Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.
A kérdés

Nagy problémám volna, 2011.09.29.én szültem lányomat.Cukorbeteg, munkanélküli, albérletben élő anyuka vagyok-sajnos.E- mellett voltam depressziós, és pánikbeteg is.Szülés után 3 héttel nagyon nem jó irányba fordult az életünk- Dorina megváltozott, és napi szinten sírt, ordított éjjel, majd már nappal is, kb 24 órából 10-20 órákat, hasára fogtuk, kerestük az okokat, stb, segítséget kértünk innen onnan, elvittük ügyeletre, kikészültem teljesen idegileg, és elkezdem félni a saját lányomtól :( ami tart azóta is, és félek egyre rosszabb, sokan mondták kérjek szakembertől már segítséget, de pénz nem lévén, és ismeretség nem lévén nem tudtam hova, kihez fordulhatok, a gyerekorvossal nem vagyunk jóban, sajnos, de nem is hiszem, hogy nagyon segített volna...a helyzet azóta, h nem merek a gyerekkel együtt lenni, főleg kettesben, ismét depressziós lettem és nagyon tartok attól, h újra kialakul a pánikbetegségem, nyugtatót szedek, altatót, nem tudok aludni, gyomorgörcsöm van, nincs már étvágyam se, és az inzulin miatt ennem kéne, amit reggelente a gyerek mellett kb lehetetlen, sírására kelünk, fekszünk, és csak addig van csöndbe míg a kiságyból kiveszem és ringatom :(reggel kapkodás és gyomorgörcs, ordít míg nem csinálom meg az ételét nem veszek fel , így nem tudok reggelit se készíteni magamnak, és főleg nem tudom megenni :( a megoldás a tejes kávé lett, mivel reggel a tej felviszi a cukrom, így az a reggeli :(nagyon félek mi lesz ebből, mikor szokunk össze és mi a megoldás, főleg , h bírjam ki, h változtassak, sajnos sok barát segítségét kellett kérnem, akik elvállalták h szedjem össze magam és vigyáznak a ddig a lányra, így kiderült a gyereknek nincs semmi baja, mivel akárhol volt, mindenhol egy valódi átlagos kisbaba, nem sír csak ritkán keveset, éjjel alszik, reggel nem ordít,stb... már passzolom le félelemből mindenkinek, nem merem haza hozni mert első nap éjjel újra kezdődik minden itthon, de csak itthon és velünk csinálja ezt :((( miért????????????mit tehetek, h valódi jó család legyünk :(ki tud segíteni, mert ezt már nem bírom idegileg :(röviden ennyi lenne a bajunk, de nagyon nagyon félek, és nem tudom a megoldást :( ami se a babának se nekem nem kedvez, sőt :(

A tanácsadó válasza

.

Krónikus nátha macskánál

A kérdés

Kedves Dr-nö!Egy éve találtunk egy szörnyű állapotú lány cicát. Sovány volt és beteg. Egy hétig csak aludt és evett. Nagyon hurutos volt kapott többször antibiotikumot inj és tbl-t is, Elmúltak a szörcsögő légvételek, tüsszögés, szemkönnyezés. Szépen fejlődött.Tavasz lett mire megszépüllt kezdett kijárni és visszatért neki a tüsszögése ami állandó maradt a váladék színe rozsdabarna. Ivartalanítva lett, a dr ur azt mondta egészséges. Most a hideg időre fordultával újból hurutos főleg a reggeli időben hallani ahogy erősen szortyog napközben alig.Megint kapott antibiotikumot Enroxylt és jobb lett. Kérdésem milyen homeopatiás szert ajánlana ami segítene neki a gyógyulásban. Nagyon hizelkedős könnyen kezelhető cica. Hogy kell neki beadni a szert mert a tbl beadása kész tortúra. KÖSZÖNETTEL: LUJZA

A tanácsadó válasza

Kedves Lujza!

Mivel krónikus felsőlégúti hurutról van szó, - nem egy heveny fertőzésről -, ezért mindenképpen fontos lenne egy ún. alkati kezelés a cicának. Ha csak a tünetekre javasolnék néhány szert, legjobb esetben is csak átmeneti javulást tudnánk elérni. Ezért azt tanácsolom, hogy keressen fel egy homeopata állatorvost, aki azon túl, hogy kiválasztja a cicus számára az egyedileg legmegfelelőbb szereket a gyógyulásához, a szer beadás módját is megtanítja Önnek.

Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Kiscica

A kérdés

Kedves Doktornő!Befogadtam egy kb két hónapos kiscicát, mikortól adhatok neki homeopátiás gyógyszert, bolha ellen a Lédumot, és gondoltam még az Aconitra, általános erősítésre. Tejet nem akarok adni neki, mi a legjobb táplálék neki? Üdvözlettel:Ferenc

A tanácsadó válasza

Kedves Ferenc!
A homeopátiás szerek bármely életkorban adhatók, természetesen a megfelelő adagolásban; - egy két hónapos kiscicának egy globulus az egyszeri adagja.
Ami a táplálását illeti, többféle lehetőség is van. Adhat neki macska tápot, de ez esetben csak a legjobb minőségű, kizárólag természetes összetevőket tartalmazó, lehetőleg bio-tápot javaslom. Adhat a cicának házikosztot is, de ekkor figyelni kell arra, hogy változatosan táplálja, és ez esetben sem javaslom a kész- ill. tartósított ételeket. Fontos, hogy az étel ne legyen túl sós, sem túl fűszeres.
Üdvözlettel: Andrea

Gerinc fájdalom

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Van egy 3 éves shi-tzu kiskutyám akinél minden évben előjön egy bizonyos "gerinc fájdalom". Voltak orvosok akik porckorong sérvre gyanakodnak. Eddig kapott rá Metacam és ehhez hasonló injekciókat és jobban is lett. Most viszont 3 hete nem teljesen jött helyre tőle. Az állatorvos felírt neki Medrol gyógyszert, de megmondom őszintén, hogy ezt nem adtam be neki, mert erről a szerről nagyon rossz dolgokat olvastam. Vettem neki Béres porcerőt , kalcium csonterősítőt és Alaszkai lazacolaj kivonatot. Érdeklődni szeretnék, hogy adhatok e neki ennyi vitamint egyszerre vagy inkább valamelyiket hanyagoljam. Azt tudni kell, hogy nem eszik semmiféle tápot csak főt csirkehúst természetesen csont nélkül és májat. Ezért gondoltam, hogy nem ártana valamilyen formában vitamint is juttatni a szervezetébe. Vagy esetleg lenne e valami homeopátiás szer erre a betegségre, vagy legalább a szinten tartására?Várom mielőbbi válaszát.Tisztelettel. R. Katalin.

A tanácsadó válasza

Kedves Katalin!

Nyugodtan adhat kedvencének étrendkiegészítőket, hogy pótolja a szükséges vitamin- és ásványianyag-szükségletét. Javaslom azonban, hogy a fent említett életfontosságú hatóanyagokat lehetőleg természetes formában adja, és ne pedig szintetikus készítményeket!
Az Ön által említett tünetre a Nux vomica CH15 homeopátiás szert ajánlom napi 1-2x. Ha néhány napon belül nem hoz javulást, mindenképpen javaslom, hogy keressen fel egy homeopata állatorvost, aki a kiskutya tüneteinek alapos megismerése után egyedileg ki tudja választani azon szereket, melyek a leginkább megfelelőek a számára, és teljes gyógyulást hozhatnak.
Ha szeretné, én is szívesen segítek (06 20 928 4425)

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Bőrbetegségek

A kérdés

Kedves Doktornő!5 éves törpe pinscher szukámnak a hátán és a farkán vékonyodott el a szőre, valamint pattanásszerű dudorok vannak rajta. Fialás után adtam neki homeopátiás szert amit ajánlott, az a szőrhullásnál segített. De még mindig nem tökéletes a bőre.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel: Adrien

A tanácsadó válasza

Kedves Adrienn!

Ez esetben mindenképpen javaslok egy egyéni terápiát kedvencének. Ehhez személyesen fel kell keresnie egy homeopata állatorvost, aki egy részletes anamnézis-felvétel után ki tudja választani azon szereket, melyek a kutyus tünetein hatékonyan képesek segíteni. A homeopátia amúgy is ún. individuális (egyéni!) terápia; - a legritkább esetben lehet látatlanul, ún. bevált indikációkkal tökéletesen megoldani a problémát, fokozottan érvényes ez a bőrelváltozásoknál.
Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425.

Mielőbbi gyógyulás kívánok kedvencének: Andrea.