5 napon át, majd 2 nap szünet, Ezt a kúrát 4 héten át folytassa, majd az 5. héten már csak napi 1x kapja a szert, a 6. héten pedig másnaponta. Ha ezen 6 hét sem hoz javulást, mindenképpen egyedileg kell kiválasztani a megfelelő szert / szereket kedvencének, és még kiegészítő terápiára is szükség lehet. Ehhez viszont már egy homeopata szakemberre lesz szüksége. Ha szeretné, én is szívesen segítek (06209284425).

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

A kérdés

Kedves Doktornő!Nagyon köszönöm gyors válaszát. Igen, nagyon hasonlítanak a tünetek a Nux Vomicánál leírtakkal így megpróbálkozom majd az Ön álltal javasolt potenciálban. Ha nem segít,illetve durvulna a helyzet felveszem Önnel a kapcsolatot.Köszönettel: Adrien

A tanácsadó válasza

.

Dominancia

A kérdés

Kedves Doktornő!Olyan kérdésem lenne miszerint pinscher szuka kutyám (3 éves, egyszer fialt) nagyon domináns jellemű, vannak esetek mikor nekimegy a többi szuka kutyámnak. Rivalizál,és falkavezérségre tör,féltékenyen őriz ha ott vagyok. Egyébként velünk szemben nagyon jól viselkedik, játékos,hízelkedő. Mindent elkövetek annak érdekében hogy ne tegyek különbséget a kutyák közt,és ne legyen "háború".Kutyáknak való homeopátiás könyvben néztem utánna hogy milyen szert lenne érdemes adni neki hogy kicsit lazábban vegye a dolgokat,szeretném kikérni a véleményét a Nux Vomica nevű homeos bogyó felől, milyen időtartamban és potenciában lenne értelme adni neki illetve Ön javasol-e esetleg mást vagy mellé kiegészítésképp másik szert..Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel: Adrien

A tanácsadó válasza

Kedves Adrien!
Az Ön által leírt esetben mindenképpen egy ún. alkati szerben érdemes gondolkodni. Ahhoz viszont jóval több információra lenne szükségem, hogy el tudjam dönteni, a Nux vomica jó választás-e. Pusztán attól, hogy erőteljesen domináns, még nem biztos, hogy ez a szer passzol hozzá a legjobban. Ha Ön úgy ítéli meg, hogy a Nux vomica gyógyszerképe kellően passzol kedvence tulajdonságaihoz, akkor C200-as potenciában javaslom az adagolását havonta egyszer. Ha nem biztos a dolgában, érdemes lenne szakember segítségét kérni egy megfelelő alkati szer kiválasztásához. Ez úgy történik, hogy egy személyes találkozó alkalmával, egy részletes beszélgetést követően tudja a homeopata állatrorvos kiválasztani a megfelelő szert a kutyusnak.
Ha szertné, én is szívesen segítek (06209284425)
Üdvözlettel: Andrea