Tanácsadóink

Vén Péter

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

kislány gyenge konvergáló képességgel

A kérdés

Kedves Péter!Van egy 5 éves lányom, akivel jártunk optikusnál, ahol megállapításra került hogy kifejezetten gyengén konvergál. Az optikus mondta hogy ez nem kifejezetten szemészeti probléma, a háttérben anaema avagy felszívódási zavar is meghúzódhat, a házi orvoshoz irányított. A gyermekorvosunk - Dr Sebő Zsuzsanna - tanácsolta, hogy keressem meg Önt és kérjem ki a tanácsát. Nem tudom mitévő legyek.Válaszát előre is köszönöm, Herceg Orsolya

A tanácsadó válasza

Kedves Anyuka,
a felszívódási zavarral, bizonyára mindent megkapott a gyerekorvostól, de ilyen kis korban még az anyagcsere zavar nem igen szokott jelentkezni...
Viszont nem írja, hogy mit mondott a szemorvos. Én, azért őt sem hagynám ki.
Aztán, ha kiderül, hogy szemproblémát is takar a gyerek tünete, amit szemüveggel korrigálni lehet (de meggyógyítani nem annyira), akkor evvel a"véleménnyel" más rákérdezhet arra, hogy van e valamilyen természetes módszer is
Sajnos az orvosok tiltakoznak , de az volna az igazi, ha ezt is felírnának a szakvéleményük mellé. Nem kötelező egy szemüveg felírást választani ez csak egy lehetőség Kedves Orsolya!
Ha Ön úgy dönt, hogy az orvosi vélemény ellenére a szemtornát szeretné kipróbálni ami csak szemüveg nélkül lehet eredményes, akkor keressen meg egy jó szemtrénert, köszönöm, ha engem ajánlottak, és higgye el, hogy mindenféle szemüvegek, operációk nélkül a gyerek szemecskéje rendbe jöhet.
A szemtrénernél tanultakat a gyerek otthon szorgalmasan gyakorolja, akár hónapokig is elvan velük játékos formában napi pár percet, így szemet és a látás agyi részét érintő blokkok oldása teljes mértékben megtörténhet még az iskola előtt. Ilyen kis korban, az első szemüveg előtt, különösen fontos és ajánlott a látástréning, hisz megelőzésről beszélünk.

agydaganati vakság

A kérdés

Vén Péterhez szeretnék menni tréningre.Én is természetgyógyász vagyok,de tavaly agyburok-daganattal műtöttek és vakon ébredtem fel.Szoktam tornáztatni a szememet,de többet szeretnék róla tudni,van-e remény.köszönöm.Éva Bp.

A tanácsadó válasza

Tisztelt Asszonyom, igazán megtisztel avval, hogy megkeresett.
Nagyon szeretném azt mondani, hogy igen, hisz, ameddig a szemgolyó a helyén van, van remény.
Különösen akkor, ha a szemideget nem érintette (nagyon) a probléma.
Abban lehet bízni ilyenkor, hogy "csak" a stressz nyomta el a látáshoz nagyon fontos képzeleti tevékenység és a szem közötti kapcsolatot, amire a látástréning jó eséllyel hozhat objektív eredményt.
Sajnos igérni most lehetetlen. Ha van energiája, kérem jöjjön el, ilyet még soha nem mondtam itt, mert Ön választja ki a szemtrénert, és a módszert. De az ön komplikált esetében kérem, hogy nem hagyjuk ki a személyes konzultációkat se.
Minden gyakorlat, amit a weboldalunkon talál, addig is gyakorolandó . Hosszú szemeltakarások, az inga megtanulása, alkalmazása, és a mindennapi életbe történő visszavitele. Lehunyt szemes napozások, s.í.t.
Kivánok türelmet, nagy kitartást, és ne törődjön avval, ha az első időkben nem vesz észre eredményt.

olvasószemüvegesség kérdése

A kérdés

Tisztelt Vén Péter!Segítségét szeretném kérni a következőben.56 éves vagyok,kb.6 éve használok szemüveget az olvasáshoz,közeli munkákhoz.Dioptria1,5 ; 1,5.Színtévesztő vagyok. Már az elején is nagyon zavart,hiszen soha nem volt rá szükségem.A munkám miatt viszont muszály.Munkahelyemen a nap nagy részében számítógéppel dolgozom,otthon is van egy kis műhely, ahol forgácsolok, lakatos munkát végzek.Le- fel kapkodom a szemüveget aszerint,hogy hova kell néznem.Mellette zenélek is különböző rendezvényeken,és itt a kotta ami miatt használni kéne.De ha felveszem,akkor meg a vendégeket nem látom rendesen.Így aztán általában hunyorgok,hogy valamit lássak.Ebben fáradok el, nem az éjszakában.Mióta szükség van a szemüvegre,azóta próbálom meg kitalálni hogyan lehetne nélküle élni,de nem megy.Már évek óta gondolkodom a műtéten,de mindig elhalasztottam.Most rászánnám magam,de alapos ember révén elkezdtem utána olvasni.A reklámok csak gyors sikert,és javulást ígérnek,de nagyon sok problémát és visszafordíthatatlan betegséget is olvastam a fórumokon róla./Főleg külföld./Világ életemben sportoltam és testi- lelki egészséget soha nem a tablettáktól vártam.Most találtam erre az oldalra és gondoltam megpróbálom,hátha van innen valami visszaút a látásomban műtét nélkül is,amitől nagyon tartok.Kérem adjon tanácsot,hogy mit tegyek,hogyan kezdjem el és van -e még rá esély,hogy egyszer szemüveg nélkül élhessek.Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

Tisztelt Uram,
Azt hiszem soha nem olvastam ennyire frappáns, és jóféle megfogalmazást. Látszik, hogy már jó 25 éve lehet és kell a másféle gondolkodást is képviselni az egészségügyben.

A szemének semmi baja nincs hál istennek, sajnos a civilizációs átok miatt már nem tudja közelre használni a helyes nézési szokásokat. Így, ha szemüveges "megoldást" választja, nemsokára háromféle szemüveg is kell majd, mert más kell majd közelre, közép távolra, és később egy harmadik a vezetéshez.
Igazi megoldás csak egy létezik, a jó féle látástréning, ami viszont öngyógyítás, tehát Önnek kell visszatalálni az egészséges látáshoz, ami macera, és idő. Viszont működik, de csak szemüveg nélkül. Kérem tanulmányozza nemzetközi weboldalunkat, jöjjön el egy-egy tréningünkre, ingyenes szolgáltatásainkra, vagy személyes konzultációnkra, ha gondolja, szerencsére van választék.

komplikált, egyedi eset, kp-i idegrendszer érintettsége esetén

A kérdés

Tisztelt Vén Péter! Olvastam a Fórumon feltett kérdéseket és a látástréninggel kapcsolatos cikkeket. Ebben elsősorban látásromlással élők (szemüveget viselők stb.) látásának javításával kapcsolatos kérdéseket és erre vonatkozó válaszokat találtam. Az én kérdésem ettől eltérő. Egy évvel ezelőtt fiamnak 38 évesen szívmegállása volt, sikeresen újraélesztették. Egy hóanpot töltött kórházban, majd további egy hónapot rehabilitációs intézményben. A kórházat úgy hagyta el, hogy nem látott (még a szemét sem tudta nyitva tartani) menni, beszélni, enni nem tudott. A rehabilitációs intézményben végzett lelkiismeretes ápolás következtében és a saját kitartásának köszönhetően rendkívül sokat javult az állapota (mozgása, beszéde, étkezése rendben). Az igazi probléma jelenleg "már csak" a látásával van. Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest itt is volt javulás, a periférikus látása javult, azonban centrálás látásánál nincs semmi fejlődés. Kérdésem az lenne, hogy az Ön által alkalmazott tréning használna-e látáásában?Válaszát megköszönöm, tisztelettel

A tanácsadó válasza

Miután a gyakorlatok elsősorban az a kp.-i idegrendszeren keresztül hatnak, feltétlen ki kéne próbálni a dolgot Tisztelt Szülő!
Ilyen specifikus esetem még nem volt, de nagyon jó tapasztalataim vannak agyvérzéses, Parkingson-kóros esetekben, a balesetes sérültekkel kapcsolatban. Kiválóan beindult sokszor a konzultációk során fel nem fedett krónikus fejfájás, szédülés, fülzúgás, dadogás javulása is, pedig csak a látásra koncentráltunk.
Ha úgy gondolják, akkor kérem hagyjanak üzenetet, ha nem tudnánk felvenni és föltétlen emitsék meg röviden, az esetet.

retina leválás

A kérdés

Kedves Péter! Ezidáig 3 műtétem volt retinaleválás ill. szakadás miatt. A leválás a macula centrumára is ráterjedt alulról. Azóta leletem szerint ideghártya és macula fekszik, azonban torzan és hullámosan látok még mindig. (az utolsó műtét 2 hónapja volt) A kérdésem az lenne, hogy van valami összefüggés a macula leválása és a torzlátás között? Ez a torzlátás hosszú távon megszűnhet? Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

kedves Érdeklődő!
Itt az orvosok mindent megtesznek, és megtettek azért, hogy a lehető legjobb állapotban legyen a szeme. Most jönne Ön, hogy a természet segitségével a tudat, az agy felöl is hasson a szemére, amivel lényeges és határozott javulást lehet elérni.
A torz látás és a macula károsodás nagyon is összefüggésben van egymással, de sokat lehet segiteni rajta, ha a látást a tényleges helyén javítja, vagyis a tudatban. Nem tudom mennyire fogja vinni, de kitartó és kemény öngyógyító munkára volna szükség. Hogy javulni fog, az biztos tehát, de hogy mennyit, azt nehéz volna megjósolni.
Jó munkát kívánok :)