Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Tengerimalac

A kérdés

Kedves Doktornő!3 éves nőstény tengerimalacom egy komoly fogműtéten esett át, lefelé növő foga tályogot okozott. A tályogot és a fog kóros helyre növő alsó részét eltávolították. Jelenleg a 2. antibiotikumos kezelést kapja, mert a tályog a műtét után kiújulni látszott, és enyhén gennyes savó szívtak le neki szombaton (6.13) a bal állkapcsa alól (hátulról az utolsó előtti fog problémás). Kedden kell kontrollra vinni, én addig is homeopátiával kezelném. Kapott C30-as Siliceát, ami fél nap után javulást hozott, elkezdett szénát enni (eddig csak zöldséget és némi apróra tört tápot, leveles zöldet evett), evésnél felélénkült. A vizelete bűzös lett, de gondolom ez a tisztulás jele, én ezt javulásnak érzem. 2 nap alatt 3 adagot kapott (1-1 golyó lett beledörgölve az uborka , illetve dinnyeszeletbe, az első nap csak az ivóvízben volt, de alig-alig ivott). A következő 2 napig (keddig a kontrollig), maradhat a 2x-i adag, vagy elég 1x, vagy esetleg mást ajánlana? A Bio lapis szagát ki nem állhatja, ezért csak nagyon higítva adom a Siliceával együtt a vizébe. A bélflórára is van homeós szer??? (az antibiotikum miatt). A széklete jóval kisebb és kevesebb, de normális sűrűségű.Sajnos nem vagyok mobil, jelenleg nem tudom elvinni Önhöz az állatot (most ő sincs olyan állapotban, hogy hosszabban utazzon, ráadásul vidékről), de felépülése után szeretnék neki célzott terápiát igénybe venni (elsősorban homeopátiásat), mert szeretnénk a kiújulást elkerülni. Persze most az acél, hogy meggyógyuljon, és ehhez kérném szíves tanácsát, hiszen még segítségre szorul a malacka, és a kezelő orvosok elég negatívak, nem sok jóval biztatnak (ők nem ismerik a a homeopátia hatásait).Várjuk szíves válaszát, köszönettel:Sz. Csilla & Lili

A tanácsadó válasza

Kedves Csilla & Lili!
A Silicea C30 jó, de most már csak napi 1x-i adagban javaslom. Viszont jobb lenne, ha azt az egy golyócskát feloldaná 1ml vízben, és az így készült oldatot fecskendezné a malacka szájába egy műanyag fecskendővel. Az antibiotikum mellékhatásainak kivédésére a Sulphur C30-at ajánlom napi 1x, egy héten át, - akkor, ha már nem kapja az antibiotikumot.
Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének!
Üdvözlettel: Andrea
Dr. Kopócsi Andrea, homeopata állatorvos

Szemgyulladás

A kérdés

Tisztelt DoktornőNagy Emilné vagyok Pécsről egy 2 és fél éves amerikai acita kan kutyus gazdija. a kutyusnak befele fordult az alsó szemhéjja ezért korrekciós mütétet végeztettünk rajta ami nem a leg jobban sikerült, ugyanis nagyon lefele áll és ezért minden irritálja a szaruhártyáját , folyton szemgyulladása van, bepirosodik a szem fehérje és opálos a szemtükör. ilyenkor nagyon rosszul lát , hunyorog váladékozik, összeragad a szempillája . valószinü viszked is neki. köröm virág főzettel mosogatom le a váladékot. voltunk szemész orvosnál, hetente injekciókat kap ést tobradex szemcseppet 2x1 naponta. a doktornő autóimmun betegségre gyanakszik , a labor vizsgálat enyhe máj funkció zavart mutat erre kap támogató gyógyszert naponta 1-t. szivférgessége nincs , a cukra jó , étvágya van acana bárányos-almás száraz tápot valamint főtt sertés, csirke, pulyka hust kap felváltva , rizzsel zöldségekkel. széklete megfelelő.már arra is gondoltam, hogy talán túl régóta kapja a szemcseppet és az is közre játszik. most, hogy a körömvirág főzetet használom a prosssá és a duzzanat a szemeé enyhült csökkent a váladék is de az opálos tekintet még nem.szeretném megkérdeezni,hogy van-e valamilyen homeopátiás szer ezeknek a tüneteknek a kezelésére segitségét előre is köszönöm aranka

A tanácsadó válasza

Kedves Aranka!

Ha csak és kizárólag a szemtünetek enyhítésére szorítkozunk, akkor az OCULOHEEL szemcseppet tudom ajánlani napi 2x, 10 napon át.

De ez nem fogja megoldani a kiváltó okot, ami a levelében leírtak szerint akár lehet egy autoimmun betegség is!!

Amennyiben tényleg ez áll a háttérben, akkor a terápia összeállítása már jóval összetettebb feladat, és mindenképpen egyedi kezelést igényel! Ilyen esetben igen sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy ténylegesen hatásos gyógymódban részesülhessen kis kedvence. Ehhez a homeopata állatorvosnak meg kell ismernie a kutyus pontos tüneteit, az előzményeket, a körülményeket, hogy mi javít, mi ront az állapotán, és – bármennyire is fura - még a pszichés – lelki beállítottságát is. Ezen információk segítségével lehet azután számára egyedileg összeállítani a legmegfelelőbb komplex kezelést a mielőbbi gyógyulása érdekében. Gyorsítja a gyógyulást, ha gyógynövényeket ill. gyógy-táplálékokat is alkalmazunk.

Szívesen javasolnék erre az esetre is Önnek egy-két olyan készítményt (ha ez így működne!), ami segíthetne kedvencén, - de, mint már fentebb leírtam -, ilyen esetekben természetes és hathatós gyógymód csak egyedi kezelés formájában képzelhető el.

Ha további kérdései lennének a terápiával kapcsolatban, kérem, hívjon! (Tel.: 06 20 928 4425)

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea, homeopata állatorvos

A kérdés

Tisztelt DoktornóNagy Emilné vagyok Pécsről egy 2 és féléves amerikai acita kann kutyúsom van akin kb. 4 hónapja alsószemhéj korekciós mütétet végeztek , de tülságosan lent van most a szemszéle minden bele tud potyogni , azóta rendszereasen szem gyulladása van . vittük szemész állatorvoshoz aki első sorban autóimmun betegségre gyanakszik , injekciós kezelést kap szinte hetente valamint tobradex szemcsppet.. jelenlegis kötöhártya gyulládas van , a látása is nagyon rossz., vladékozik körömvirág főzettel mosogatom a szemét valamit enyhült a duzzanat és a pirosság de szeme opálos . laboreredménye alapján enyhe máj müködési zavar mutatkozik, cukra jó szivférgessége nincs féreghajtót rendszeresen kapja ,étvágya van széklete normális .szeretném megkérdezni, hogy tud-e nekem javasolni hemoterápiás szert a kutyusom számára amivel javulást remélhetnénk köszönöm l

A tanácsadó válasza

.

Bűzmirigy

A kérdés

Kedves Doktornő!A 7 éves shihtzu kiskutyámat elég sűrűn -szinte havonta- kellett bűzmirigy problémával orvoshoz vinni (a jobb oldali bűzmirigye csak orvosi segítséggel ürült ki).Kb. 2 hónappal ezelőtt megpróbáltam nála a Causticum D12-t (2 hétig, napi 3x1 golyócskát).Úgy vettem észre, mint ha kezdene hatni nála a készítmény.Mivel a jobb fülét ismét elkezdte vakargatni, elvittük ismét orvoshoz. (Szerencsére csak kevés bűzmirigy-telítettsége volt.)A kérdésem annyi lenne, hogy 2 hónap elteltével adhatom-e ismét a causticumot a kutyusomnak. (Időközben olvastam, hogy a helyes adagolás 3x5 gyöngy).Szíves válaszát előre is megköszönöm!További szép napot kívánok.Üdvözlettel: Regina

A tanácsadó válasza

Kedves Regina!
Igen, egészen nyugodtan adhatja a Causticum D12-t újból, szintén két hétig. A homeopátiás golyócskákat mindenképpen oldja fel beadás előtt egy kis (1-2ml) vízben, és ezt az oldatot adja be a kutyusnak (pl. egy műanyag fecskendő segítségével).
Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea, homeopata állatorvos

Légcsőkollapszus

A kérdés

Tisztelt doktornő ! A 16 éves yorki kutyusomnak légcső collapszusa van sokat köhög , a szívével is van probléma , a kutya kapott a szívére Cardalis nevű gyógyszert és fél évig Depo-Medrolt injectiót . Hat hónapig a köhögésére hatott a Depo -Medrol de utánna már csak rövid ideig .Itt a fórumon olvastam hogy Phosporus D60-as homeopátiás szer hatékony a collapszusra. Lassan két hete adom naponta kétszer 5 golyócskát neki . a köhögése nem nagyon akar csökkenni . Szeretném megtudni hogy várható e javulás vagy térjek vissza a szteroid injectiora ? Köszönettel Karalyos Sándor

A tanácsadó válasza

Kedves Sándor!

A légcsőkollapszus kezelésére valóban egy gyakran jól működő homeopátiás szer a Phosphor CH15 vagy C30 vagy D60. De, ha már több mint két hete kapja a kutyus, és nem javul a köhögése, és mivel - ahogy kérdésében írja - szívgyógyszert is kap, ezért valószínűleg a Phosphor önmagában nem elegendő a tünetek enyhítésére.

A terápia összeállítása ilyen esetben már jóval összetettebb feladat, és mindenképpen egyedi kezelést igényel! Igen sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy ténylegesen hatásos gyógymódban részesülhessen kis kedvence. Ehhez a homeopata állatorvosnak meg kell ismernie a kutyus pontos tüneteit, az előzményeket, a körülményeket, hogy mi javít, mi ront az állapotán, és – bármennyire is fura - még a pszichés – lelki beállítottságát is. Ezen információk segítségével lehet azután számára egyedileg összeállítani a legmegfelelőbb komplex kezelést a mielőbbi gyógyulása érdekében. Gyorsítja a gyógyulást, ha gyógynövényeket ill. gyógy-táplálékokat is alkalmazunk.

Szívesen javasolnék Önnek egy-két olyan készítményt (ha ez így működne!), ami segíthetne kedvencén, - de, mint már fentebb leírtam -, ilyen esetekben természetes és hathatós gyógymód csak egyedi kezelés formájában képzelhető el.

Ha további kérdései lennének a terápiával kapcsolatban, kérem, hívjon! (Tel.: 06 20 928 4425)

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea, homeopata állatorvos