Tanácsadóink

Vén Péter

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

hiányos levél

A kérdés

Tisztelt Vén Péter!A bemutatkozójában azt írta: "Az a tapasztalata, hogy a látástréninggel

A tanácsadó válasza

Nem jött át az anyaga, (újra)? kérem irja le, mi lenne a kérdése.

színtévesztés javitása is lehetséges látástréninggel

A kérdés

Tisztelt Vén Péter!Szeretnék kigyógyulni a színtévesztésből,mivel pályaválasztásnál nagy hátrány.Hogyan tudok nekiállni?Mit kell csinálnom?Egyedül is lehet,vagy ha felkeresek egy természetgyógyászt,fog segíteni?

A tanácsadó válasza

A módszer ingyenesen a rendelkezésére áll, a honalapon minden lazitó gyakorlat kint van. Nem könnyű a dolog, mert a szintévesztő ábrákat is illúzióként kell látni az agyban és Ön pont erre érzékeny vagyis az ábrákat akarja látni a fejében és nem annak emlékképét/illúzióját.
Gyakorolja az összes módszert- szemeltakarás, ingázás, a tiszta, éles színlátás elképzelését, a nap és fényfürdőt-, és ezekkel próbáljon meg élni a mindennnapi életben is.
Bizonyára van rejtett kancsalsága, vagy erősebb, ami szintén lazul a rendszer/módszer hatására. Minél több élethelyzetben tudja uralni a szemlazulás élményét, annál jobb lesz a helyzet. ( Ez a fajta mentális stressz nem azonaos, az általános izgulással, drukkal, ez teljesen tudatalatti dolog, észre sem vesszük).
Természetgyógyászhoz nem érdemes fordulni, hisz nincs másféle baja. Ami viszont van, azt más természetgyógyásazti módszerekkel egyáltalán nem lehet javítani.
Amennyiben a főváros közeléében él, figyelje ingyenes programjainkat is.

szürkehályog műtét utáni/miatti látóidegsorvadás

A kérdés

Tisztelt Vén Péter! Érdeklődni szeretnék, hogy a szemtréning eredményes lehet-e olyan személynél, akinek mind a két szeme korábban szürkehályoggal volt műtve, és mára szinte minimális a látás látóideg sorvadás miatt?Válaszát előre is köszönöm! Zné V. Timea

A tanácsadó válasza

Igen, a természet még akkor is segithet, ha az orvos a tendőit befejezte. Feltétlenül és azonnal ki kell próbálni a weboldalon leirt lazitó gyakorlatokat.
Különösen
- a napi többszöri 5-10 -20 perces szemeltakarások és az
- ingázás megtanulása volna a legfontosabb.
-A 3. pedig a nap és fényfürdő.
Még gyenge a nap, ha most kezdik, nyárra teljesen mgszokja a beteg az erős fényt, semmiféle nyugtalanitó nincs a dologban. Először a lehunyt szemes változatokat érdemes megpróbálni, aztán jöhetnek a komolyabb fény-napfürdők.
Már az első gyakorlatok hatására sokszor percekig jobb lesz a látás.
Ld. weboldal.
Jó munkát

macula degereráció javitása természetes úton akkor is lehetséges, ha az orvosok már megtettek mindent

A kérdés

Tisztelt Vén Péter!Nagyon igyekszem mindenben megtartani mindazt, amit Öntől tanultam és ennek meg is van az eredménye. Évek óta alig romlott a látásom.Kérdezném, hogy makula degeneráció gyógyítására nincs-e valami fantasztikusan jó módszer?KöszönettelÁgnes

A tanácsadó válasza

A macula deg. (vizenyős, v. száraz) nagy részben attól alakul ki, hogy a beteg évtizedekig túleröltetve szemét a szemüveggel, mentális tressz alakul ki, amit ez a segédeszköz fentart.
Amennyiben el tudja hagyni a szemüveget az illető, netán le tudna róla szokni, a helyes nézési szokások elkezdenek visszaállni a gyakorlástól, és ezek a fizikai elváltozásokra is pozitíve hatnak a szemgolyóban.
-Intenziv gyakorlásra volna szükség, legalább 4-5x15-20 perc szemeltakarás naponta.
-Meg kéne tanulni a jóféle ingázást, amit szintén be kell majd egyre inkább csenni a mindennapi életbe.
-Roppant szemerősítő a lehunyt szemes napoztatás, amit fokozatosan kell kialakítani, és már most, februárban el kéne kezdeni. Akár többször 10-30 percig lehet fejleszteni ezt a szemerősítő gyakorlatot, amit pár perccel kezdünk először. Az egyik szemeltkarást javaslom, hogy közvetlenül a napoztatás után csinálják meg.

Minden ilyen gyakorlatról bőven irok a honlapon, itt, ezen a portálon a cikkeimben, tehát a betgnek bele kéne ásnia magát a dolgokba. Ha érzi, hogy jobb a közérzete is, nemcsak a látása, akkor az orvosi változatlan diagnózis ne keseritse el. Az orvosnál mindig a legrosszabbul látunk, hisz a szem nem egy kristálygolyó, hanem egy állandóan változó, a lekiekre és a külső körülményekkel harmonizáló, az agy irányitása alatt lévő élő szervünk.

a helye ingázás

A kérdés

Tisztelt Péter !Előzmények :"kettős látás felnőtt korban""távollátás 45 éves korban (..is javítható)"Még lenne egy kérdésem. Az inga gyakorlat közben mit nézzek ill, mit ne. Vagyis hogyan kell ezt a gyakorlatot helyesen végezni ?TisztelettelSzabo Tamas

A tanácsadó válasza

Az ingázás is nyugtató gyakorlat, mint az egész látástréning- rendszer. Minden gyakorlatával a mentális stressz oldása a cél, ami TUDAT alatt rajta van a szemen, a látástraktuson minden szemüveges és nem szemüveges látásprobléma esetén. ( Az egészséges szemen is, ha épp stresszes helyzetben, munkában van).
Az ingázás CSAK akkor nyugtat, ld. weboldal, ha a szem MAGÁTÓL suhan az ingázás alatt és abban az irányban, amerre ingázáunk. Ilyenkor a világ az ELlENKEZŐ irányban kell, hogy mozogjon.
HA a szem és néha a fej is ellenkező irányba fordul, mint amerre a lendület, ki kell igazitani és nagyobb ingák szükségesek. Amenyiben a világ azonos irányban fut, akkor lehunyt szemmel kell csinálni, ott bizonyára szabályosan, ellenkezőleg fog futniminden.
Nagyon fontos, hogy a világ ellentétesen fusson és a fej, a szem pedig mindig arra, és magától, amerre lendülünk.
Először a nagyobb ingák fognak menni, majd egyre kisebbek.
Bizzon a fantáziájában, sokkal többet tud, mint gondolná.