Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Porckorongsérv

A kérdés

Tisztelt Doktornő !Segitségét szeretném kérni egy 9 éves snauzer és németjuhász keverék fiú kutya betegségénekgyógyitásához..A problémák kb.tavaly nyár végén kezdődtek, a kutya nehezebben állt fel, és a futás közben különösen a bal hátsó lába befordult.Az állatorvos injekciót,gyógyszert adott.Előtte még Ökonetes glükozamin készitményt vettünk neki.Jelenleg egyre rosszabb az állapota.Az állatorvosok röntgenezését nem javasolják.Tavaly ősz óta több injekciós és gyógyszeres kezelésen vagyunk túl.Április hónapban az Állatkórházban Debrecenben 10 alkalmas mágneses terápiát is kapott.Sajnos nem javult az állapota..Mostanra már alig tud lábra állni, lépés közben összecsuklik, vagy a hátsó lábfejeit éppen csak húzni tudja ami miatt azok egyre sebesednek..A súlya kb.40 kg, étvágya jó és hangulata is,rendszerint a teraszon fekszik, onnan ugatja a kaput,mig a másik két kutyatársa szalad a kapuhoz..Párszor már előfordult , hogy maga alá vizelt.Reménykedünk hátha homeopátiás gyógyszerrel lenne megoldás.Válaszát előre is köszönöm !

A tanácsadó válasza

Kedves Amida!

A leírt tünetek alapján feltételezem, hogy porckorongsérvről lehet szó. Juhászkutyáknál ez a kórkép gyakran előfordul.
Bizonyos igénybevételek, úgy mint ugrások, lépcsőzés, "pitizés" a leggyakoribb kiváltó okai annak, hogy az idő előrehaladtával elmeszesedett, rugalmatlan porckorong a gerinccsatornába tolódik, és ott a gerincvelőt valamint a kilépő gerincvelői idegeket összenyomja. A bekövetkező gyulladásos folyamatok miatt fellépő ún. kiesési tünetek igen különbözően alakulhatnak az időleges mozgáskorlátozottságtól egészen a hátulsó lábak fókaszerű húzásával járó részleges vagy teljes bénulásig terjedően. Ekkor fennáll az a veszély, hogy az állat a mancsait sebesre dörzsöli, mint ahogy az Ön kutyusánál is. A farok többnyire petyhüdten lóg, a húgyhólyag és a bélcsatorna spontán ürülhet, vagy az ürítés le is állhat.

A homeopátiás készítmények azonban ebben az esetben is sikeresek lehetnek:

Hogy pontosan mely szerek azok, amik egyedileg illenek kedvencére, ahhoz még sok más tünetet is ismerni kellene. Jó közelítésben azonban a leírt tünetek alapján a következő szereket ajánlom: Nux vomica D6, Symphytum D4, Rhus toxicodendron D12, Calcium fluoratum D12 - az első néhány napban naponta 3x, majd a tünetek javulásával az adagolás napi 2x-re, majd 1x-re ritkítandó. A lábadozás időszakában ZEEL tabl. napi 3x-i adása segítheti tovább a gyógyulást.

Ha további segítségre van szüksége, kérje homeopata állatorvos segítségét.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének!
Üdvözlettel: Andrea.

A kérdés

Szép napot Andrea!Candidát állapítottak meg nálam januárban.Azóta leálltam a fehérkenyérrel.az édességgel,mindennel amiben élesztő és cukor van.Elkezdtem szedni a gréphfruit cseppet,a fokhagyma kapszulát,lúgosításra a búzafű kapszulát,nem vettem észre semmi változást.Most egy három hete elkezdtem inni az aloe vera gélt,mert erre is mondják hogy jó a gomba ellen.Valami nem jó,mert nem ez ugyan az elsődleges szempont de január óta egy dekát sem fogytam.Pedig azt gondolná az ember hogy ha valaki addig szinte napi szinten ette a sütit(cukiban dolgoztam) és imádta a kenyeret ,egyszer csak ezeket elhaggya akkor valamilyen szintű fogyásnak be kell következnie.Ismétlem nem ez a legfontosabb,hanem az hogy meggyógyuljak,de mivel azt hallottam több embertől hogy aki elkezdi a candida diétát az automatikusan fogyni fog,ezért az az érzésem hogy nálam valami nem stimmel.Még egy kérdésem lenne.Azt mondják az ezüst klorid is hatásos a gomba ellen,de ezt az is szedheti akinek fémallergiája van?előre is köszönöm válaszát.Üdvözlettel:judit23

A tanácsadó válasza

.

Sérült ujjpárna

A kérdés

Kedves Doktornő! Ujbol kérdéssel fordulok Önhöz, az elözöő levelében javasolt szer nagyon jól bevált.Cicánk szeret felmászni az ablakra szerelt műanyag hálöra felsértette a mellsőlábujj párnáját ami kirepedt kicsit gyulladt, nem meleg.fájdalmat nem jelez, kezelmi engedi. Ezüst colloid oldattal és körömvirág krémmel kezeltük . Kérdésem mi az a homeopátiás szer ami ebben az esetben még szóba jöhet? Válaszát nagyon szépen köszönöm!! Lenke

A tanácsadó válasza

Kedves Lenke!

Az ezüst kolloid és a körmvirág krém nagyon jó terápia ilyen esetben. Homeopátiás szerek közül az Arnicát és a Calendulát tudnám még ajánlani alacsony potenciában (D6).

Üdvözlettel: Andrea

Agyvízkór

A kérdés

Kedves Doktornő!Kedvenc "kisbarátom" egy yorki fiú, aki az István utcában készült felvételek tanúsága valamint az ott felállított diagnózis szerint agyvízkórban szenved.Szteroidot szed minden-nap, vízhajtózzuk, mellé kap sót, vitamint, néha jobban van, néha nagyon rosszul.4-5-6 havonta infúziós segítséget alkalmaznak nála a nagyobb mennyiségű víz leszívása céljából. ( Ha valamit nem nagyon szakszerűen írok le elnézést kérek érte.)Kisbarátomban hatalmas az élni akarás, végtelen mennyiségű szeretetet tud sugározni, jó az étvágya ( sajnos a szteroidok miatt - talán - többet is enne, mint szabadna) és a kutyahölgyek sem hagyják hidegen....A helyi állatorvos már többször mondta, hogy ő bizony elaltatná, de engem soha nem vinne rá a lélek, hogy egy életet szerető és azt kimutatni tudó, a betegsége ellenére is aktív, édes kis életet elvegyek.Szeretném tudni, hogy az Ön ismeretei szerint és gyógymódjai között létezik-e olyan eljárás, amely újabb, szervezetet megterhelő anyag adása nélkül is jobbulást tudna eredményezni "kis lovagom" állapotában?Válaszát - melyet előre is nagyon köszönök!! - kérem ne csak az itt megadott e-mail címre küldje el ( ez a munkahelyi gépem), hanem a milano3@t-online.hu címre is másolatban. Tisztelettel : Márton Ildikó / itt marcimarci

A tanácsadó válasza

Kedves Ildikó!

Természetesen létezik homeopátiás kezelési mód ilyen elváltozás esetében is. Hogy mely szer / szerek lennének szükségesek a kutyusnál, az elsősorban a tüneteitől függ(!), amiről nem tett említést a levelében, - csak a diagnózisról. A homeopátia - mint gyógymód - nem a diagnózis, hanem a tünetek alapján határozza meg a kezelés mikéntjét. Ebből következik mindjárt az a jellemzője is a homeopátiás kezelésnek, hogy teljesen egyéni (individuális), hiszen gondoljunk csak bele: egy egészen egyszerű nátha is ahány ember, annyi féle tünetet, jellegzetességet produkálhat. Szívesen segítek, ha szeretné, de ehhez találkoznunk kell, hogy részletesen megismerhessem "kisbarátja" tüneteit, betegsége esetleges előzményeit, lefolyását.

Üdvözlettel: Andrea.

Cica szájnyálkahártya gyulladása

A kérdés

Kedves Dr Nö!Kérem segitségét a cicánknak gyakran begyullad a szájzuga ilyenkor kiboltosulások vannak a szájának a belselyébe, kezeltük már homeopátiával is több kevesebb sikerrel. Mikor a párom már nem birja akkor orvoshoz fordul ekkor kap gyulladás csökkentö injekciot. Azt mondta a doktor valamit megrág és ez okozza a problémát.Gingisol ecsetelövel is kentük ez kicsit segített, de rettentően tiltakozik ellene. Immunerösítés vagy mi az ami hasznos lenne? Étvágya kedve jó, ugyanazt eszi mint a másik cica neki semmi baja nincs.Köszönöm segítö válaszát! Lenke

A tanácsadó válasza

Kedves Lenke!

Ilyen estben helyileg alkalmazva jó szolgálatot tehet az ezüst-kolloid oldat.
Homeopátiás szerek közül a következőket ajánlom: A tünetek megjelenésének a legelején Belladonna D4 és Echinacea D1 adandó napi 3-4 alkalommal. Később, ha nem szünnek a tünetek, Mercurius solubilis D12-vel lehet probálkozni, de csak néhány napon át. Ha továbbra sem javulnának a tünetek, és többször visszatér a jelenség, érdemes a "dolgok mögé nézni", azaz kideríteni, hogy mi állhat a háttérben, és a mélyben meghúzódó okot / okokat kezelni. Ehhez azonban már egy részletes vizsgálat és beszélgetés szükséges egy homeopata állatorvossal.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének.

Üdvözlettel: Andrea.