Különleges kávék, egyedi élmény

Vidítsuk fel magunkat egy ízletes, forró és finom kávékoktéllal, tejszínnel, fűszerekkel és egyéb finomságokkal megbolondítva. Ezek a kávé különlegességek nemcsak jóízűek, hanem nagyon egészségesek is, különösen a hölgyek számára. Amerikai szakértők szerint azoknál a nőknél, akik napi 2 csésze kávét isznak, 25 százalékkal alacsonyabb a szívbetegségek kockázata.

Támogatja-e a kávé a fogyást?

Alig van olyan ital, amelynek annyiféle hatást tulajdonítanak, mint a kávénak. Állítólag elűzi a fáradtságot, segíti a koncentrációt, enyhíti a fejfájást és aktiválja a zsírégetést. A koffein szív- és érrendszerre gyakorolt serkentő hatásának ismerete vezetett ahhoz, hogy a kávét sok étrendi útmutató reklámozza, mint „csodás gyógymódot” a fogyáshoz.

Kávéhatás kávé nélkül

Sokan vannak, akiket ambivalens érzések kötnek a kávéhoz. Szeretik az általa keltett érzést (legalábbis az első kortyokat követő kezdeti energialöketet és mentális felfrissülést), de nem örülnek annak, hogy annyira a rabjává váltak. A jó hír, hogy új kutatások szerint anélkül is élvezhetjük a kávé áldásos hatásait, hogy ténylegesen kávéznánk.

Jókedvre derít, felpörget, pozitívvá tesz

A kávézás mára olyan természetes tevékenységgé vált, mint a reggeli fogmosás vagy a tisztálkodás. Sokaknak elképzelhetetlen, vagy akár félelmetesnek tűnik még a gondolat is, hogy kávé nélkül induljon a nap. De vajon mi a kávé titka, hogyan tekint rá az átlagfogyasztó, hogyan a tudatos, vagy akár az, akinek a kávé jelenti magát az életet, a megélhetést?

Ezt tegye a reggeli kávéba a hasi zsírok ellen

Egy csésze friss kávé gyorsan beindítja testünk reggeli anyagcseréjét, és támogatja a szív egészségét, és védelmet nyújt különböző betegségek ellen is. Ha szeret reggel kávézni, és szívesen megválna pár kilótól, néhány egyszerű összetevő hozzáadása segít meggyorsítani az anyagcserét, elégetni több kalóriát, és eltüntetni a makacs zsírpárnákat.

Így kerülheti el a veszélyes akrilamidot

Az akrilamid a keményítőtartalmú ételek erőteljes felmelegedése során keletkezik, különösen a sütőipari termékekben, a kávéban és a burgonyakészítményekben, például a hasábburgonyában és a chipszekben található meg. Egy ideje fennáll a rákkeltő hatás és az örökítő anyagok megváltoztatásának gyanúja, ezért 2018-tól az EU kötelező érvényű szabályokat írt elő.

A koffein tényleg felgyorsítja az anyagcserét?

A szokások rabja vagyok. Amikor az ébresztőórám megszólal, kikelek az ágyból, és elindulok a reggeli edzésemre. Hogy mi segít átvészelni ezt? Egy csésze forró kávé ígérete, amikor hazaérek. Hozzátartozik az otthon kezdődő és a reggeli edzéssel folytatódó napi rutinomhoz. Legyen szó akár egy csésze feketéről, szójatejes lattéról – kávéimádó vagyok a végsőkig.

Nem a kávé, csoki okoz migrént, hanem a hagyma!

Eddig azt hittük, hogy a kávé, a csokoládé és a sajt is kiválthat migrént, most azonban úgy tűnik, hogy éppen ellenkezőleg, ezek a finomságok akár a probléma megakadályozásában is segíthetnek. Az Egyesült Királyságban több mint 8 millióan küzdenek migrénnel, és évi 25 millió napot hiányzunk az iskolából és a munkahelyről a kellemetlen tünetek miatt.

A kávéliszt lehet a legújabb szuperétel?

Emberek milliói kezdik egy csésze kávéval a napjukat, melynek egészséges vagy egészségtelen voltáról már számos tanulmány született. Nemrégiben azonban egy vizsgálat kimutatta, hogy a kávébabnak egy, az eddigitől eltérő módon való feldolgozásával a benne található antioxidánsok jóval nagyobb része kinyerhető, nagyon egészséges liszt állítható elő belőle.

Természetes Viagra: a kávé

Napi 85-170 mg koffein elfogyasztása 42 százalékkal csökkenti az impotencia kialakulásának veszélyét. Egy adag instant kávé 100 mg, míg egy doboz kóla 40 mg élénkítő vegyületet rejt. Még a túlsúlyos, magas koleszterintű vagy magas vérnyomással élő férfiaknál is javult a helyzet, ha elkortyoltak egy-két csésze feketét. A cukorbetegeken nem segített a koffein.