Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

O-ás vércsoport.

A kérdés

O és Rh+ vagyok és azt olvasom hogy a nullásoknak nem jó az Aloe Vera gél.Van ennek valami különös magyarázata???Ismerőseim ajánlják az Alveo nevű 17 gyógynövényt és aloe verát is tartalmazó szert, így ezt sem szedhetném????Nagyon sok jó tanácsot olvasok itt, többek között nekem is probléma a sok sav, a koleszterin.Igaz már 64 éves vagyok és még mindíg dolgozom, de jó lenne természetes úton segíteni ezeken.Tehát a O-ás vércsoportuak mire vigyázzanak, hogy ne legyen sok savuk??

A tanácsadó válasza

Kedves Bmari62!
Dr. Adamóék (apa és fia) vércsoporttal kapcsolatos könyvei már több változatban is megjelentek. Ha hisz valaki, ha nem a vércsoportos táplálkozásban, akkor is bizonyított, hogy a O-sok minden vérlemezkéjéhez (több milliárd ilyen vérlemezkéje van egy embernek!) kapcsolódik egy "fukóz" nevű szénhidrátspecifikus véralkotó-elem. Minden tápálékban más- más "lektin" van. Az dönti el, hogy jó-e egy étel az adott vércsoportú ember számára, hogy az adott ételben lévő lektin hogyan viszonyul az adott szénhidrátspecifikus alkotóelemhez. Ha nem ehetünk egy ételt, akkor a lektin agglutinál, azaz összeragasztja a vérlemezkéket és ezáltal ha az immunrendszer nem redelkezik elég tartalékkal (beteg embernek nincsenek tartalékai), akkor nagymértékben rontja a keringést a testben éppen ott, ahol az agglutináció kialakult. Lehet belőle trombózis, lassú elhalás, hideg végtagok, hibásan működő anyagcsere és belső szervek, stb. Szóval az Aloe Vera lektinjei minden O-ás, mindan B-s és mindenj AB-s-nél agglutinációt okoz. Egyedül az A-soknak jó, de azoknak valóságos csodaszer, míg a nem A-sokat mérgezi, megbetegíti!!!!!
Nagyobb bioboltokban árulják az "Összes Vércsoport" kiadványomat, melyben megtalálható az ételek és a vércsoportok táblázata. Azért adhattam ki összefoglalva a témát, mivel Zombori doktorral mi lektoráltuk Adamóék könyvét. Ebből mindent megtudhat, hogy mit ehet és mit nem egy O-ás ( én is az vagyok).
Én azért tartom be a vércsoportspecifikus táplálkozás szabályait, mert 85 év alatt többszáz kutatóintézet többezer orvosa ugyanazt állapította meg. Ennyi ember nem tévedhet a vizsgálatok során, amikor már biorezonciás mérésekkel, vérkristály-analízissel, itthon is lehet bizonyítani a táblázatok igazságát. Én már 10 éve alkalmazom a gyógyításban a vércsoportnak megfelelő táplálkozásra való átállítást és soha semmilyen terápiával nem értem el olyan nagy sikereket, mint amikor valakit rá tudtam venni, hogy a vércsoportjának megfelelően táplákozzon. Szerezze be a táblázatot és tanulja meg, hogy miket nem ehet. Ezeket még akkor sem eheti, ha csak kis mennyiségben tartalmazza valamelyik étel-kombináció!! Vigyázat! Boltokban, éttermekben még csak nagyon kevés helyen tud olyan élelmiszerekhez jutni, amelyek több összetevőt tartalmaznak és az összetevők mindegyike megfelelő az adott vércsoport számára (pl. a O-soknak).
Azért amíg nem szerzi be a táblázatot, addig megemlítek a O-sok számára nagyon ártalmas ételféleséget:
- búza és minden ami búzából készül (liszt, kenyér, tészta, csíra, stb)
-disznóhús és minden amiben az van.
- tej- és tejtermék és minden ami ezeket tartalmazza, kivéve a nem homogénezett vajat, mit ehet a O-ás.
-napraforgó, amerikai mogyoró, s ezteknek az olajai, így a margarinok is!!!! Meg az is tilos amit ezekkel készítettek, pl a napraforgó olajban kisütött rántott hal, vagy a margarinnal készített sütemények, torták, pástétomok, stb.
- kávé, de csak a babkávé, cikóriakávét ihat.
-fekete tea, de a zöld tea nem,
-sör, még az alkoholmentes is,
-égetett szeszes italok
- burgonya és minden ami krumplival készült (át kell térni a csicsókára)
- kukorica, árpa, cirok,
- cukor, és a mesterséges édesítőszerek, kivéve a valódi mézet és a steviát
- szárazbab kivéve a szóját, melyet szárazon is elkészíthet levesnek, főzeléknek. A fejtett babok, zöldbabok viszont már jók. A lencse is tilos!
-uborka, karfiol,rebarbara,póréhagyma,
- aloe, kasvirág,
Természetesen még sok olyan ételfélség, vagy alapanyag van, amiket nem ehet. Ha mégis ilyenekkel táplákozik, akkor sok lesz a sava, magas lesz a koleszterinszintje, stb. Táplálkozzon tehát a vércsoportja szerint és fél éven belül megggyógyul minden nyavajából.
Először, úgy 80 %-ban csak a jótékony és 20 %-ban a semleges hatású ételeket egye, s fél év múlva már lehet akár 50-50%-is a jótékony és semleges hatású ételek aránya.
A legnagyobb avasító a tej és tejtermék mellett a főtt, sült húsok, én ezért vagyok vegetáriánus 20 éve, de nem is vagyok beteg, sőt a 62-iket taposom és két éve viilágbajnok lettem a 60-65 évesek mezőnyében nehézkalapács-vetésben. Még én is dolgozom.
Szánjon időt az étkezéseire és tanulja meg, hogy miket ehet, s miket nem. Meglátja nagyon hamar rá lehet szokni a jó "kajákra". Az autó is csak akkor megy jól, ha jó üzemanyagot kap. Számunkra az üzemanyag a táplálék és az akkor jó, ha lehetőleg bio, s kevéssé van károsítva, mindjuk mikrohullámokkkal, indukciós melegítési eljkárásokkal és feleljen meg a vércsoportunk számára. A mikrohullámú sütőben készült étel még akkor is savasít, ha az jó a vércsoportunknak, mert a mikrohullámok degenerálják az ételek génburkát is, és degenerált ételektől előbb utóbb degenerált emberek lesznek.
A sav ellen egyen sok barnarizst és kölest, valamint hajdinát. MInden étkezés előtt igyon meg két dcl desztillálktvízzel készített édesgyökér teát!
Jó átállást kívánok az új táplálkozásra és az új életmódra!
Tisztelettel: W-V.László

Magneter

A kérdés

Kedves László!Remélem ismeri a Magneter nevü készüléket,mert érdeklödni szerenék hogy mi a véleménye róla.Válaszát előre is köszönöm.Betti

A tanácsadó válasza

Kedves Betti!
A Föld mágnessessége az utóbbi években egyre gyengül. Nem ehhez szokott, hozzá az immunrendszerünk az évezredek során. Sokan annyira érzékenyek az időjárási frontok alkalmával megváltozott elektromos ionizációra és mágneses térerő változásokra, hogy megbetegszenek, frontérzékenyek lesznek.
Ha betegség esetén, különösen a mozgásszervi és idegrendszeri betegségeknél a negatív tünetek, egészsésgesen élő és egészségsen táplálkozó embernél is előjönnek, akkor annak oka lehet valamilyen sugárzás (képernyő-, mobil-, radar-,elektromos), vagy mágneses erőtér változás is. ILyenkor nagyon hatásosak lehetnek a különféle mágneses készülékek, mágneses lepedők, de nem állandóan, csak panaszok esetén, ugyanis semmiben sem jó a túlzás.
Én nem vagyok híve semmiféle készüléknek, mert nem készülékkel kell gyógyítani a betegséget, hanem meg kell változtani a megbetegítő életmódot és a megbetegítő táplálkozást. ÍHa ezeket nem tesszük meg, akkor mindíg szükségünk lehet, akár egy Magneter-re is, így kialakul a függés, az helyett, hogyaz alapokot változtatnánk meg. A készülékek forgalmazói ezt nem igen szokták elmondani.
Az elekromos árammal működő készülékek pedig többszörösen is veszélyesek, mert általában nincsenek harmonizálva az elektroszmog kivédésére. Tehát ha valamit gyógyítunk a mágneses terápiával, akkor mellékhatásként betegítünk az elektroszmoggal! Ha már mágneses terápia kell, akkor legjobbak a természetes mágneseket tartalmazó, nem elektromos árammal működő készülékek!! (mágneses derékalj, mágneses karkötő, stb)
Nem lenne egyszerűbb megváltoztatni a megbetegítő tényezőket?
Én tehát semmiféle készüléket nem javasolok, csak konkrét betegségeknél, de akkor is csak a felépülés idejére. Ha egészségesen élünk, akkor szervezetünk tolerálni tudja a Földünk mágneses térerő változásait is és nem leszünk frontérzékenyek sem!
Ne felejtse el, hogy globalizált világunkban "hiteles" szakemberek ijesztgetik az embereket, azért, hogy minél többet vásároljunk! Az egészségünkkel riogatnak leginkább, mert arra mindenki fogékony! A betegségtudat mószeres becsöpögtetése a társadalomba nagyon hatásosan működik! Ebből lesz a "betegség-ipar", amely nagyon jól működik napjainkban itthon is!! Mindenre " megfelelő gyógyszert", "megfelelő készüléket" fejlesztettek ki, hogy orvosolják a"súlyos" betegségeket. Az átvert embnerek meg úgy hiszik, hogy szükségük van rá, mert "megmondta a televízió" ,"megmondta a rádió", vagy megmondta X.Y, aki ennek, vagy annak cégnek jól fizetett és jól képzett ügynöke.
Tisztelettel: W-V. László

Vegetáriánusság

A kérdés

Köszönöm Várhegyi úr a válaszát!A sztatinokat jó 3 éve már nem szedem és eszem ágában sincs, ezért kérdeztem öntől!!Amit újra olvasott azt csak emlékeztetőül küldtem, miután megtudtam hogy "A"-s vagyok, hogy visszaemlékezzen esetleg melyik levélre válaszolt már előzőleg, nem idegesítésként!!Évek óta nem iszom tejet soha, még gyerekkoromban sem esett jól , 3xvoltam 3 évig vegás , de mindig visszatértem a húsevésre. Valami hiányzik a szervezetemből, hogy hússal akarom pótolni, a sósat és a szaftosan kedvelem!Megpróbálok odafigyelni és ha tudom a húst kerülni. Azt tanítják, hogy amikor már természetesnek tűnik a vega koszt és nem kívánom a húst , akkor lehet így táplálkozni!? Mert amíg még tudattal és esetleg a vágy elfojtásával nem eszünk húst , addig még inkább ártunk magunknak!Köszönettel Amarana

A tanácsadó válasza

Kedves Amarana!
Én 20 éve vagyok vegetáriánus O-ás létemre és nem kívánom a húst!! Ha Önnek hús-igénye van, akkor valószínű fehérjr hiánya van. A barnarizs, a tönkölybúza, a bio szója, a virágpor mindegyike jóval több és értékesaebb fehérjét tartalmaz, mint amelyek a húsokban van. Ha komplettálják a gabonákat ( köles, hajdina, zab), akkor azok is komplex fehérjéket tartalmaznak. A bio szójakivonatok, a tofu, az izolált szójafehérjék, valamint a gabonák fehérje kivonata a sietán (szejtán) olyan magas fehérje tertalmúak, hogy egy kg-ban annyi esszenciális és nem esszenciális aminosav van, mint 6 kg húsban.
Ha húst kívánt és abbhagyta a vegetáriánusságot, akkor az azért lehetett, mert nem a vércsoportja szerint volt vegetáriánus.
Amikor húst vesz a szájába, gondoljon arra, hogy Önnek csak a csirke, és a pulyka megfelelő húsféleség, de ilyenkor gondoljon arra is, ha nem bio húsdt eszik, hogy a nagyüzemben tartott csirkék és pulykák mire elérik a vágósúlyt (csirkénél 42 nap!), addigra a körülöttük lévő elekrtoszmogtól ( vezeték megy a világításhoz és az etető automatákhoz), mindegyik leukémiás beteg állat lesz. Az emberek többsége leukémiás állatokat eszik!!!!!
Gondoljon arra is, hogy az állatokat a nagyüzemi tartás során nagyon sok stressz éri. Ezek a stresszhormonok benne maradnak a leölt állatok húsában és az embereknél is hasonló hatást váltanak ki. Mit gondol miért van annyi ideges, stresszes ember a húsevők között, vagy közöttük van a legtöbb öngyilkos is? Az állat a leölés körülményei során újból halmozottan stresszes lesz, ami tovább növeli a húsban lévő stressz-anyagokat. A zsidók azért kóser módos vágnak, hogy ne legyen stresszes az állat, a leöléskor, továbbá kifolyatják a vérét is az állatoknak, ami fokozottan stresszanyagokkal szennyezett!!
Ha ezeket végig-gondolja, hogy milyen körülmények között került az Ön asztalára annak az állatnak a húsa, akkor nem hiszem, hogy lesz belőle kedve enni.
Ha nem tud beszerezni bio-, vércsoportjának megfelelő, kóser módon levágott, fél napnál nem régebben levágott, egészséges állatnak a húsát, akkor inkább hagyja ki a húsevést. A fél napnál nem régebben levágás azért kell, mert igazából a levágás után azonnal kellene megfőzni, megsütni a húsokat, mert a vérkeringé leállásával, vagy a vér kifolyása után azonnal elkezdődnek a hullabomlási folyamatok, mint pl a halott embereknél is. A húsevők tehát húsleves helyett hullateát esznek, ahol a filter, maga a ki tudja mikor leölt és mennyi hullamérget tartalmazó állatnak a húsa. Én dögteának hívom a húslevest!
A húsokat azért kell annyira fűszerezni és pácolni, hogy ne érződjön rajtuk a dögszag!!!
Egy ismerősöm azért hagyta ott a húsbolti eladói állását, mert a boltvezetés kényszerítette őket, hogy a zárás után ecetes vízben kellett újra és újra lemosni a pulton friss húsnak látszó húsokat. Képzelheti, hogy hogyan megundorodott.
Vegye meg a Zöld Újság áprilisi számát, amelyben újra leközölték, mint az elmúlt öt év egyik legjobb írását, a" Madárinfluenza és matematika" című cikkemet.
Az adventista családok között van több olyan ismerősöm is, ahol az egészs család már 100 éve vegetáriánus. Hús nélkül, itt Magyarországon nőttek fel a gyermekek, unokák, dédunokák és nincs semmi bajuk, az átlagéletkoruk pedig egy évvel több, mint a japánok (náluk a legmagasabb a világon az átlagéletkor!) átlagéletkora, azaz 88,5 év!!! A lényeg az is, hogy sokan úgy élik meg a 88 éves kort a húsevők között(ha egyáltalán elélnek ennyi ideig!), hogy az utolsó tíz évükben nyomorékok és pelenkázzák őket, míg az adventisták és más vegetáriánusok életük utolsó hónapjáig életerősek, azaz életerő van náluk életfogytig!
Én járok veterán olimpiákra is, ahol a 9o év felettiek 90 %-a vegetáriánus! Élmény nézni, ahogy a 102 éves teniszezik a 105 évessel!. Jómagam is azután lettem világ- és olimpiai bajnok kalapácsvetésben és más dobószámokban, mióta a vércsoportom szerint vagyok vegetáriánus! Kőbán Rita, Kovács Kati kajaokosok is vegásként lettek olimpiai és világbajnokok!
Ha jó sóra vágyik, akkor patikai sót (NaCl) vegyen és akkor nem lesz sóhiánya, s azzal báreran is sózhat. A szaftot cserélje fel hidegen sajtolt olajokkal, hiszen az Ön vércsoportja engedi meg a legötbbféle olaj fogyasztását.
A régóta vegásoknak azért tűnik természetesnek a húsnélküli koszt, mert végiggondolják, hogy a hússal mi mindent visznek be a szervezetükbe( műtrágya, ami a növényekben van, kálium, amely a műtrágyákban van - nézze meg a www.aquanet.fw.hu honlapot-, az állatoknak adott hozam fokozókat, tömeg növelőket, gyógyszermaradványokat, stb. Mit gondol a legtöbb nagy gondolkodó és híres ember miért lett vegetáriánus? Mert gondolkodtak! Albert Einstennek egyik híres mondása: "Ha nem tudsz mit kezdeni magaddal, legalább legyél vegetáriánus!"
Ja ás azt is tudják a vegások, hogy az ember bélrendszere nem húsevő bélrendszer. A mi bélrendszerünk sokkal hosszabb és ezért a belekben is sokkal tovább időznek a húsok bomlástermékei, ezért tovább is rothadnak azokban. Ezért vagyunk világelsők a bél daganatos megbetegedésekben, mert nálunk esznek a legtöbb húst, úgy, hogy a hús mellé nem esznek zöldséget. Más húsevő nemzetek jóvel kevesebb húshoz jöval több köretet esznek, míg nálunk szinte sokan csak a húst eszik meg a köretet meg dobják a moslékba!
Már, minen orvosok atyja, Hipokratész is megbmondta, hogy " A halál a belekben lakozik!", mert már Ő is tudta, hogy ha egészégesen működik a bélendszer és megfelelő mennyiségű a bélflóra, akkor 70 %-al erősebb az immunrendszerünk!! Ha ezt már 4000 éve óta tudjuk, akkor miért nem alkamazzuk az ősi tudást?
Tisztelettel: W-V.László

Rosszullét, fáradékonyság

A kérdés

Tisztelt Uram!Most találtam rá erre az oldalra azon belől az ön irásaira is.Nagyon tetszik a szellemisége a segitő szándéka.Ezért kérnék én is tanácsot öntől.Én egy 35 éves B RH+ vércsoportú hölgy vagyok,2 évvel ezelőtt történt a munkahelyen velem egy rosszullét.Rosszul láttam rosszul tudtam leolvasni a monitorrol számokat betűket stb.zsibbadt enyhén a nyelvem és nem tudtam mondani amit akartam. Vérnyomásom nem változott,alacsony maradt.kb.fél ora mulva jobban lettem.Főnököm és munkatársaim elbagatelizálták a dolgot,igy azonnal nem fordultam orvoshoz.Ct vizsgálat semmilyen elváltozást nem mutatott ki hozzáteszem 1 év mulva történt meg.Azóta próbálom magam helyes táplálkozással sok pihenéssel karban tartani többek között Köleskását Tökmagolajat,csirákat teljes őrlésű kenyeret fogyasztok de nem vagyok az igazi.Néha nehezen felyezem ki magamat nehezebben koncentrálok rosszabb a rövidtávu memoriám. Fáradékony vagyok.Szeretnék öntől tanácsot kérni ezzel kapcsolatban.Én nagyon kitartó vagyok és jobban hiszek a természetes gyógymodokban mint a gyógyszerekben .Kérem irjon nekem ötleteket és hogy mennyi ideig érdemes alkalmazni pl az olajkúrát.Kedves figyelmét előre is köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves Boldika!
Kérem olvassa el a www. natursziget.com honlapunkon az elekroszmogról, a mikrohullámú sütőkről és a mobiltelefonokról írt anyagaimat.
Sajnos védekezni kell ezek ellen a civilizációs ártalmak ellen. Ma 25-én 14 órakor ezekről fogok beszélni Bp.VII.Wesselényi u.17-ben tartott ingyenes előadásom során. Ha tud jöjjön el!
Harmonizálja az ártó tényezőket! Szedjen napi 18.000-20.000 mg C-vitamint! Táplálkozzon vegetáriánusan a vércsoportja szerint és tartsa be az ételtársítási és az ételek elfogyasztási sorrendjével kapcsolatos szabályokat. Szedjen folymatosan bélflóra kapszulákat, Spirulinát, szelént, Q-10-et, L-Carnitint, B-Complexet, Omega-3-at.
Kerülje a húsokat, különösen a csirkét, kerülje a tejet, tejtermékeket, kerülje a retket, a paradicsomot, a napraforgót, a tökmagot és ezeknek olajait,, de a margarinokat is. Mindent tilos ennie, ami búzából, vagy búzalisztből készült ( a tönkölybúza viszont jó).
Ha látom, hogy milyen magas, hány kiló, vagy látom egy nem túl régi vér-leletét, akkor részletesebb terápiát tudok adni.
Addig is ne feledje: " A mozgás minden gyógyszert pótol, s olyan gyógyszert még nem fedeztek fel, amely a mozgást pótolná!"!
Jöjjön el az előadásaimra, vagy keressen meg a rendelőmben.
Tsiztelettel: W-V. László

Magas koleszterin-szint

A kérdés

A kérdés:Genetikailag magas koleszterin-szintTisztelt Várhegyi László!A fenti cím alatt már kaptam Őntől választ! Most azzal egészíteném ki, hogy utánanéztem és - „ A-Rh.pozitív” - a vércsoportom!! Van egy kiadványom öntől 2000-es kiadás a " Vércsoportnak megfelelő egyhavi étrend és ételkészítési ,táplákozási szabályok " címet viseli. Ez a kiadványa akkor még érvényes, a jó fordítás van ebben?Ha nem , akkor kérem tájékoztasson, hol lehet a jót beszereznem!( Genetikailag magas a koleszterinszintem : 8,2 , LDL :5,3 , HDL:1,91Három éve nem , de elötte 9 évig sztatinokat szedtem. Rákkeltő hatásuk miatt nem szedtem tovább.S mint több helyen olvasható idős korra még védő faktorként is fontos a szerepe, talán Parkinson kór ellen.Mit javasol a magas LDL szintem csökkentésére. Meglehet-e oldani csak természetes szerekkel?)Köszönettel Amarana

A tanácsadó válasza

Kedves Amarana!
Már ez előbbiekben választ adtam az ismét feltett kérdéseire. Véleményem szerint kétszer küldte el ugyanazt a kérdést.
ÜdvözlettelW-V.László