Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Harmonizáló

A kérdés

Tisztelt Weixl Úr!A Communigard harmonizálóval kapcsolatban szeretnék érdeklődni.A használati utasítás szerint sérülés esetén ki kell cserélni.Az egyik telefonunk burkolatának kialakítása miatt deformálódhat a harmonizáló.A kérdésem az,hogya telefon akkumulátorára is rá lehet-e ragasztani.tisztelettel:P.Attila

A tanácsadó válasza

Kedves Attila!
Az akkumulátorra ragasztva is ugyanúgy véd a harmonizáló a mobil ártalmai ellen és még kevésbé sérül meg, viszont akku cserekor kell venni egy másikat. Mi lenne, ha a burkolat belsejére tenné? Úgy is hatásos, és nem sérül meg, viszont akkucserekor sem kell újat venni!
Üdvözlettel:'Dr.Weixl V.László

Sütőolaj

A kérdés

Kedves Várhegyi úr!Azt szeretném kérdezni, milyen olajat ajánl serpenyőben sütéshez.0-ás vércsoportúaknak ,máj és epebetegeknek.A ghit még nem próbáltam,de nem karácsonyi sütésnél szeretném kipróbálni.A szezámolaj jó választás lehet forró sütéshez?Válaszát előre is köszönöm:Olga

A tanácsadó válasza

Kedves Olga!
O-soknak szőlőmag és oliva olajakat ajánlok sütéshez, mert 200 Celsius fok felett van a hőtűrő képességük és nem lesznek karcinogének az olajban a sütési hőmérsékleten (180 C fok). A szezámolajat nem ajánlom, mert 180 foknál alacsonyabb a hőtűrő képessége! Ghít is használhat, de a javasolt olajok jobbak! A kiszedett ételekhez tegyen egy evőkanál máriatövismag és egy evőkanál bioszója olajokat és meg fog gyógyulni a mája is, s kövei sem lesznek!
Üdvözlettel: 'Dr.Weixl V.László

Vízhiányos állapot

A kérdés

Tisztelt Uram!Kedves Doktor Úr!A sejteken belüli vízhányos állapot kialakulása okaként a kevés tiszta víz bevitelt jelöli meg.Kérdésem, hogy a csapvíz fogyasztása mellett kialakulhat-e ez a vízhiányos állapot, és ha igen miért?Várom megtisztelő válaszát!Köszönettel: Könczöl Vilmos

A tanácsadó válasza

Kedves Vilmos!
A csapvíz szennyezőanyagai miatt szinte védekezésképpen csökken le a szomjassága, de ennek ellenére innia kellene, de nem csapvizet, hanem ro.vizet, vagy desztvizet.
Még jobb, ha oxigénes vizet iszik, tiszta vízzel készítve:
AZ OXIGÉNES VÍZ ELŐNYEI

A gyomorba juttatott molekuláris oxigén révén a szövetek oxigéntartalmának növekedési sebessége a légzéssel történő betáplálással szemben hozzávetőleg tízszeres. (A testi fáradtság elsősorban az izmok oxigéntáplálásának elégtelensége, a hemoglobin oxigénadóssága miatt következik be. Nagy testi megterhelés esetén a légzés útján történő véroxigén telítés a tüdő teljesítőképességének behatároltsága, vagy/és a légköri levegő esetenként csökkent oxigéntartalma következtében elégtelen lehet. Ilyenkor a vér oxigénszintje az izomsejtek helyreállítási szintjéhez képest alacsony.)
Gyorsan növelheti a vér oxigénszintjét, ezért rövid időn belül megszüntetheti a vér oxigénadósságát: a hipoxiás állapotot.
Serkentheti az izmokban a redox folyamatok helyreállítását.
Intenzív, megerőltető tréninget követő véroxigén telítettség-90%-ról 96.7 %-ra 2 óra pihenőídő helyett lényegesen rövidebb idő alatt helyreállhat.
A nyugalmi pulzus lényegesen gyorsabban helyreállhat.
Nyugalmi állapotban a plasztikus feszültség és feszített izmoknál a kontaktil feszültség rövid idő alatt lényegesen csökkenhet, míg az italt nem fogyasztott sportolóknál 2 óra után az izomfeszültségi értékek emelkedettek maradnak.
A hajszálerekben serkentheti a mikrokeringést.
Szénmonoxid mérgezés esetén életmentő lehet.
Sugárterápia kiegészítése daganatos betegek számára.
Javíthatja a kollagén újraképződését.
Javíthatja a fizikai teljesítőképességet.
Az anaerob anyagcsere és a vérkeringés kedvezőbben alakulhat.
A máj szabad oxigéntartalma 43 %-kal nőhet a belégzéshez képesti 8 % helyett.
A májban fokozhatja az enzimek aktivitását.
Fokozhatja a máj méregtelenítő hatását.
Feltöltheti az oxigénraktárakat.
A tejsav-szint csökkenés gyorsulását okozhatja fizikai terhelést követően.
Fokozhatja a szellemi frissességet és teljesítőképességet.
Javíthatja az általános állapotot, megkönnyítheti azon betegek mozgását, akik tüdő és szívasztma, szívkoszorúér-szűkület, billentyűzavar és vérszegénységben szenvednek.
Védőitalként funkcionál fizikai munkát igénylő, valamint gázos, gőzös, poros, szennyezett levegőjű munkahelyen.
A víztisztítás gyakorlati mérőszámai

Miért szükséges ivóvizünket megtisztítani?

Az országos tiszti főorvos írja hírlevelében: ma környezetünkben 120 000 különböző vegyi szennyeződést tartunk nyilván!
Ma a magyar ivóvíz szabvány csak 64 paraméter határértékét írja elő.
Amiből ivóvizeink napi vizsgálatánál a vízlaborok csupán kb. 16 kémiai szennyező jelenlétét vizsgálják.
Az állatorvosok már több éve tiltják házi kedvenceinket Szentendrén a Duna vízétől, mert bőrgyulladást és betegségeket okoz.
Felmerül a kérdés: ha állataink betegek lesznek a Duna víztől, amit mi ötven méteres csápos kutakból, 30-50 m-es kavicsszűrést és némi klórozás követően kapunk otthonainkba, akkor bátran ihatjuk a csapvizet, és főzhetünk is belőle?
Ma a laborokban mért 16-féle vegyi szennyező határérték alattisága után kijelentik: "a csapvíz tiszta, egészséges, ellenőrzött".
Vajon tényleg nyugodtan ihatjuk ezt a csapvizet,?”
Ha Ön tudja: a környezetünkben 120000-féle vegyi szennyeződés található, akkor 16 ellenőrzése után igaznak értékeli ezt a kijelentést?
Ha kétségei támadnának, hasznos tudnia: hol jár a mai technika.
Néhány éve készült el az RO rendszerű vízszűrők átfogó vizsgálata, amiből mellékelünk egy rövidített kivonatot.

Kivonat S.P.Murphy, March 2007, tanulmányából:

„Az RO (reverz ozmózis rendszerű víztisztítók) a késői ötvenes évek „menj a Holdra és tedd virágzóvá a sivatagot” technológiai ideáljából nőtt ki. Kezdetben az RO membránokkal a sivatagos parti városok friss vízzel való ellátása volt a cél. Az első sikeres sótalanító üzemek az 1960-as évek közepén épültek Kaliforniában. Ezt követően indult el, a folyamatos fejlesztés mellett, az RO rendszerek sikertörténete! A víztisztítás területén az RO membránok rendelkeznek a legkisebbnek tartott pórusszerkezettel, kb. 5 A-től 15 A-ig (0,5 – 1,5 nm = 1/10000 mikron) terjedő pórusátmérőkkel. Az RO pórusok rendkívül kicsi mérete miatt csak a legkisebb molekulák képesek áthaladni a féligáteresztő membránon. Továbbá az RO membránok nagy visszatartó képességgel rendelkeznek szervetlen sókkal és a töltéssel bíró szerves vegyületekkel szemben a membrán felületén kialakuló töltés-taszítás miatt.

Az utóbbi évek RO technológiája, a családi tiszta víz előállító rendszerek révén (a mosogató alatt is elférnek), bekerült az otthonainkba.

2006-ban az RO-rendszereket, beleértve a nagyobb kereskedelmi egységeket és teljes épület egységeket is, számos különböző vizsgálatnak vetettük alá. Minden vizsgálatot úgy terveztünk meg, hogy az RO rendszer más-más képességét és a különböző szennyeződések eltávolítására, vagy mennyiségének csökkentésére való kapacitását lehessen értékelni. Az alábbiakban e vizsgálatok eredményeinek egy részét mutatjuk be.

A teljes kutatási jelentések a Tiszta Víz Üzletházban és online is elérhetőek; de hogy összegezzük a vizsgálatokat: az RO membrán önmagában eltávolította a feladatot jelentő vegyi anyagok több mint 96 százalékát, a benzol, a kloroform és higany kivételével. A VOC szénblokkos utószűrő vizsgálatának adatai pedig azt mutatják, hogy a kombinált RO és szénblokk rendszer az összes vegyi anyag 98, vagy több százalékát eltávolítja, sőt az esetek döntő többségében a csökkentés mértéke 99 százalék feletti.

A vizsgálati eredmények alátámasztják azt is, hogy a vízkémia széles sávját véve tekintetbe, az arzéntartalom csökkentése szempontjából az RO rendszer kiemelkedően megbízható technikának számít.

6.táblázat: RO vegyianyag-csökkentési eredményei

Vegyianyag Közepes
befolyó
(µg/l)
Közepes
elfolyó
(µg/l)

Kapott
százalékos csökkentés

Csak RO membrán

Aldicarb

830

3,0

>99

Benzol

680

6,4

99

Kadmium

970

1,4

>99

Karbofurán

920

2,6

99

Cézium

1.100

16

99

Kloroform

790

28

97

Dichlorvos

1.700

16

>99

Higany

1.200

750

38

Methomyl

990

45

96

Mevinphos

920

5,6

99

Oxamyl

1.000

4

9

Paraquat

480

n.m.

>99

Nátrium-fluoro-acetát

800

n.m.

98

Sztrichnin

900

n.m.

99

Csak RO és szén utószűrő kombinációjával

Kloroform

82

3,2

96

Dichlorvos

36

n.m.

>99

Higany

730

10

99

Methomyl

56

1

98

7.táblázat: Arzén-csökkentési eredmények RO-val

Szennyező anyag

Tápvíz

RO termékvíz (átl)

Átlagos csökkentés (%)

Kommersz RO

Teljes arzéntart.

14

0,40

97

As (III)

3,7


73

As (V)

11


90

Standard KP-4 RO

Teljes arzéntart (ppb)

20

0,8

96

Vezetőképesség (µS/cm)

550

22

96

Hőmérséklet (C)

23

20pH

7,3-7,9

7,8Klór

0,5

0,04

92

Turbiditás (NTU)

0,6-1,0

0,24Lúgosság (ppm)

164

7,38

96

Nitrát (ppm)

2,6

0,47

82

Vas (ppb)

30

0,05

100

Vanádium (ppb)

15

0,00

100

Klorid (ppm)

17

1,79

89

Szulfát (ppm)

105

0,75

99

Nátrium (ppm)

114

1,55

99

Szilicium-dioxid (ppm)

30

4.88

84

Ha tehát az otthonunkba vagy kereskedelmi berendezés előkezelési rendszereként, esetleg önkormányzati kút-fejek vizének kezelésére, vagy az ivóviz szabványnak való megfeleltetésére tervezzük az RO rendszert, akkor az RO a nyersvíz-paraméterek rendkívül széles tartományaiban képes hatékonyan működni, és következetes eredményeket produkál. Az RO egység plusz értéke az egyéb vízkezelési technikákhoz képest az, hogy képes kezelni a vízszennyezések esetleges hirtelen jelentkezését, így a vírusos, biológiai, vagy vegyi ágenseket, miközben biztonságos és megbízható vizet ad minden célra, beleértve a legfontosabbat – a biztonságos ivóvizet.”

További információ: www.tisztaviz-uzlethaz.hu

Csapvizeinkről őszintén

1. Ma még kevésbé ismerjük, hogy életünk legnagyobb kihívását a környezeti ártalmak, ezen belül a vegyi szennyezők jelentik.
Az OTH 2003. áprilisi hírlevele 18. oldalán részletezi a vegyi anyagok (szennyeződések) hatásait, számszerűen leírja, hogy a kereskedelmi forgalomban lévők száma meghaladja a 130 000-et. Idézi a WHO-t: „a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több), mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg minden eddig ismert valamennyi ember megbetegedés ismert kóroki tényezőinek a számát!”A második képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (képre kattintva kinagyíthatja).

2. Az Állami Számvevőszék 1997. októberi jelentése feltárta az ivóvízbázisok helyzetét, sérülékenységét!
- Rögzítette, hogy az ÁNTSZ adatai a vízminőség romló tendenciáját mutatják!
- Pontosította azt is, hogy még az abszolút védettnek hitt nagymélységű vízműkutak vizében is találtak felülről beszivárgott szennyeződést.
- Rögzítette továbbá: több kút vizében is találtak a magyar szabvány határértékeihez viszonyított túllépést.


A fenti képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (képre kattintva kinagyíthatja)


3. Az Állami Számvevőszék jelentése leírta: ma mindössze 11 paramétert mérnek rendszeresen, a vízműkutak vízéből! Leírja továbbá, hogy „a vízművek által szolgáltatott víz minősége számos paraméterben nem felel meg a magyar szabványnak és messze elmarad az EU valamint a WHO direktíváitól.”A fenti képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (a képre kattintva kinagyíthatja)
4. A 11 szennyező anyag mérését követően, például Pest megyében, vizsgált vízminták 50,1 %-ánál volt határérték túllépés. Vagyis a víznyerő kutak mintáinak fele, már 11 paraméter vizsgálata után, nem felelt meg a magyar szabványnak, és egészségre ártalmas anyagokat tartalmazott!

tovább a hivatkozott jelentésre…

5. A mai gyakorlat szerint 11 vagy alig több paraméter vizsgálata után jelentik ki az illetékesek: „a csapvíz tiszta, egészséges és ellenőrzött!”

tovább a hivatkozott sorokra…

6. Dr. Darvas Béla profeszor „A Vác környéki ivóvízről” című cikke bemutatja jelenünk helyzetét!

tovább a hivatkozott cikkre…

7. Mindezeken túl, a vízműkutakból nyert vizet, a fertőtlenítés érdekében, klórral kezelik. A klór idegméreg. Kapcsolódó cikk: „Csendes gyilkos a klór!

tovább a hivatkozott cikkre…

A vegyi szennyeződések és a magas oldott ásványi anyagtartalom miatt szükséges ivó-főzővizünket megtisztítani! A megoldás erre a problémára az RO víztiszító!

Mellékeljük az RO rendszerű vízszűrők szűrési hatékonyságát bemutató táblázatot. Mert tudjuk, tapasztaltuk, hogy ma, korszerű víztisztító nélkül, jelentős nő a betegségek kockázata!A fenti képekre kattintva elolvashatja a mérések eredményét (képre kattintva kinagyíthatja)

Ha szeretné megismerni a megodást: a termékeink/áraink rovatban megtalálja az Önnek leginkább megfelelő berendezést. Kérésére szívesen adunk javaslatot az optimális megoldásra.
Kapcsolódó cikkek

RO szűrés hatásossága a gyakorlatban
Csapvíz vagy tiszta víz?
Amerikai kutatók állítják, hogy a tiszta víz megelőzheti a szívinfarktust

Végül annyit, hogy,ha nem is kívánjuk a vizet, akkor is igyunk! Legtöbbször, ha éhesek vagyunk, nem is éhesek vagyunk, hanem szomjasak, tehát akkor is innai kell, amikor éhes!
Az inni, vagy nem inni, csak önfegyelem kérdése!!
Tisztelettel:'Dr.Weixl V.László

Ezüst kolloid beszerzése

A kérdés

Kedves László,A megfelelő ezüstkolloid után nyomozokNőgyógyászati és húgyhólyag problémára ajánlotta"..hüvelyi és/vagy hólyaggyulladásom. (Candidát vagy Colit mutattak ki)." "Ezüstkolloidot kell innia naponta egyszer kis üvegpohárból fél decit, két étkezés között, úgy, hogy a szájában jól megforgatja, zubogtatja 10 percig, és ha még marad, akkor azt nyelje le. Vegyen intim zuhanyt a patikában, és töltse meg desztillált vízzel, majd ebbe a vízbe tegyen négy kupaknyi ezüstkolloidot. "Kérdésem:Melyik, milyen erősségű ezüstkolloidot vegyem, és mennyi ideig alkalmazzamJelenleg Angliában tartózkodom, itt be tudok megfelelőt szerezni?De megoldható hogy egy ismerősöm hoz MagyarországrólVárom mielőbbi válaszátÉs nagyon köszönöm hogy adott reményt a gyógyulásraÜdvözlettel,Juna

A tanácsadó válasza

Kedves Juna!
Jómagam is gyártom az ezüst kolloidot. Csak azok a jó kolloidok, amelyek ppm értéke nem nagyobb 40 ppm-nél. 5 és 20 ppm között a leg hatékonyabb. Az enyéim 10 ppm-esek, de van egy ismerősöm,. aki szintén jó minőségben állítja elő 20 ppm-es töménységben, Neki is sok helyen árusítják a kolloidját.
Vásárláskor, akárhol veszi mindíg nézze meg, hogy desztvízből vagy tisztított vízből készül-e, mert csak a desztvizesek a jók!!!!!!! Ha nincs rajta feltüntetve, hogy milyen vízzel készül, akkor azt se vegye meg!!!Az ezüst tartalmának pedig 99.99%-osnak kell lenni Ha nem ennyi, ne vegye meg, de ne vegye meg akkor sem, ha nincs rajta az ezüst tartalom feltüntetve!!!!
Remélem tudtam segíteni!
Üdv.. 'Dr.W.V.László

Étrendkiegészítők

A kérdés

Tisztelt Doktor Úr!Mostanában egyre többször hallom, hogy a szintetikus étrendkiegészítők több kárt okoznak, mint hasznot, szeretném, ha ezzel kapcsolatban felvilágosítana: pl. honnan tudhatom meg, hogy a vitamin szintetikus, vagy természetes, és vannak különböző zöld porok, italok, tabletták, ezek hatásai milyenek? Köszönöm:Ferenc

A tanácsadó válasza

Kedves Ferenc!
Ha van egy vitamin, vagy nyomelem, akkor a kelátos kötésű, azaz a szerves alapanyagokból származók a jók, de hiány esetén a gyógyszeriparilag előállított is hasznos lehet, csak annak nem olyan hatékony a felszívódása, s nagyobb a kiürülési rátája. Sokszor ha ló nincs, a szamár is jó, de inkább keresse a lovat!!!!
A gyártóknak vannak honlapjaik és azokon megnézheti, hogy melyiket milyen alapanyagokból készítik! Ha nincs más csak szintetikus, akkor azt vegye, de ha van természetes alapanyagú is, akkor azt vegye. Én ezért szeretem a Cali Vita-t, a Vitamin Station-t, a NOW-ot, az Ökonet-et, a BIOCO-t, a BioGroup-ot, GLND-t, StarLife-t, stb.., mert ezek mindegyike minőségileg nagyon jó.
A zöld porok, tabletták, kristályok mind nagyon jók és hatékonyak a felszívódásuk jósága miatt, de az italok csak akkor jók, ha saját léből vannak, vagy desztvízzel vannak hígítva. Ezek összetételéről is meg tud győződni az adott termékek honlapjairól.
Jó keresgélést!
Üdv.: 'Dr.W.V.László