Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.
A kérdés

JÓ ESTÉT KÍVÁNOK! 67 ÉVES VAGYOK, FÁJ A JOBB OLDALI CSÍPŐM NEHÉZ A JÁRÁS, EZT MÉG MEGNEHEZITI A TÉRD FÁJÁS AMELY NAGYON FÁJ. VIZES RUHA BOROGATÁST TESZEK RÁ, MELY EGY KICSIT HŰTI. EBBEN KÉRNÉM A TANÁCSÁT,HOGY MILYEN KÉSZÍTMÉNYT- GYÓGYMÓDOT JAVASOL AMELY A FÁJDALMAM CSÖKKENTENÉ ÉS A JÁRÁSOM IS KÖNNYEBB LENNE. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT, ÜDVÖZLETTEL, MEGYERI JÓZSEFNÉ CÍMEM:bobe6443@freemail.hu

A tanácsadó válasza

Válasz magánban.

Epilepszia

A kérdés

Kedves Doktornő!8 éves középuszkár kutyusom van. Kb. 4 éve szed Diphedan tablettát, 2x 1/8, szeretném megkérdezni, helyettesithető-e homeopátiás készitménnyel?Aggódom,hogy a folyamatos gyógyszer szedése , nem okoz-e más problémátKöszönettel: Martinkovitsné Ica

A tanácsadó válasza

Kedves Ica!

A Diphedan tablettát többnyire epilepsziás tünetek estén írja fel az orvos. Gondolom kutyusánál is erről lehet szó, habár levelében nem említi, hogy milyen tünetei vannak kedvencének. Olyan homeopátiás szert nem tudok Önnek javasolni, ami a Diphedan tablettát úgymond helyettesíti, mivel a homeopátia nem így működik. Természetesen van homeopátiás kezelési módja az epilepsziának is, de ebben az esetben egy részletes tünet- és kórelőzmény-felvételre van szükség, amelynek során a homeopata állatorvos alaposan megismeri a kutyát, annak minden tünetével, körülményével, és ezen ismeretek alapján tudja kiválasztani a kb. 2.500 féle homeopátiás szer közül a kuytusnak egyedileg a legmegfelelőbbet. Ha ilyen kezelést szeretne, mindenképpen fel kell keresnie egy homeopata állatorvost.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének!

Üdvözlettel: Andrea

OCD-szindróma, azaz porcleválás növendék kutyáknál

A kérdés

Tisztelt Dr. Kopócsi Andrea! 8 hónapos újfounlandi kutyánknál az orvos ma OCD szindrómát állapított meg röntgen segítségével. Jövő héten szerdán lesz a kutyus műtétje. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy hogyan tudnánk jobban segíteni a teljes gyógyulását, a műtét és az altatás okozta stressz és fájdalmai csökkentését? Köszönettel: Mihalik Ildikó

A tanácsadó válasza

Kedves Ildikó!

Ilyenkor a műtét, - ha a röntgen is azt mutatja -, sajnos elkerülhetetlen, de jó eredménnyel lehet a műtét utáni regenerációt segíteni, és a kiújulást megakadályozni. Műtét után Arnica D30-t javaslok napi 1x adva. A porcregeneráció elősegítésére ZEEL tabl. napi 3x1, két héten át, ill. a következő homeopátiás monokészítmények: Calcium phosphoricum D12, Calcium carbonicum D12 és Calcium fluoricum adhatók napi 3x felváltva, 6 héten keresztül.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Húgykövesség kandúroknál

A kérdés

Kedves Doktornő!4 éves ivartalanított kandúromnak már kétszer volt hugycsőelzáródása. Januárban és most április közepén. Meg kellett katéterezni mind a kétszer és infúziót kapott.Csak olyan tápot eszik ami struvit kövek megelőzésére van (Eukanuba), vizeletsavanyítót (Methacidot 3x1-et) is kap és napi 3-szor C-vitamint (napi 180 mg). Ennek ellenére a vizeletének PH-ja 6-7 körül van és még mindíg van a vizeletében struvit. Sajnos keveset iszik a cica, ezért a száraz tápjára szoktam önteni vizet, illetve néha itatom üvegből. Keveseket szokott pisilni. A legutóbbi vizeletvizsgálat 7-es PH-t mutatott ki, de már legalább nem volt benne vér.Kérdezném, hogy erre a betegségre van-e valamilyen homeopátiás gyógyszer, ill. más megoldás. Az állatorvosi kezelések eddig tetemes pénzbe kerültek.Válaszát előre is köszönöm:Adrienn

A tanácsadó válasza

Kedves Adrienn!

Ivartalanított kandúroknál és perzsamacskáknál fordul elő gyakran ez a kórforma.
Tünetek: Az állatok megijednek, púposítanak, próbálnak vizeletet üríteni, a farkukkal csapkodnak, sokat nyávognak, nem mernek lefeküdni; tapintáskor a hasuk érzékeny, a hasüregben kitapintható a „pattanásig” feszült húgyhólyag.
Legelőször a Sabal serrulatumra (fűrészpálma) gondoljunk, amit D3-as hígításban óránként adagoljunk. Egy napon belül eldől, hogy eredményes volt-e a kezelés: megindul a vizelet ürítése.
A másik lehetőség, amikor egyetlen adag Lycopodium (kapcsos korpafű) D30-at adunk, amit kiegészítünk egy adag Berberis (sóskaborbolya) D3-mal. Akár egy órán belül is megkönnyebbülhet az állat.
Ha erre a két próbálkozásra sincs eredmény, akkor indokolt lehet a katéterezés, súlyosabb esetben a műtét.
A kövek ismételt kialakulását kúraszerűen adott homeopátiás szerekkel lehet meg-előzni: Néhány héten keresztül naponta 1x (felváltva) adagoljunk Magnesium carbonicum D30-at és Lycopodium (kapcsos korpafű) D30-at.
Ca-oxalát kövek esetében Calcium carbonicum D30-cal, struvit köveknél pedig Calcium phosphoricum D30-cal egészítjük ki a fenti két szert.
A kúrát néhány hónap múlva megismételhetjük.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

A kérdés

Üdvözlöm!9 éves kisfiam virágporra allergiás.( csomós ebír, angol perje,réti komócsin, réti perje, rozs, pelyhes selyemperje, búza, réti ecsetpenész) Milyen homeopátiás szereket adhatok neki és milyen töménységben?Várom válaszát!Vinczéné Deák Edit

A tanácsadó válasza

(Válasz magánban.)