Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Bepisilős cica

A kérdés

Kedves Doktornő!A törpe schnazim mellet cicáim is vannak szám szerint kettő.A kandúr cicámmal vannak gondok aki 12éves lehet és ivartalanított.Az a problémám,hogy nem mindig pisil az alomba hanem ahol éppen éri de előszeretettel használja a puha helyeket pl:ha ruha marad valahol lent,vagy éppen a párnáját.(már el kellet rakni)Akkor kezdődött amikor fél évre elköltöztem itthonról ,de havonta jöttem haza egy néha két hétre is. Már itthon vagyok lassan 3 hete,és tegnap a ciccem belepisilt a schnazim ágyába.Olvastam róla, hogy ennek lehet lelki oka is.Az ünnepek közt szándékozom elvinni állatorvoshoz, hogy megvizsgálja nincs e valami fizikai oka.Azt lehet kezelni,de mit tudok tenni ha lelki oka van a viselkedésének?Érdekes ha kakilnia kell akkor belemegy az alomba,csak a pisilést végzi néha máshol.De miért?A családunkba nem történt semmi szokatlan dolog az én kis elköltözésemen kívül, és már itthon vagyok,februárig.Sajnos Bp-re őt nem tudom magammal vinni,és már előre félek mit fog csinálni.Mondjuk 2 hetente jövünk haza látogatóba.A családunkba mindenki szereti,az tény,hogy hozzám ragaszkodik, én neveltem fel.Válaszát előre is köszönöm.Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

A tanácsadó válasza

Kedves Lilike!
Majdnem biztos, hogy ennek a tünetnek az Ön kedvence esetében lelki oka van. Persze mindenképpen ajánlatos elvinni őt állatorvoshoz, hogy biztosan kizárja a fizikális okokat.
A lelki ok nyilvánvalóan az, hogy Ön sokszor volt/van távol tőle, és ez lelkileg megviselte. Így próbálja meg magára irányítania az Ön figyelmét, hogy többet foglalkozzon vele, ne hagyja magára. Ez persze nem mindig kivitelezhető. Ilyenkor jó szolgálatot tehet a Stramonium nevű homeopátiás szer C30-a potenciában heti 1-2 alkalommal néhány héten keresztül. Ha esetleg e kúra után is fennállnak még a tünetek, akkor javaslom, hogy kérje homeopata állatorvos segítségét.
Sok sikert a kezeléshez.
Szeretetteljes, Áldott Karácsonyt, és Békés Boldog Új Esztendőt kívánok: Andrea.

Költözés

A kérdés

Kedves Doktornő!Jelenleg vidéken élek de nem sokára felköltözök párommal Budapestre.van egy 3 éves törpe schnauzerem(lakásban van) akit szeretnék magammal vinni,jelenleg kertes házban lakunk és van egy másik kutyánk is a ki a barátja a törpének .Most családi környezetben él a kutyusom mivel még a szüleimmel élek akik nagyon szeretik.Az lenne a kérdésem, hogy lelkileg megviselheti e a környezet változás a törpémet?A legjobbat szeretném neki de nekem is nagyon nehéz lenne nélküle.Mondhatom, hogy én vagyok számára a kiválasztott ,de a szüleimmel is el van.Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

Kedves Lilike!

Egy költözés mindenféleképpen hatást gyakorol pszichésen is egy kiskutyára, - ugyanúgy, mint ránk, emberekre is! Az, hogy ez milyen mértékű lesz, és esetlegesen milyen tünetekben nyilvánulhat meg, nagyban függ a kutyus alkati sajátosságaitól. Kellő odafigyeléssel és törődéssel nagymértékben csökkenthetők a költözés nem kívánatos hatásai. Adott esetben nagyon jól segíthetnek a homeopátiás és Bach-virágterápiás szerek. Hogy miből melyiket kell választani, ahhoz alaposan ismerni kell kedvencének alkati sajátosságait. Ebben egy homeopata állatorvos nyújthat segítséget Önnek.

Sok sikert kívánok az új életükhöz: Andrea.

Atka

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Kb. 3 évvel ezelőtt fogadtam be egy keverék kutyust atkásan. Sajnos az eltelt 3 év alatt sem sikerült betegségét kikezeltetnem: kb.2-3 tünetmentes hét után kezdődik minden elölről. Vakaródzás, sebesre harapdosás, fekete bőrszín, szőrhullás, bűz, stb. 4-5 alkalommal - heti 1 -történő injekció beadása /nevet sajnos nem tudok megírni /, s naponta történő fertőtlenítőszeres lemosás után rövid panaszmentes állapot. Az Immunovet-tel már próbálkoztam, de nem sok sikerrel. A kutyus kb. 20-25 kg körüli súlyú, ha tünetmentes: vidám, veszekedős.Ha tudna nekem homeopatiás kezelést javasolni nagyon szívesen megpróbálnám, hátha végre sierülne megszabadulni ezektől a kellemetlen élősködőktől. Segítségét előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

Kedves Berindán Lászlóné!

Leveléből nem derül ki számomra, hogy milyen módszerrel állapították meg, hogy valóban atkáról van szó. Ugyanis ezt egyértelműen csak bőrkaparék laboratóriumi vizsgálatával lehet biztosan megmondani. Van jónéhány bőrtünet, ami az atkássághoz nagyon hasonló elváltozásokat produkál, mégsincs a háttérben atkás fertőzés. Ha ténylegesen atkáról van szó, akkor a homeopátiás szerek közül az Apis D30 segíthet, minden hónapban kétszer kell adni a kutyusnak kétnapos kihagyással.
A megfelelő egyedi homeopátiás alkati szer támogatja és stabilizálja a test ellenálló képességét, és megakadályozza az újabb fertőzés kialakulását. Ez utóbbi kezelési mód akkor is érvényes, ha mégsem atkáról lenne szó. Ehhez azonban mindenképpen fel kell keresnie egy homeopata állatorvost, aki egy fizikális vizsgálat és egy részletes beszélgetés után tudja eldönteni, mely szerrre / szerekre van kedvencének szüksége a gyógyuláshoz.

Minden jót kívánok: Andrea

A kérdés

Kedves Andrea!6 éves kan westi kutyánkkal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Van e olyan homeopátiás szer, ami csökkenti a kutya szagát. Nem kimondottan kutyaszagról van szó, hanem inkább egy elviselhetetlen szagról, ami inkább csak a hasa felől jön. Véleményem szerint ez összefüggésben lehet azzal, hogy mostanában nagyon sokat nyalja az ivarszervét. Amit még érdemes tudni róla, hogy kicsi kora óta étel és egyéb allergiája van, ami egyfajta táppal kordában tartható. Egy éve született babánk, kb. akkor kezdődött nála ez a magatartás, pedig igyekszünk u.úgy megadni neki azt a törődést, amit korábban. Talán mégis kialakulhatott nála egyfajta szorongás, ami néha a viselkedésén is észrevehető.Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel: T.Szilvia

A tanácsadó válasza

Kedves Szilvia!
A kellemetlen szagnak sok minden lehet az okozója. Ha ez kifejezetten a hasi tájék, az ivarszerv felől jön, akkor feltehetően valamilyen fertőzés / gyulladás állhat fenn, - különösen, ha még sokat nyalogatja is ezt a tájékot. Mindenképpen meg kellene őt mutatni állatorvosnak, hogy kiderüljön, fennáll-e valamilyen szervi probléma. Ennek természetesen lehetnek lelki okai, ahogy azt Ön is említi levelében; egy kisbaba megszületése sokszor igen megviseli a kutyusokat lelkileg. Fontos az is, hogy a baba születése óta hogyan változott meg a kutyus viselkedése. Erre is és az esetleges ivarszervi gyulladásra is létezik homeopátiás megoldás, de ehhez részletesen ismerni kell az összes tünetet, körülményt. Javaslom, hogy keressen fel egy homeopata állatorvost, aki egy fizikális vizsgálat és egy részletes beszélgetés uán meg tudja mondani, mely szerre / szerekre lesz szüksége kedvencének.
Minden jót kívánok! Üdvözlettel: Andrea.

Bolhák

A kérdés

Kedves Andrea!Megtaláltam egy korábbi kérdésére adott válaszát, amiben cicáknak ajánltkezelést bolhák ellen. Én külföldön élek, és az új albérletemben találtam az ágyban bolhákat. Nekem is tudna ajánlani olyan szert, ami segítségével meg tudnék szabadulni tőlük? Nem tudom még, hogy írországban, ahol élek, mennyire elterjedta homeopátiás szerek használata, de ha tudna ajánlani nekem is valamit, utána tudnék nézni. Irtószert nem alkalmaznék, ha nem muszály, mert még szoptatom a kisbabámat.Tisztelettel, Halasi Ivett

A tanácsadó válasza

Kedves Ivett!

A Bach virágesszenciák közül a Vadalma (Crab Apple) használható bolhák ellen nem csak belsődleges fogyasztásra, hanem a felületek lepermetezésére is.

Üdvözlettel: Andrea