Tanácsadóink

Vén Péter

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

kettős látás felnőtt korban

A kérdés

Tisztelt Péter ! Egy kicsit még rabolnám az idejét :) . Mivel nem vagyok orvos ezért nem tudom szakszavakkal kifejezni magam , de megpróbálom érthetően . Azt vettem észre , hogy a szemeim nem lennének annyira rosszak , mint ahogyan a dioptriák ezt alátámasztani szeretnék. (+1.5 , +3.5) Mindkét szememmel külön-külön is kettős látásom van .(Látom magát a "tárgyat" , majd annak mint egy árnyékaként egy homályosabb tárgyat 4 óra magasságában . Ha ezt összeadjuk a 2 szemnél akkor sajnos egy nagy paca lesz az eredmény. Az ilyen "szerintem fénytörési" problémákra is alkalmazható az Ön által képviselt módszer , ? Esetleg itt másfajta gyakorlatokat kellene végeznem ?Tisztelettel : Szabó Tamás

A tanácsadó válasza

Sajnos nem emliti melyik jelige Ön, ill. melyik az előző kérédse, igy nem láthatom az előzményt....
A módszer minden szembetegségre hat, mert amilyen tüneteket leír, az a túlhasznált szem miatti mentális stressz okán van.
Igy a gyakorlatok is ugynazok; stresszoldó, mentálisan nyugtató gyakorlatok, amivel visszatér a látása a szeméből a tudatába. Minden szemproblémánál valahol ez a helyzet.

A látástréning mindig nyugtatás, az eredmény a jobb látás. A szemüveget pedig előbb utóbb teljesen félre kell rakni, ha vissza akarja szerezni a jó látását.

távollátás 45 éves korban (..is javítható)

A kérdés

Tisztelt Péter !45 éves létemre hypermetrópia -as vagyok. Közelre már +3.5 őt , távolra +1.5 kell használnom. Teljesen biztos vagyok abban , hogy a 20 év napi 15 óra monitor bámulás okozta , de sajnos ez a munkám .Voltam már pár szemészeten , de mindenhol gyorsan rövidre zárták a dolgot azzal , hogy törődjek bele mert ez mát csak rosszabb lesz. Esetleg a távoli 1.5 megszűnik , ha majd szürke hályogom lesz és netán megműtenek. Nem szeretnék beletörődni. Megpróbálok életmódot váltani Különböző innen-onnan összeollózott gyakorlatokat , mozdulatokat végezni. Pár hirtelen felmerült kérdés csak úgy ömlesztve :)Érdemes belefognom ? Milyen gyakorlatokat végezzek ?Mennyi idő után lehet számítani némi javulásra ?Sajnos itt a környékünkön még nem indult semmilyen hasonló kurzus a témában (Kiskunhalas)TisztelettelSzabo Tamas

A tanácsadó válasza

igen uram javitható, gyógyítható, de tartósan és véglegesen CSAK akkor, ha a szemüveget teljesen félre képes tenni. A gyakorlatokat olvashatja a weboldalunkon, s mint látja öngyógyító módszer az egész.
Általában a szemeltakarás és az ingázás az, ami bejön az embereknél.
Ha ráérez a módszerre és a szemét teljesen KI TUDJA MÁR KAPCSOLNI a közeli dolgoknál is, akkor kezd izgalmassá válni a dolog, mert kezd a látása visszamenni a tudatába, amit a szemüveg előre hozott a szemébe.. Kérem tanulmányozza a rendszert, ássa bele magát a cikkekbe és kezdjen neki a weboldalon leírtak alapján. Javulás-ideiglenes- mindig azonnal jelentkezik. Ha nem, akkor még nem csinál valamit jó. Aztán, első időkben visszaáll a rossz, de egyre kevésbé az idő előrehaladtával...
Jó munkát.

eltérő pupillaméret 1 éves gyereknél

A kérdés

Tisztelt Vén Péter Úr!1 éves unokám eltérő nagyságú pupillával született. Lehet-e ezen az állapoton javítani?Köszönettel:Klára

A tanácsadó válasza

Kedves Klára,
Egy éves korban még sok minden lehet az ok, remélem ezek már ki vannak zárva, szóval az orvosi véleményezés megtörtént.
-Amennyiben az alternatívát ki akarja próbálni, akkor, a gyerek ringatása, a hintázás, tutujgatás, pörgés forgás igen hasznosak lesznek. Jól jön a pörgő irodaszék, amiben lehet ingázni a gyerekkel egy kisit.Ha szemüveges, kérem arra az időre levenni a szemüveget.
-Ültesse az ölébe a gyereket, és igy is csinálják az hintázást ide-oda az irodaszékben.
-Ugyanez lehúnyt szemmel, vagy még jobb, ha Ön eltakarja a lehúnyt szemet, miközben mesél is valamit a gyereknek.
Várjuk itt a folyamatos tájékoztatást, hogy mindenki tudhasson a fejlődésről....
Üdv.

Szemtke rezgés javítása gyerekeknél ( horizontális Nystagmus)

A kérdés

Tisztelt Vén Péter !Többször próbálkoztam az Ön által megadott telefonszámon is és emailt is írtam már, mert szeretnénk személyes találkozást Önnel. 8 éves unokámnak horizontális nystagmusa van, szemüvege cylinderes. Szeretnénk állapotfelmérést és személyre szabott látástréninget Unokánknak.Kérnék lehetőséget a találkozásra. Olvastam a válaszokban a horizontális nystagmusról leírtakat. A látása ha javítható lenne az Unokánknak, azt szeretnénk elérni.Várom mielőbbi válaszát, köszönettelAggodó nagyszülök

A tanácsadó válasza

A Nystagmus is javítható látástréninggel, hagyományosan nem anyira Kedves Nagyika!

Sajnos a szemüveg itt is akadályt képez, mert azt meg kellene szüntetni. Ez olyan ellentmondás, amit már jó előre át kell gondolni. Az alternatívát nem csak a szemorvos fogja ellenezni, hanem az iskolai munkában is látszólag hátráltatja majd a gyereket. De jó iskolai szemlélet esetén nincs akadály. Kérem feltétlen tanulmányozza az itt irt cikkeket a módszerről .

több éves árpa az egyik szemen...

A kérdés

Tisztelt Doktor Úr!2,5-3 éve van árpa a szememen. Gondoltam elmúlik magától, de nem, nem olyan nagy. Egy antibiotikumos kezelés és borogatás segítene vagy esély sincs, hogy ilyen régi és eltűnjön? Most fogtam neki a borogatásnak, kipirosodik és enyhén fáj, máskor semmi fájást nem érzek, ritkán viszketést. Köszönöm válaszát előre is!

A tanácsadó válasza

Kedves Jelige!
Nem írja hogy az orvosi vizsgálat szerint is árpája van e. Nem múló eseteket mindig meg kell mutatni a szakembernek.
Ilyen hosszú ideje fennálló árpa nem igazán magyarázható,tehát jó volna egy szemorvosi látlelet. ( Én NEM VOK SZEMORVOS, szemtréner vok )!!!!!
Ha az orvosi tanácsok ellenére nem múlik el az árpája, akkor is ezer dolog lehet még, amit lassan ki kéne zárni, hogy előbbre jussunk.
Dg. és háttér ismeretek nélkül talán kezdje el így....:

-Nézze meg nem ül e, nem fekszik e, nem dolgozik e véletlen huzatos helyen. Még egy ajtó megszokott nyitva tartása is érzékeny lehet a szemnek.
-Ha szemüveges, vegye le gyakran és óránként többször hunyja le, vagy takarja el a szemét, pár percig, igy pihentetve azt.
-Nagyon jó szokott lenni, a fokhagymás bedörzsölés. Három óránként dörzsölje át a beteg részt fokhagymával, de legelőször csináljon egy próbát, hogy nem allergiás e rá.
A fokhagyma girizddel való szemhéj bedörzsölés rendkívül jó hatású, és elkezd a szeme gyógyulni. Már egy nap múlva érezni fogja, hogy enyhül a feszültség, a feszesség a szemhélyán. Egy hét alatt eltűnik az egész.
Allergia ritkán adódik, nálam "X" év alatt egyszer fordult elő, hogy rosszabbodott az állapot.
Kérem tájékoztasson előrehaladásáról itt, ahol annyi más ember veszi a tanácsokat, és evvel szolgáltatot teszünk a Nyájas Olvasónak!
Üdvözlettel:
szemtréner