Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Krónikus fülgyulladás

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Van két 8 éves francia bulldog kutyám, akik sajnos fülproblémákkal küzdenek.Szinte már össze van nőve a fülük, azaz nem lehet tisztítani , és nagyon viszket nekik. Már kipróbáltunk számtalan cseppet, illetve tablettát is, de nem használt egyik sem.Kérem legyen szíves javasolni valamit, mit tehetnék még értük.Előre is köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!

Az ilyen súlyos fokú egy- vagy kétoldali fülgyulladás mögött sokszor súlyos anyagcserezavarok húzódnak meg, melyek a hallójáratot szelepként használják; toxinokat választanak ki, amelyeket a májnak ill. a vesének kellene, de azok már túlterheltek.
Egy féloldali, jobboldalas gyulladás esetén máj- és bélzavarokra gondolhatunk, ugyanez a baloldalon szuka kutyák esetében egy esetleges petefészek-működészavart jelenthet.
Így egy jobboldali hallójáratgyulladás esetén mindig táplálási hibák után kell kutatnunk. Többnyire krónikus bélműködési-zavarról lehet szó, melyet a kész- és konzerv ételek túl nagy aránya okoz a táplálkozásban. Nyers kosztra való átállás már fél gyógyulást jelenthet.
Baloldali hallójáratgyulladás sokszor a hormonháztartás zavarával függ össze. Többek között következménye lehet a hormoninjekcióknak is.
Tehát krónikus esetben mindenképpen szükséges ún. alkati terápiával is kiegészíteni a fül helyi kezelését. Ehhez azonban jóval több ismeretre van szüksége egy homeopata állatorvosnak a kutyusok tüneteivel, előzményeivel, körülményeivel kapcsolatban. Mindenképpen egyedileg kell kiválasztani a kutyusoknak megfelelő szert/szereket.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvenceinek: Andrea.

Kutya rágja a far hátsó részét

A kérdés

Kedves Andrea ! van egy 9 éves németjuhász lány kutyam, és egy pár napja nagyon rágja a hátso far részét de anyira hogy már ször sincs rajta és kezd sebesedni,tudni szeretném mi lehet a gond mert a kedve nagyon jo eszik is jol . Elöre is köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!

Ez egy jellegzetes tünet, aminek többnyire kétféle oka lehet. Az egyik az, hogy megtelt a bűzmirigye, és nem tud kiürülni. Ez esetben el kell vinni az állatorvoshoz, aki kinyomja a bűzmirigyét, eltávolítja a felhalmozódott váladékot, és egy-két napon belül megszűnik a tünet. A másik oka lehet a bolhaallergia. Ezt is az állatorvos tudja megállapítani, hogy ténylegesen erről van-e szó, és ha igen, megadja a szükséges kezelést, és rövid időn belül tünetmentes lesz a kutya. Így tehát mindenképpen azt javaslom, hogy mutassa meg kedvencét a kezelő állatorvosának.

Mielőbbi gyógyulást kívánok.

Üdvözlettel: Andrea.

Kan kutya termékenyítő képessége

A kérdés

Kedves Andrea! 5 éves mopsz kan kutyámtól akinek korábban voltak kölykei, az utóbbi időben nem születnek kölykök. Más kutyásoktól hallottam, hogy létezik homeopátiás szer, amivel kezeltek már hasonló panaszok miatt kutyákat és segített nekik. Ön mit javasolna nekem? Köszönettel, egy aggódó gazdi.

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!

Először is ki kellene deríteni, hogy mi az oka, hogy nem születnek kiskutyák. Érdemes lenne egy sperma-vizsgálatot is végeztetni! Amúgy az egészségi állapotával is minden rendben van-e? És még számos kérdés felmerülhet a problémával kapcsolatban. Mindezek ismeretében lehet csak homeopátiás szert /szereket javasolni kedvencének, hogy remélhetőleg újra legyenek kiskutyák.

Szeretettel: Andrea.

Hányás, hasmenés

A kérdés

Kedves Doktornő,Cicám 11 éves sziámi. Gyakran hány (naponta két naponta) , és a széklete is hasmenéses szerű. Többször voltam vele állatorvosnál. Megállapították hogy a veséjével van baj és csak vesekímélő macskatápot fogyaszthat. Nem is kap mást mégis jelen vannak a tünetek. Mivel a magam családom tagjain sikeresen alkalmazzuk a homeopátiát, szeretném a cicánál is megpróbálni hátha segít neki. Válaszát előre is köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!

A hányásnak és a hasmenésnek rendkívül sok oka lehet, és a tünetek is nagyon változatosak lehetnek. Heveny esetben egyszerűbb a dolog, talán könnyebb egy-két szert is javasolni, de idült esetben már nagyon alaposan körbe kell járni a tüneteket, az esetleges kiváltó okokat, egyéb kóros elváltozásokat (lásd.: vese!) és a körülményeket. Ezért mindenképpen egyedi megítélést igyényel a ténylegesen hatásos szerek kiválasztása egy homeopata állatorvos segítségével.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Krónikus köhögés

A kérdés

Jó napot kívánok!Le írnék egy kis történetet.Van egy hat és fél hónapos beagleünk. Kb. 7 hete elkezdett köhögni. Elvittem állatorvoshoz azt mondta hogy ezt egy, két héten belül kihordja a kutya akkor forduljunk hozzá ha az orrából váladék jön. Aztán a köhögés nem csillapodott és végül jött a váladék és a láz és a nem evés. Ekkor az állatorvos nem tartozkodott itthon így bevittem az állatkórházba. Itt kapott injekciót, rózsaszín kutyaantibiotikumot és köptetőt. Kezdett jól lenni sőt már elmúlt majdnem a köhögés is. 10 napig szedte. Aztán pár napra rá újra kezdődőtt. Vissza vittem az állatorvoshoz elmondtam miket kapott de újra kezdett rosszul lenni. Ő adott augmentint. 5 napja adtam semmi nem változott. Nem értem el az orvost. Ekkor a kutya már görnyedve járt, rossz kedvű volt, nem evett, összeszakadt. Ajánlottak egy másik orvost. Elvittem. Nagyon kedves volt meghallgatta, mintát vett a váladékból. Az mondta hogy az is lehet nem marad meg mert nagyon rossz állapotban van és a tenyésztés is egy hét. Kaptunk egy szélesebb spektrumu antibiotikumot. Baytrillt. Betalált vele mert már másnap jobban volt a kutya és napról napra jobban lett. Vídám jókedvű,eszik, meg minden. Az eredméy kimutatta hogy az első két antibiotikumra rezistens volt a baktérium.még kapott Baytrillt összesen hat darabot vagyis 12 napig szedte. Vasárnap kapott utoljára gyógyszert. Hétfőn vittük kontrolra. Azt mondta az orvos hogy még van lerakódás szedje a köptetőt és Probicol-H kiegészítőt kapott még. Szerdán éjszaka újra kezdett köhögni( igaz én kaptam egy vírusos torok gyulladást) és tegnap éjszaka is többet köhögött mint előtte. Lehet tőlem kapott el valamit újra. Nem szoktam adni az ételemből. De szerdán délután kikutata a táskám és volt benne étel amiből ettem. Arra is gondoltam hogy ezen keresztül kapta el??????Olvasatm most az Ezüst kolloidról. Már arra gondoltam adok neki hátha az kiüzi ezt a fertőzést.Kamilla teát is adok neki most.Ön szerint mitévő legyek?Elnézést egy kicsit hosszúra sikerült.Várom válaszát!Köszönettel:N.R.

A tanácsadó válasza

Kedves Réka!

Az ezüstkolloid nagyon jó hatású mind baktériumos, vírusos, mind gombás fertőzésnél. Arra kell odafigyelni, hogy megfelelő tisztaságú, koncentrációjú, és kellően kis szemcseméretű legyen az ezüstkolloid (mivel nagyon sokfélét árulnak!). A kamilla-tea is jó gyulladáscsökkentő, csak egy-két hétnél tovább nem tanácsos itatni a kutyussal, mert hosszabb távon kiszáríthatja a nyálkahártyát.
Homeopátiás szerekkel is meg lehetne támogatni a gyógyulást, de ez esetben részletesebben ismernie kell a homeopata állatorvosnak a kutyus tüneteit. Tehát egyedileg kell kiválasztani, hogy kedvencének mely homeopátiás szerek lehetnek a segítségére.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea