Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Gyengeség

A kérdés

Kedves László! Írtam mér korábban de most próbálkozom még egyszer mert nagyon fontos lenne számomra az ön véleménye.Fél éve kiderült hogy lisztérzékeny vagyok,súlyos vérszegénység és ásványi anyag hiányban szenvedtem a felszívódási zavar miatt. Azóta ahogy tudom betartom a diétát de hiszem hogy meggyógyulhatok. Szeretnék majd újra vegetáriánus is lenni mert emiatt fel kellett függesztenem ezt a táplálkozást.Mit tudnék tenni gyógyulásom érdekében és hogyan tudnám a diétát a vegetáriánus életmóddal összeegyeztetni? sok tünetem mellett jelenleg a legerősebb az állandó szédülés és fáradékonyság. 27éves vagyok,munkahelyemen sajnos vegyszerekkel is érintkezem.Válaszát előre is nagyon köszönöm!Tisztelettel:Adrienn

A tanácsadó válasza

Kedves Adrienn!
Sajnos sok vegetáriánus azt hiszi, hogy ha önmagában csak
vegetáriánus lesz, azzal már egészséges is lesz. Azt egyszer a vércsoportjának megfelelően kell végeznie. Lehet, hogy olyan ételeket is evett ( tej- tejtermék, margarin, napraforgó olaj, búza, stb), amelyek nem jók a vércsoportjának! Azoktól csak beteg lesz!! He lehet bio, vagy organiskus ételeket kell enni, mert azoknak nagyobb az ásványi anyag és vitamin tartalmuk, de a környezeti hatások kivédése miatt, még az azokban lévőknél is több kell, amelyet táplálékkiegészítőkkel kell bejuttatni a szervezetbe!
Ha Ön most azonnal áttérne a vegetáriánus vércsoport szerinti ételekre és szedné azokat a táplálékkiegészítőket, amelyeket másoknak is javasolok ( el kell olvasni a másoknak írt válaszaimat is), akkor rövid időn belül meggyógyulna. Az elektroszmogtól is távol kell tartania magát, vagy védekezni ellene!!
A vegyi anyagok ellen desztvíz ivás, tiszta só használata, de bátran sózással, valamint Chlorella algáéból napi 2000 mg fogyasztása. Használjon étkezés előtt Nature Care-ből egy evőkanállal és azt fél liter desztvízzel igya meg! Ezek a legjobb méregtelenítők!
Üdvözlettel: 'Dr.Weixl V.László

Tiszta só

A kérdés

Tisztelt László!Próbáltam beszerezni tiszta sót, de az orvos nem írta fel, mert még nem hallott róla, a patikában pedig azt mondták, hogy alapanyagot nem adnak ki. Tudna mondani egy patikát vagy festék boltot, ahol árulják?Köszönöm.Üdvözlettel:Falk Viktória

A tanácsadó válasza

Kedves Viktória!
A tiszta sót megrendelheti a www.tisztaso.hu oldalról, vagy a www.vitaminstation.hu oldalról is, de vásárolhat Bp-n és Pécsen a Herba Házban, vagy Bp-n a Medi Line Üzletházban, Tisztavíz Üzletházban, de próbálkozhat más bioboltokban is. Csak azt vegye, amelyiknek a hátoldalán alul prof.dr.Papp Lajos szívsebész ajánlása van rajta. Sok bioboltban tiszta só gyanánt más sókat is el szeretnének adni, hoiott azok nem tiszta sók!!
Tisztelettel:'Dr.Weixl V.László

Ro.víz, vagy desztilláltvíz

A kérdés

Kedves László!A hétvégén a párommal körbenéztünk egy-két üzletben víztisztító berendezések után kutatva. Sajnos szakmai segítséget nem igazán kaptunk. A Tiszta Víz Üzletházban még nem jártunk, de sajnos a hétköznapi nyitvatartási idő miatt nem is érjük el a boltot. Ebben kérném a segítségét.Szeretnénk ozmózisos víztisztító berendezést, de az előadásait hallgatva felkeltette az érdeklődésünket a desztilláló is. Bár még sosem ittunk desztillált vizet, nem tudjuk milyen íze lehet, vagy mennyire nincs íze, de azt gondolom, hogy csak tudatos gondolkodás kérdése és megszokható.Egy típust találtunk eddig: http://www.vitaminstation.hu/hu/desztillalo Ez Ön szerint mennyire megfelelő egy 3-4 fős háztartásba? Mennyire fogyaszt sok áramot?A gép magára hagyható, ha a napi 14 litert ki szeretném nyerni belőle és egy nagy kannába csövön keresztül vezetem a vizet vagy ez hogy működik? Felügyelnem kell a működését?Mennyire macerás az, ha nincs ozmózisos berendezésünk, így a csapvizet kell desztillálnunk, mennyire szennyezi így a berendezést a csapi víz, hogy nincs előszűrve?A desztillálóból létezik beépíthető is? (Bár előfordulhat, hogy néhány éven belül elköltözünk, de hosszabb távra terveznénk a géppel, így nem ideiglenes megoldást keresünk, viszont szimpatikus, hogy ezt a mobil eszközt, elvihetem magammal bárhová megyek, nyaralás, vidéken tartózkodás szülőknél stb.)Ön mit javasolna hosszú távra? Milyen érvek szólnak a desztilláció ellen és az ozmózis mellett (Elsődlegesen ozmózisosban gondolkodtunk, de... az előadása után úgy éreztük, hogy az csak fél megoldás lenne.)Előre is köszönöm válaszát!

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
Az ro.víz tisztító megrendelhető a neten is a www.tisztaviz-uzlethaz.hu oldalról is és nem kell érte a boltba menni. Az árban benne van a beszerelés költsége is és most Ro.105-öst lehet kapni akcióban 60 ezerért is. Nem kell megvenni hozzá a visszasózót (helyette az energetizálót javasolom) és akkor majdnem desztvíz minőséget ad (005 ppm). Ezzel napi 180 litert tudnak készíteni, felügyelet nélkül lehet hagyni és 6 Ft-ba kerül egy liter. Könnyű áttelepíteni, ha költöznének.
A desztvíz litere 30 Ft-ba került. A vit.stat. desztillálója is üzemel felügyelet nélkül, s azzal napi 16 litert lehet készíteni, s azt mindenhova vihetik magukkal. Ecettel könnyen ki lehet tisztítani a belsejét egy-egy desztillálás után. Ha nem túl szennyezett az alapvíz, akkor 000 ppm-es vizet is tud készíteni. Én mostanában hólevet desztillálok és az maga már majdnem desztvíz tisztaságú. Vehet desztillálót az info@vizdesztillalo.hu oldalról is (Bp.IV.Vasrózsa u.13.). Ugyanazt a készüléket veheti meg ugyanazon áron, mint a VS-nél.
Tejfalussy úrtól is lehet rendelni az ujvizforras@freemail.hu -n keresztül. Az övé drágább (90 ezer), de fix telepítésű és nem levegőt, hanem vizet használ hűtésre és így a hulladékhő is hasznosítható (fürdésre, mosogatásra, stb). Hivatkozzon rám a forgalmazóknál és kérjen ártájékoztatókat, hogy dönteni tudjon.
Mindkét víz olyan tiszta, hogy, ha megszokja őket, akkor már a nem tiszta vízzel készült italokat ki fogja köpni! Sokkal finomabbak a tiszta vízzel készített italok és ételek is!!!
Remélem kielégítő választ tudtam adni a vásárlásukhoz.
Tisztelettel.'Dr.Weixl V.László

Székrekedés, epekő

A kérdés

KEdves László!Most tévedtem erre az oldalra, azt hiszem ha időm lesz a gyerekek melett, sűrűn vissza fogok járni ovlasgatni.27 éves vagyok van egy 2 éves és egy 3 hónapos lányom. A második terhesség során epeköveim lettek, sok görcsön túl vagyok, de szerencsére a táplálkozás változtatásával egyre ritkábbak és már csak tompa fájdalom jelentkezik. Ma az uh-on csak annyit írtak már a papíromra,hogy homokszerű epekövek.Olvastam sok helyen hogy a gyermekláncfű gyökér segíthet. illetve jó hatással van az emésztésre és zékrekedésre is. Sajnos mióta megszültem, csak 2-3 naponta sikerül nagy wc-znem:( Próbáltam már a kávét éhgyomorra, langyos vizet, szilva lekvárt,de semmit nem változott a helyzet!Kérdésem a következő lenne, mit tud tanácsolni,hogy a székrekedést megszüntessük, illetve valami epekő elhajtásos módszer is érdekelne. A félelmem csupán egy dolog,hogy a kislányom még anyatejjel táplált. Emiatt is nem mertem még a gyermekláncfű teát inni. Szabad egyáltalán!!!Válaszát és segítségét köszönöm:Ani

A tanácsadó válasza

Kedves Ani!
Ehetne aszalt szilvából napi 10-10 szemet esténként, de javasolnám az érett naspolyát is. Ha nem akar ezekkel bajlódni, akkor igyon napi 3-4 deci Mira gyógyvizet! Javasolnám még szedni a ProbioFlora-t, előbb 3x2, majd egy hónap után 1x2 formában, étkezés előtt.
A gyermekláncfű teák jók, de jó az ezerjófű tea is, a katáng kávé is, de legjobb a máriatövis tea, vagy máriatövismag olajból napi 1-2 evőkanál rátétele a kiszedett ételekre. Javasolnék ugyanennyit bioszója olajból is!
A zellergumó levéből csináljon másfél decit, majd uborkaléből és sárgarépa léből is ugyanannyit, a hármat keverje össze és ebből igyon minden főétkezés előtt másfél decit apró kortyokban. Egy hét alatt simán elviszi a köveket és a homokot is. Legyen mindíg otthon a 7.sz Schüsszler só D6-os változatából egy dobozzal és ha görcse van, akkor tegyen 10 szemet másfél deci forró desztvízbe és apró kortyokban igya meg. Pár perc alatt megszűntet minden görcsöt. A leírt módszerek nem ártanak az anyatej termelésnek, sőt javítják a minőségét!
Kellemes Karácsonyt és BUÉK!
Üdv.:'Dr.W.V.László

Tiszta só

A kérdés

Kedves László. Rendeltem önöktől patikai sót, 25 kg-ot vettem belőle. Erre ma találtam ezt a cikket:http://jomagyar.hu/egeszseg-cikkek/55-egyesek-szerin-kaliummal-mergezik-a-sot-es-alakossagot.htmlMost mi az igazság, mert nagyon átverve érzem magam. Már azon vagyok, hogy én magam is mintát fogok vinni a kapható sókból egy laboratóriumnak...Köszönöm a választ.Erika

A tanácsadó válasza

Kedves Erika!
Valóban káliummal mérgezik a sókat és csak három só tiszta, a rabbipecsétes kóser só, a patikai só és a patikai sóval megegyező tisztaságú és minőségű www.tisztaso.hu oldalról megrendelhető só. Ez utóbbi só is ugyanonnan származik és ugyanolyan, sőt szigorúbb (közvetlen a csomagolás előtt is!) ellenőrzésen megy át, mint a patikai só. MIndhárom só NaCl tartalma 99,97% NaCl!
Nyugodjon meg, nem lett átverve és használjanak a tiszta sóból minél többet, hogy a vérüknek az Na értéke mindíg 142mmol/l érték felett legyen, mert akkor nincs betegség!!!! A felesleget úgyi kipisilik, mert ebben nincs kálium!
Üdvözlettel és Békés Karácsonyt: 'Dr.W.V.László