Hogyan előzzük meg a bőr ráncosodását?

Amikor megváltoztatjuk az arckifejezésünket, a bőr alatti kis izmok összehúzódnak, és kis „gyűrődéseket” okoznak a bőrön. Ha például felvonjuk a szemöldökünket, a homlok bőre vízszintesen ráncolódik. Amikor mosolygunk, az izmok az ajkat a fül felé húzzák, és két függőleges mélyedés képződik az arcon, az orr mentén és az ajkak szélén. Ezt nevezik az nasolabiális ráncnak.

Kókuszolaj az arcbőrre: nézzünk utána a mítoszoknak

A kókuszolajat előbb kikiáltották egészséges reformételnek, mára viszont úgy tűnik, hogy tévesen. Mint kiderült, a kókuszolaj telített zsírsavakat tartalmaz, „rossz” koleszterint termel. Amíg a tudósok ezen vitatkoznak, nézzük a külsődleges használatot, mert ez az olaj állítólag az arcbőr varázslója. Miként használható a kókuszolaj arcra, testre?

Sminkelje magát fiatalra!

A sugárzó arc és a hibátlan megjelenés minden nő álma. Az arcon lévő egyenetlenségek, hegek vagy a pattanások korrigálhatók sminkkel, ezek biztosítják kívánt hatást. Számos kozmetikumgyártó kínál speciális sminkeket, a bőrápoló hatás mellett az uralkodó trend az öregedésgátlás. Mit jelent ez, és mi a legfontosabb az öregedésgátló sminkben?

A kinetin segít a bőr öregedése ellen

Számtalan dologra találhatunk gyógynövényt, így például a bőr öregedése ellen is. A növényi növekedési hormon, a kinetin felelős a nedvesség egyensúlyáért és a levelek egészségéért, és késlelteti a növényi sejtek öregedését. Érdekes, hogy ha a levágott leveleket kinetin oldatba merítik, zöld színük megmarad. A kezeletlen levelek barnára színeződnek.

Mit mondanak a ráncok az egészségről?

A ráncok nemcsak a kinézetünk szempontjából bosszantóak, hanem valós egészségügyi problémákat is jelezhetnek. Mindnyájan tudjuk, hogy a fő ráncokozók a kor, a nap káros hatása és a sok nevetés. (Legyünk büszkék a nevetőráncainkra!) De ha a ráncaink beszélni tudnának, jóval többet is elárulnának rólunk – és tanácsokat adhatnának a jövőt illetően.

Akupresszúrás pontok ráncok ellen

Az akupresszúra 2000 éves kínai gyógyító művészet, fontos része a hagyományos kínai orvoslásnak. Az akupresszúra olyan masszázstechnika, amelyben az ujjhegyek nyomásának segítségével ösztönözzük a test energiapontjait. Ezt a masszázst nem csak a betegségek megelőzésére és kezelésére használhatjuk, hanem a ráncok ellen is hatásos lehet. Érdemes megpróbálni!

Mit tehetünk a ráncok ellen?

Egyre több ember szeretné, hogy idős korában is fiatalos és feszes legyen a bőre, és ma már nem csak a nők, hanem a férfiak is többet törődnek a bőrük szépségével. A ráncok azonban természetesek, az öregedési folyamatok részét képezik, ezért gondolja meg jól, hogy valóban érdemes-e kezeltetni a kisebb-nagyobb ráncokat, ugyanis minden beavatkozás kockázatos.

A ráncok megelőzése és kezelése

Életünk során a bőrünk vékonyabbá válik és veszít rugalmasságából, ráncok keletkeznek. Egészséges életmóddal megelőzhetjük a ráncokat – fontos a kiegyensúlyozott étrend és a gondos UV-védelem. Ha már vannak ráncai, több lehetőség is van ezek kezelésére. Bizonyos ráncok csak lézerrel távolíthatók el. Tudjunk meg többet a különböző kezelési eljárásokról és azok kockázatairól.

Megjósolhatják a csonttörést a nők ráncai?

Mintha nem lenne elég kellemetlen maga a ránc, egy új tanulmány azt állítja, hogy minél ráncosabb egy nő a menopauza korai szakaszában, annál alacsonyabb a csontsűrűsége.

Harc a ráncok ellen

Bőrünk idővel veszít a rugalmasságából, és megjelennek rajta a ráncok. Mindenki szeretné megelőzni, eltüntetni az öregedés jeleit, és szerencsére egyre több természetes, kíméletes módszert vethetünk be bőrünk rugalmasságának megőrzésére.