Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Genetikailag magas koleszterin-szint

A kérdés

Tisztelt Várhegyi László!Genetikailag magas a koleszterinszintem : 8,2 , LDL :5,3 , HDL:1,91Három éve nem , de elötte 9 évig sztatinokat szedtem. Rákkeltő hatásuk miatt nem szedtem tovább.S mint több helyen olvasható idős korra még védő faktorként is fontos a szerepe, talán Parkinson kór ellen.Mit javasol a magas LDL szintem csökkentésére. Meglehet-e oldani csak természetes szerekkel?Köszönettel Amarana

A tanácsadó válasza

Kedves Amarana!
A koleszterinsziont két okból lehet magas. Az bevitt táplálék magas koleszterin-szintjétől, vagy pedig folyadékokkal ( a víz is ide tartozik!!!, ezért iszom desztilláltvizet, vagy ro-vizet, s ilyen vizekkel készítjük az élelmiszereinket is) és táplálékokkal bevitt mérgek miatt. Még ha nincs is a bevitt folyadékban és táplálékban semmi koleszterin, de ha azok nem tiszta vízzel készültek vagy nem bio táplálékok, akkor az azokban lévő mérgeket úgy próbálja kitakarítani a máj, hogy koleszterint termel a mérgek közömbösítésére.
Én nem szednék a koleszterinszint csökkentésére semmiféle gyógyszert, mivel minden gyógyszernek van mellékhatása és van méregtartalma is. A gyógyszerekkel bevitt mérgeket is fokozott koleszterintermeléssel próbálja a máj közömbösíteni, tehát ez egy ördögi kör!!
Nem tudom hány éves, de valószínű, hogy sem az édesapja és sem az édesanyja nem csinálták végig a megfelelő tisztító kúrákat a megtermékenyülés előtt. Sajnos a spontán létrejött magzatoknál nagyon sok ilyen probléma van, s mindenki veleszületettnek hiszi, pedig csak az anya szervezete szabadult meg így a méreganyagoktól. Azért voltak régen a hetedik gyermekek egészségesebbek és genetikailag erősebbek a testvéreiktől, mert addigra már az anya szervezete az előző gyermekekbe ürítette ki a mérgeket. A nők a havi tisztulással sok méreganyagtól szabadulnak meg, mert ha sok a méreg a szervezetben akkor a méhen keresztül ürülnek ki azok a havi vérzés során. Ez a folyamat játszódik le akkor is ha éppen magzat van a méhben, csak akkor ez a méreganyag a magzatba kerül. Így lesz belőle "veleszületett" ártalom, melytől a magzat mája koleszterin-termeléssel próbál megszabadulni. Staisztika igazolja, hogy a nők azért élnek tovább a férfiaknál, mert azoknál nincs egy ilyen méregtelenítő rendszer, mint a havi ciklus! A nőknél a menopauza után megszűnik ez a folyamat és ezért rákosodnak el ebben a korban sokkal nagyobb arányban, mint fiatalabb korban a nők, főleg a belső nemiszerveknél (méh, méhnyak, petefészek).A rendellenes vérzések is azt jelentik a nőknél, hogy sok olyan méreganyag van a szervezetben, amelyektől gy próbál megszabadulni a szervezet, mert a többi méegtelenítő szerve ( vese, máj, tüdő, bőr) már túlterhelt.
Ha 8,2 az összkoleszterin szintje, akkor ebből ki kell vonni a HDL és LDL összegét, s a különbségnek nem szabad többnek, lenni 0,5-nél. Ez a VLDL koleszterin értéke, amely a lehető legrosszabb koleszterin!!! Sajnos ez Önnél a megengedett érték duplája, azaz kerek 1,0, tehát igen magas!
Régen sokan sokkal magasabb koleszterinszinttel még megélték a 90 éves kort is, pedig gyógyszert sem szedtek rá. Ma az a baj, hogy a sok-sok környezeti ártalom miatt nagyobb a veszély! Nem tudom a vércsoportját? Jó lenne ha következetesen betartaná a vércsoport-szerinti táplálkozás szabályait! Ez az egyik nagy lépés a gyógyulása felé. Tilos a margarin, a tej, s minden olyan étel, ami ezekkel az anyagokkal készült ( az összes cukrász-sütemény margarinnal készül!!!) ( az összes fagylalt tartalmaz tej- vagy tejterméket!!)!! Ha ezt a lépést nem teszi meg akkor hiábaló minden csodagyógyszer, vagy egyéb terápia!!!
A másik lépés a tiszta víz ( desztillált, vagy reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz), melyet nemcsak inni kell, hanem ezzel is kell készíteni az ételeit ( tea, szörp,kenyér, leves, főzelék, stb). A vízben átlag 130.000 (!!!) méreganyag van, melyet a májnak koleszterin-termeléssel kell semlegesítenie, ezért kell áttérnie a tiszta víz használatára.
Olaj a szájban, béke a májban! Mivel nem tudom a vércsoportját, azért csak a mindenkinek fogyasztható olajokat javasolom napi rendszerességgel fogyasztani az alábbiak szerint:
- napi két evőkanál szőlőmag olaj,
-napi egy evőkanál kendermag olaj
-napi egy evőkanál bio-szója olaj
- napi egy evőkanál dió olaj
- napi egy evőkanál lenmag olaj
- napi egy evőkanál oliva extra-szűz olaj
Ez összesen napi 7 evőkanál olaj, amely mindegyik bio- és hidegen sajtolt olaj legyen! Az olajokat reggel keverje össze és a nap során vigye be a szervezetébe. Nem kanállal kell enni, hanem kenje kenyérre ( nagyon finom az olajos kenyér!), tegye turmixba, tegye salátákra, tegye a kiszedett ételekbe (leves, tészta, rizs, főzelék,stb) és kevere el jól. Én reggel a turmixomba eleve 3-4 evőkanál különböző olajat teszek, s észre sem lehet venni, hogy mennyi olaj van benne.
MInden fő étkezés után vegyen be az utolsó falattal 20 csepp máriatövis mag-olajat és 20 csepp medvehagyma-olajat. Ha 80 kg-nál súlyosabbb, akkor még 5-10 cseppel többet is bevihet.
Minden étkezésnél vigyen be a szervezetébe egy kávéskanál kurkumát, azaz sáfrányport. Ezt rá kell szórni a kiszedett ételekre, olajos kenyérre stb. A benne lévő kurkumin sokkal hatásosabb, mintha gyógyszer, vagy táplékkiegészítő formájában vinné be. Ugyanez igaz a szója olajban lévő lecithinre, vagy a máriatövis magolajra is, amelyből vegyi eljárással készítik a Legalon nevű, az ilyen formában sokkal értéktelenebb gyógyszert.
Igyon sok frissen préselt almalevet! Ezt minden étkezés előtt megteheti. Préseljen ki egy evőkanál friss citromlevet és keverje össze egy evőkanál oliva extraszűz olajjal. Ezt a keveréket is beveheti minden evés után. Nagyon jó hatással van a máj működésére!
Csináljon reggel 1,5 dcl firssen préselt zellegumó-levet, 1,5 dcl frissen prélselt uborka-levet és 1,5 dcl frissen préselt sárgarépa-levet. Ezeket a leveket keverje össze, s az így nyert 4,5 dcl léből minden főétkezés előtt igyon meg apró kortyokban másfél decit. Ez is nagyon jó hatással van az epére és a májra is.
Reggel szedjen be éhgyomorra egy szem Spirulina, vagy Chlorella tablettát, ugyancsak ekkor vegyen be egy szem kelátos szelén tablettát. Még étkezés előtt vegyen be a nap folyamán legalább egyszer, egyszerre két kapszula Acidophilust. Kellene szednie C-vitamint, B-Complex vitamint, Q-10-et ésd L-carnitint. Ezek adagolását akkor tudom megadni, ha megírja a vércsoportját, a korát és a testméreteit (cm, kg).
Védekeznie kellene az elktroszmog ellen is. A mobilját ne tartsa a mája közelében, s ne érje a máját 2 m-en belül képernyő, vagy monitor sugárzás sem! Azt hiszem az magától értetődik, hogy sohase használjon mikrohullámú sütőt, sőt ha idegen környezetben van, ahol éppen bekapcsoltak egy ilyen sütőt, akkor fusson el onnan legalább 20 méterre!!!
Ha ezeket megcsinálja, rövid időn belül, még akkor is mormál szintre fog csökkennei az LDL, VLDL és összkoleszterin szintje, mégha genetikailag volt korábban magas. Én nem tudok Ön helyett sem gyógyulni, sem, életmódot változtani. Ezt Önnek kell megtennie, mert ha nem teszi meg, akkor csak egyre rosszabb a helyzete. Meg kell változtani a megbetegítő életmódját és táplálkozását, valamint szednie kell azokat a vitamiinokat és táplálékkiegészítőket, melyekre a szervezetének ebben a megnövekedett környezeti ártalmakkal teli világban nap, mint nap szülksége van!
Üdvözlettel: W-V.László

Elektroszmog, Tv Adó

A kérdés

Üdvözlöm!Olvastam az elektroszmogról szóló írását.Férjemmel egy éve keresünk lakást és most lenne egy, ami érdekel bennünket, de egy utcában, pár háznyira található egy TV csatorna épületétől. Kérdésem, hogy itt fokozott veszélynek lenne-e kitéve a családunk (különös tekintettel újszülött csecsemönkre), illetve hogy megvéte előtt lehet-e méréssel ellenőrizni az esetleges sugárzás mértékét.Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel,Kovács Dóra

A tanácsadó válasza

Kedves Dóra!
A Tv-csatorna székháza nem TV adó! Az adótornyokat magasra teszik, s ilyenek vannak a Széchenyi-hegyen, a Hármashatár-hegyen, vagy egyenesen a szatellitről, azaz a műholdról jön az adás, azokból pedig mindenki kap bőségesen ártalmakat. Egyes Tv társaságok (csatornák) vezetékesen viszik a jelet az adóhoz, míg mások mikrohullámú, irányított sugárzásal "lövik" az adást kis teljesítménnyel az adótoronyra, ahol azt felerősítve sugározzák, általában frekvencia modulációval. Sajnos hamarosan jön a digiitális adás, amelynek egészségkárosító hatásai megegyeznek a mobiltelefon okozta ártalmakkal. Nekem ezért nincs mobilom!! Ha a csecsemővel egy lakásban van egy bekapcsolt mobiltelefon, akkor a baba szervezetére három-négyszer veszélyesebb az ilyen sugárzás, mint egy felnőttére. Vigyázat a bekapcsolt mobil 2 másodpesrcenként ad egy digitális jelet a szolgáltató felé, hogy működik a készülék!!!
Ha panelházba költöznek, akkor nem kell félni a külső sugárzásoktól, csak az ablakoknál. A kispaneles házakra ez nem vonatkozik, mert ugyanolyan ártalmakat szenvednek a benne lakók, mint a tégla házakban lakók. Szóval a nagypaneles épületek vasbeton szerkezetének vasalása, mint egy Faraday-kalitka védi a benne élőket. Ha az ablakra még aluminium reluxát is szerelnek, akkor az ablakon sem jönnek be a különböző sugárzások. Ha viszont a lakáson belül vannak ilyen sugár-források, akkor azok veszélyeztetik a "Farady-kalitkában" lévőket is!
Ha viszont téglaházban élnek majd, akkor még a harmadik szomszéd (40 méteres átmérőjű gömbön belül lévők) mikrohullámú sütője is ártani fog. Nagyon remélem, hogy Önöknek nincs ilyen, mert akkor az a babára nézve kész katasztrófa, melynek a nyomai esteleg pár évvel későbben jönnek elő, amikor már senki nem gondol a mikrohullámú sütőre, vagy pl. az igen divatos baba-figyelőre.
Szerezzék be Georg Ottó: Elektromosság és egészség című könyvét, vagy prof, dr. Varga András Elektro Bio Klimatológia című szakkönyveit és abból megtudják, hogy milyen veszélyt jelentenek az elektromos,készülékek, még akkor is ha nem váltóárammal működnek. Varga prof szerint (mérésekkel igazolta), hogy a nagyfrekvenciás sugárzásoknak nem szabad még ideiglensen sem túllépni a 2,5 mW/cm-négyzet határértéket. Nőknél, ha magzat van bennük, vagy ha változó korba értek, gyermekeknél pedig egészen a serdülő kor végéig ennek az értéknek az egyharmada is veszélyes lehet!!!! (0,8 mW/cm-négyzet)
Prof.dr. Varga -akit személyesen is jól ismerek- a kutatásaival világossá tette, hogy a szervezetben lévő természetes bio-elekrtomos folyamatok kívülről történő megzavarása előre ki nem számítható (egyénektől függően változó) veszélyekkel jár, ugyanis a szervezetben zajló finom elektromos foylamatok és a sokkal erősebb külső elektromágneses sugárzások között kölcsönhatás van. Napi 16-20 ezer mg C-vitamin bevitelével ezt a sugárzás-tűrő képességet növelni lehet. vannak már harmonizáló és árnyékoló rendszerek, melyet a helyszini mérések alapján lehet megtervezni.
Ha viszont Tv-adótorony is van a közelükben, akkor annak 3 km-es körzetében nagy veszélyeket rejt minden élő szervezetre. Veszélyes, mert az érintetteknél, s így esetleg Önöknél is, különösen az ujszülöttnél az immunrendszer legyengülése, a szemlencsék elhomályosodása, a stresszhormonok növekedése, a vércukorszint emelekedése, az öröklési információk, a vizelet és vérképzési értékek megváltozása, stb lépnek fel.
Ha majd a bíróságok az elektroszmog és az elektromágneses sugárzások ártó hatásai miatt bekövetkezett szervezeti degenerációk, halálok miatt kártérítésre fogják kötelezni az veszélyforrások előidézőit, vagy a szolgáltatókat, akkor talán ismét árnyékolt vezetékes rendszereket fognak alkalmazni, s akkor nem lesz körülöttünk mindenféle "sugárözön".
Üdvözlettel: W-V.László

Citrom-héj

A kérdés

Tisztelt mérnök úr!Szeretném kihasználni ezt az alkalmat, hogy egy kérdésel fordulhatok Önhöz. Arról van szó, hogy a déli gyümölcsöt csak vegyszeresen kezelve hozzák forgalomba. Ez álltalában nem okoz problémát, de több étkezési receptben megadják az egész gyümölcs, vagy a héja (nevezetesen a citrom ) felhasználását még egy méregtelenítő receptben is.Úgy tanácsolják, hogy alapos lemosás után fogyaaszthatóvá válik.A kérdés, hogy Ön szerint ez valóban így van?Előre is köszönöm a válaszát.Űdvözlettel Wort Patrik, Komárom

A tanácsadó válasza

Kedves Patrik!
Bármennyire hihetetlen, de a citrusfélék héjában még nitroglicerin is van! Próbálja meg valamelyiknek a héját láng felé tartva összenyomni. Meg fog lepődni, hogy valóságos szúróláng lesz ilyenkor.
A citrusfélékről, s így a citromról is tudni kell, hogy még éretlenül szedik le, mivel a szállítás során még érik, mert ha éretten szednék le, akkor hamar megrohadnának és megpenészesednének. Sajnos ezért majdnem minden citrusfélének a héját vegyszerekkel fermentálják és védőgázas ( széndioxid) eljárással tárolják.
Csak a bio termékek héját lehet étkezésre, vagy italok ízesítésére felhasználni, ugyanis a fermentáltakat nem lehet tökéletesen lemosni, mégha alapos is az a lemosás, mert a porózusos felület beszívja az egészségre káros vegyi anyagokat. A rendszeresen ilyen termékeket fogyasztóknál kumulálódhatnak, azaz felhalmozódhatnak ezek a vegyi anyagok, melyek jelentős mértékű károsodást okoznak, egyéni immunrendszer erősségtől függően.
Sokan eszik úgy a narancsot, hogy mosatlanul leszedik a héját és mindjárt meg is eszik a belsejét, azzaz magát a gyümölcsöt. Ilyenkor ugyanazzal a kézzel teszik ezt, mely kézre rákerül a fermentáló vegyi anyag és erről a kézről rákerül arra a gyümölcsre, amelyet megeszik az illető.
Ha nem kapok bio citrusfélét, akkor mindíg megnézem azt a ládát, papírrdobozt amelyben árusítják. Részben a héj tapintásán, illatán is lehet érezni, hogy kezeték-e vegyszeresen,részben pedig, ha van a dobozban penészes. vagy rothadt gyümölcs, akkor valószínűleg nincs kezelve a héja, különben nem penészesedett, vagy nem rothadt volna meg. Ettől függetlenül én csak a bio citrusfélék héjának a felhasználását javasolom, de azt is csak alapos mosás után. Én ezüst kolloidos, reverz ozmózisos vízben való hosszabb ( minimum 10 perc) áztatás után szoktam felhasználni a citrusfélék, különösen a citrom, a narancs, a limett, vagy a mandarin héját.
Remélem tudtam segíteni?
Üdvözlettel: W-V. László

Spirulina

A kérdés

Tisztelt Uram. Szeretném megtudni hogy a spirulina megfelel-e a 0 és A vércsoportúaknak és a poralakú kiszerelést vagy a tablettásat tartja-e megfelelőbbnek.Várom válaszát,köszönettel:Vígh Oszkár

A tanácsadó válasza

Kedves Oszkár! Örülök, hogy a spirulina szedését fontolgatja, mert ezt Magyarországon mindenkinek kellene szednie a babáktól kezdve az aggastyánokig. Részben a szerves jód, részben pedig a benne lévő RNS és DNS miatt.
Dr. Adamóék könyveiben hol úgy van, hogy jó a O-soknak, A-soknak, hol úgy, hogy nem jó ennek a kélt vércsoportnak a spirulina. Sajnos ezt a hibát én is elkövettem a kiadványaimban, mert átvettem a fordítási- és nyomdahibákat. Külön nyomozást kellett folyrtatnom és nemcsak a spirulinával kapcsolatban, hogy 100%-os biztonsággal megállapítsam milyen élelmiszer melyik vércsoportúnak jó. Sajnos még mindíg vannak nyitott kérdések néhány élelmiszer vonatkozásában.
Jómagam is O-ás vagyok és 15 éve minden nap szedem a Spirulina Max-ot (Cali Vita termék), mert ebben a tablettában koncentráltan vannak a hatóanyagok és elég belőle napi egy szemet bevenni reggel éhgyomorra, bő folyadékkal. A kapszulás, vagy por alakú formája is jó, csak ilyenkor naponta többet is kell belőlük szedni, attól függően, hogy mennyi benne a hatóanyag. Sőt az is jó, ha szárított algalevelekkel ízesíti az ételeit, mert így is hozzájut az értékes hatóanyagaihoz. De ezt is rendszeresen kell használni. A Chlorella algából készült táplálékkiegészítők is ugyanolyan hatásúak, mint a Spirulinából készültek. Ezek is jók minen vércsoportú ember számára. Termékek és termékek között sajnos vannak minőségbeli különbségek! Az olcsó USA Natural feliratú készítményeket nem ajánlom, mert nem tartalmazzák a dobozukon feltüntetett mennyiséget sem a bennük lévő hatóanyagokból. Ezeket vizsgálati eredmények támasztják alá.
A közelmúltban jelent meg nagyon jó minőségben, több Spirulinához társított komplex készítmény, s ilyen a Spirulina és szelén együttes készítménye. Ezt kellene szedni minden itthon élő embernek, mert nincs a talajban sem elegendő jód, sem szelén. Ezt a készítményt legolcsóbban a Herba Házban és a Medi Line Üzletházban szerezheti be. Ez is jó minden vércsoport számára.
A tablettás, és kapszulás kiszerelésben lévő termékek folyamatosabb felszívódást eredményeznek, mint a por alakúak, amelyek lökésszerű felszívódással bírnak. Esete válogatja, hogy kinek melyik kell. Általános használatra a tablettás és kapszulás kiszerelést javasolom.
Üdvözlettel:W-V.László

Az elektroszmog ártalmai

A kérdés

Én egy 6 hetes kismama vagyok és fénymásolóban dolgozm már egy éve. Szeretném megkérdezni hogy ezek a nagyteljesítményű fénymásolók milyen hatással lehetnek az egészségre?Előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

Kedves Kismama!
Ugye remélhetem, hogy már a fogantatás előtt mindketten a párjával megfelelő tisztítókúrán átesve készültek fel az egészséges utódjuk létrehozására?
Egy magzat akkor lehet biztosan egészséges, ha ezt a tisztítókúrát mindkét fél végigcsinálta, valamint egyik félnél sincs az ősök és a testvérek között genetikai probléma, továbbá egyik félnél sem merül fel a munkájával kapcsolatos egészségkárosító környezeti ártalom. Ez még a fogantatás előtti időre vonatkozik, mint az is, hogy a szervezet ásványi anyag-, vitamin- , enzim- és nyomelem raktrárait fel kell tölteni, az egészséges sperma és az egészséges petesejt miatt. Tehát már a fogantatás előtt is kellene mindkét félnek szednie vagy az Elevit-et, vagy a Cali Vita forgalmazásában lévő, Elevittől is jobb New Life-t. A ksimamának pedig ezek közül valamelyiket nemcsak a szülésig, hanem a szoptatás utolsó napjáig kell szednie, mert a ma közforgalomban lévő élelmiszerek jócskán vitamin-, ásványi amyag- és nyomelem hiányosak, tehát nem várható el, hogy rossz minőségből jó minőség jöjjön létre.
Nemcsak a munkahelyi környezeti ártalmak számítanak, hanem az otthoniak is! Ha a mobiltelefonjaik nincsenek harmonizálva és azt a testükhöz közel tartják készenléti állapotban is, vagy használnak mikrohullámú sütőt, akár melegítésre is, vagy állandó elektroszmogban tartózkodnak, akkor ezek is nagyon ártanak a magzatnak.Ugyancsak árt a magzatnak a számítógép- és képernyő sugárzás is.Ezeket is lehet harmonizálókkal semlegsesíteni, a mikrohullámú sütőt pedig bizományiba kell adni, hogy az vegye meg aki ártani akar magának!! A magzat egészséges fejlődése már az első 8 napban eldől!!!!! Elképesztő gyorsasággal történik a magzat "testépítése", azaz a fejlődése. Ha ebbe a rendszerbe valami bezavar, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. Ez a sejtszaporodás még születés után is gyors, egészen a kamaszkor eléréséig. Ezért kellene óvni gyermekeinket a felnőtté válásig, mint ahogy teszik ezt a természetben a többi lények. Kérem olvassa el ezen a honlapon a mikrohullámú sütővel, a mobiltelefonnal és az elektroszmoggal kapcsolatos írásaimat, valamint szerezze be a magyarul is megjelent Georg Otto: Elektromosság és egészség c könyvét, ahol konkrét esetek is vannak az elektroszmog egészségkárosító hatásairól. Ha tud jól németül, akkorr viszont különösen ajánlom prof.dr.Varga András: Elektro Bio Klimatológia c könyvének elolvasását, ahol tudományos kísérletekkel igazolva támasztja alá az elekromos készülékek és híradástechnikai, szórakoztató elektronikai stb, berendezések egészség-, különösen magzatkárosító hatásait. A szerző nemcsak orvosprofesszor és egyetemi tanár, hanem mellesleg doktorátussal rendelkező elektromérnök is.
A konkrét kérdésére válaszolva elmondom, hogy eygszer éri Önt egy elektromos ártó hatás,ugyanis a fénymásolók elektromos árammal működnek, a hálózat nincs semlegesítve hálózati harmonizálóval és a berendezéshez vezető elektromos vezetékek sincsenek árnyékolva. Másodszor éri Önt egy erős elektromágneses térerő, ami a gépeknél működés közben jön létre. Önön pedig nincs egy fémhálós munkaköpeny, ami levédhetné ettől, vagy nincsenek a gépek megfelelő számú EMF típusú harmonizálóval levédve. Sajnos az ilyenfajta munkavédelmi formák elterjedése még gyermekcipőben jár. Munkáltatótól függ, hogyha nincs rá még törvény, hogy ezek közül milyen módszerekkel védi az alkalmazottait. Harmadszor pedig az is köztudott, hogy ahol fénymásoló berendezés van ( önnél pedig több is van és mindegyik nagy teljesítményű)), ott erőteljes ózonképződés is van, s ha nincs megfelelő szellőztető-, vagy elszívó berendezés, akkor az adott helyiségben dolgozók egészségét, mégha nincsenek is a másológépek közelében komolyan veszélyezteti a levegőben töményen jelenlévő ózon. Tehát nemcsak a magzat, hanem Ön is fokozott egészségügyi ártalmaknak van kitéve, még akkor is ha maximálisan egészségesen él és táplálkozik.
Abban se reménykedjen, hogy más hasonló helyzetben egészséges gyermeket hozott a világra, ugyanis a gyermeki fejlődés során előfordulhat, hogy 10 éves korban jönnek elő azok a problémák, melyeket vissza lehet vezetni a magzati létbe.
Ha a Hősök teréről ugyanolyan típusú és teljesítményű versenyautót adnak 100 embernek, hogy versenyezzek: ki ér előbb Bécsbe, akkor lesz olyan közülük, aki 3 óra alatt odaér, lesz olyan aki, hat óra alatt, de lesz olyan is, aki két nap alatt ér oda, vagy el sem jut Bécsig! Nem vagyunk egyformák!!! Ezért nem lehet azt hinni, hogy ha valaki egészséges utódot hozott létre ártó körülmények között, akkor ez a másiknak is sikerül. A döntés az Ön kezében van, hiszen már a fogantatás elkőtt is ebben az ártalmas munkahelyi környezetben dolgozott!
Tisztelettel: W-V.László