Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Gyomorsav túltengés

A kérdés

Tisztelt László!A következő problémámban szeretném ,ha segítene nekem. A héten kiderült, hogy a gyomorszájam renyhén zár / NERD/ és van egy kis bélgyulladásom is.Kaptam savkötő gyógyszert, amit 1 hónapig kell szednem.Ön mit tanácsolna , mit szedjek táplálék kiegészítőként, hogy gyorsabban gyógyuljak és ne alakuljon ki újra. A vércsoporton A+. Előre is köszönöm válaszát. Iványi Gyöngyi

A tanácsadó válasza

Kedves Gyöngyi!
Az Ön betegsége tipikus vércsoport-specifikus betegség, ugyanis azok az A-sok kapják meg, akik nem a vércsoportjuk szerint táplálkoznak! Ha Ön húst, tejet és tejterméket eszik, akkor túlsavasodik a szervezete, amely megnyilvánult már a gyomorsav okozta gyomorszáj-felmaródás, valamint bélgyulladás miatt. A búza, valamint búzából készült, továbbá a paradicsom és a paradicsomot tartalmazó ételek is hozzájárulnak a tünetekhez. Ugyanilyen tüneteket okoz, ha Ön a vércsoportja szrint táplálkozik, csak nem eszik nyers ételt, vagy mikrohullámú sütőben készíti, melegíti az ételeit.
Szigorúan a vércsoportja szerint étkezzen, mégpedig, úgy, hogy 80 %-ban jótékony ételeket fogyasszon és csak 20 %-ot tegyenek ki a semleges ételek. Vércsoportjának nem megfelelő ételeket még úgy sem fogyaszthat, ha azok az adott ételkombinációban csak nyomokban vannak jelen! Ha néhány tejtermék fogyasztható a vércsoportja számára, most azt sem fogyaszthat, addig amíg meg nem gyógyult teljesen.
Minden étkezése előtt fogyasszoin desztilláltvízzel készített édesgyökér teát ( öt percig főzni kell, nem elég a leforrázás!!)
Minden étkezés előtt vegyen be egy szem Acidophilust és egy szem Protexint, bő és tiszta folyadékkal ( desztilláltvíz, vagy reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz, vagy ilyen vizekkel készített ital, tea. Savkötésre puffasztott kölest ( bioboltokban lehet kapni) használjon, ne gyógyszert, mert a köles ilyen formában is lúgosít. Amikor már kevesebb a sava, akkor puffasztott barnarizst, puffasztott hajdinát és pattogatott kukoricát is fogyaszthat.
Éjszaka kicsit magasabb fejaljat használjon és pócolja fel egy kicsit deréktól felfelé egyenletesen emelkedve a hátát is.
A lelki életét is tegye rendbe! Gondolkozzon el azon, hogy mit nem tud elfogadni, min rágódik állandóan. Gondolkozzon pozitívan és bocsaásson meg még az ellenségeinek is. A haraggal úgy sem megy semmire, csak önmagának árt.
Ne használjon rágógumit! A rágással olyan infromációt közvetít az agyba, hogy valami nagyon nehezen emészthető étel fog a gyomorba kerülni, s ezért az agy adja tovább a "parancsot" a gyomornak, hogy a jól "megrágott" étel fogadásához termeljen elegendő gyomorsavat. Ugyanakkor a gyomorba nem fog megrágott táplálék kerülni, mert csak rágózik. A gyomorsav, ha már termelődött, akkor teszi a dolgát és elkezdi felemészteni önmagát. Előbb felmaródás, majd fekély, s a végén lyukas lesz. Ön az elejénél tart, s még megállíthatja ezt a folyamatot, s ehhez még gyógyszerek sem kellenek.
Táplálékkiegészítők viszont igen:
-Spirulina Max, reggel egy szem éhgyomorra, bő folyadékkal,
-Szelén " " " " " "
- Acidophilus " " " " " "
-Protexin " " " " " "
-Cink " " " " " "
- Flavonoid C 6x1 étkezés elején
-C-1000 6x1 " "
- Omega-3 2x1 étkezéskor
-Mega B-Complex 1 szem lefekvés előtt fél órával, bő folyadékkal,
-Vital A vércsop. vitamin. 3x1 az étkezés elején
- Melatoninból 1 db 3 mg-os közvetlenül a lefekvés előtt, a nyelv alatt elszopogatva.
Minden étkezés után nyeljen le, vagy az utolsó falattal vegyen be, egy evőkanál tökmag, vagy sárgabarackmag olajat!
Tilos minden szénsavas ital. Kávéból csak katáng, vagy cikória kávékat ihat, de a gyógyulás után ismét ihat babkávét is. tej helyett használjon, szója-, zab-, hajdina-,vagy rizstejport.
Egyen sok zöldbabot és zöldborsót (levesnek, főzeléknek, köretnek), kölest, zabot, rizst és hajdinát.
Egyen sok párolt zöldséget szőlőmag és bio szója olajokkal meglocsolva. Köretnek az előbb felsorolt gabonákból készíthet kását.
A Schüßler sókból a 11-es számúból naponta az étkezések közötti időben a nyelve alatt szopogasson el 4x2-t.
Végezetül feküdjön ki az elektroszmogból, továbbá ne horja a mobilját a nyakában, mert ez is okozhatta a gyomorszáj elfajulást.
Olvaas el az Ön előtt írt válaszomat, ahol egy főtől érkezett három egymásutáni levélre válaszoltam.
Üdvözlettel: W-V.László

RO-víz

A kérdés

Tisztelt Uram! Köszönöm előző kérdésemre adott válaszát, újfent kérdezni szeretnék.A közeljövőben tervezzük a családdal RO víztisztító beszerzését energetizáló egységgel együtt.Az ön által ajánlott forgalmazónál kapható UMH energetizálóról szeretném kikérni a véleményét. Lenne még egy kérdésem,a szervezetre gyakorolt hatását tekintve miben különbözik egymástól a tengerisó vagy himalájai a gyógyszertárban kaphatótól. Tisztelettel:Vígh Oszkár

A tanácsadó válasza

Kedves Oszkár!
A Tisztavíz Üzletház a Váci u.108-ba költözött. Az energetizáló a tiszta vízet energetizálja fel és hasonló az erőssége ezáltal, mint a pí-víznek!!! Ráadásul tisztább is, mert a pí-víz gyártók közül még csak 2-3 gyártó csinálja Ro-s vízből a pí-vizet, s azok valóban jók. Da az a legjobb ha már otthon tudjuk azonnal energetizálni frissiben, mert azt is tudni kell, hogy a pí-víz egy idő után egyre kevesebb energiát tartalmaz. Olyan hely meg kevés helyen van, ahol a szomszédban van a pí-vizes és ráadásul Ro-s vízből csinálja, mert akkor valóban friss energiája van. De mindez nem kell, ha van otthon Ro-s víztisztítója és az azzal tisztított víz a kifolyás előtt már fel is van energetizálva, s jó a víz struktúrailag is!!!
A tengerek és a tavak természetes tisztulási folyamata, hogy a parta rakja le a szemetet és a hulladékot. Ezt hívják öntisztulásnak. Nos a tengeri sót nem a tenger közepén szikkasztják, ahol többezer méteres is lehet a vízmélység, mert akkor kiszáradna a tenger, hanem a parton, az öntisztulási zónában, azaz a legszennyezettebb tengrevízből állítják elő az "étkezési" sót. Ráadásul, még kevernek hozzá csomósodásgátlókat és egyéb anyagokat. Ezek legtöbbje már mérgez, meg az aluminium-hidroxid pl.: aAlzheimer -kórt idéz elő hoszabb távon. Ez minden kereskedelmi forgalomban kapható sóra igaz, kivéve a tiszta patikai NaCl-t! Ezért veszem én is patikában az NaCl-t! Himalája sólelő helyeit csak összvérekkel lehet megközelíteni, s ha szembe találkozik két teherhordó összvér, akkor annak kell visszatolatnia a kitérőig, amelyik közelebb van hozzá. Ugyanis olyan keskenyek az ösvények, hogy nem fér el egymás mellett két öszvér. Ha azt a Hunza-, meg Himalája- sóként eladott sómennyiséget Európában mind a Himalájáról hoznák, akkor január 31-től december 31-ig csak egyirányban jöhetnének az öszvéres só-szállitmányok a Himalája felől. Ezt már kinnt járt barátaim is megerősítették. Sajnos a nálunk és Európában, Amerikában, stb forgalmazott Himalája só műsó, melyet bányászott (Parajd, Wieliczka) sóból vasoxiddal és még ki tudja mivel nem színeznek. Így jó áron el lehet adni. A patika NaCl ára a töredéke ennek a hangzatos nevű sónak. A vérünk, a magzatvíz, az óceán sótartalma évmilliók óta ugyanaz, tehát sózni kell, de tiszta, szennyezésmentes sóval, amelyet manapság már csak patikában lehet kapni ( Teréz krt-Aradi ut sarki Patika). Ha só kérdésben többet akar tudni, akkor látogassa meg a www.aquanet.fw.hu, honlapot.Ott is talál írásaimat, sőt a feljelentésemet is, amellyel feljelentettem az összes hazai só-gyártót és forgalmazót, mert mérgezik a lakosságot. Nem hinni kell, hanem mérni, s ezeket a mérgeket ki lehet mutatni a kereskedelemben kapható sókból!! A Himalája és tengeri sóknól is! Ezt, mint mérnök is megerősíthetem. A feljelentés meg azért tettem meg, mert nyugdíjas rendőr alezredes is vagyok az egészségügyi felsőfokú képesítésem mellett és én az állampolgárok védelmére esküdtem fel és nem a gyilkolására. Tudom, hogy a Föld nem tud eltartani ennyi embert, amennyien most élnek a Földön, s gyéríteni kell a lakosságot. de ezt a gyérítést megteszi dohány,, a drog, az alkohol, az éhínség,meg a gyógyításra használt számtalan mellékhatással bíró gyógyszer, a kipufogó gázok, meg még ki tudja mi nem, viszont az élelmiszereket mérgező sókkal készítik és tartósítják, s ez már durva beavatkozás, mert az is megkapja az adagját, akinek nincs szenvedély-betegsége.Én ezt államilag támogatott bioterrorizmusnak nevezem,s a legnagyobb veszély abban van, hogy neves "szakemberek" és különböző áltudományos tézisek tudományos köntösben való tálalását is engedélyezik. Az én átalam ajánlott módszerek és a kóser módszerek megvédenek ezektől az ártalmaktól!
Üdvözlettel: Weixl-Várhegyi László

Stressz III.

A kérdés

arányban ajánlott inni?Szeretném azt is tudni ,hogy a mágneslepedő gyereknek árthat e?Ugyanis azon alszom kb 2 éve és az 5 éves fiam a fél éjszakát még mellettem tölti.Amikor vettem azt mondták hogy csak 2 év alatt nem ajánlott.Az ágyunk K felé fekszik és É felé kéne,amit nen lehet átrendezni helyhiány miatt.Káros e ha így van,bár mágneslep ezért van.Szeretném még azt is tudni ,hogy az amalgán tömés káros vagy sem. Mert az orvosok véleménye eltérő.Van aki ellenzi,(hg tart-ma miatt)más meg mégis ezt ajánlja.Kinek is higgyen akkor az ember?Remélem nem fárasztottam tulságosan.Előre is köszönöm megtisztelő válaszát,mely fontos nekem! Kívánok Önnek jó egészséget,sikereket és minden jót a további munkájához!!! Köszönettel: Hákné D Renáta

A tanácsadó válasza

Kedves Asszonyom!
A mágnese lepedőre az előbbi válaszomban utaltam. Ha nem lehet Északnak az ágy, akkor kell a mágnese lepedő felnőttnek, gyermeknek egyaránt, még a babáknak is! Attól függ milyen erős a lepedőben lévő mágnes. Ha a forgalmazó két éves kor alatt nem ajánlja, akkor azt Ön se használja az ilyen kor alatti gyermekeinél.
Az amalgám tömés folyamatosan higannyal mérgezi a szervezetét, még a kihúzás után is, mert a higany nehezn ürül ki a szervezetből. Ha kicserélteti porcelán tömésre, akkor is két-három év kell a kiürüléshez, de ha nem él egészségesen, akkor több is kell!! A fogorvosok közül a bio-fogászokra hallgasson! Ők nem használnak amalgámot, de még a fluoros fogkrémeket sem ajánlják, sőt még azt a fogkefét is eldobatják, amelyet fluoros fogrémhez használtak, és ebben igazuk van. Klikkeljen a Google-n a Fluor szóra és olvassa el az ott leírtakat. Da ha megadja az e-mailjét, akkor elküldöm Önnek én is.(biolaci@invitel.hu)
Végigolvasva a leveleit javasolom még a Q-10, az L-Carnitin és a kelátos króm, valamint az Acidophilus fogyasztását is Az acidophilust a gyermekeinek is adja folyamatosan. Ét kezés előtt kell bevenni és bő folyadékkal. Jó lehet még a Vital AB-ből 3x1 étkezéskor. Ez egy AB vércsoportra összeállított speciális vércsoportos komplex készítmény. A többieket, amit javasoltam, ugyanúgy kell szednie.
Remélem mindenre kielégítő választ adtam. Ha van még nyitott kérdése, ekkor ezen a portálon ismét kérdezhet.
Üdvözlettel:W-V.László

Stressz, depresszió

A kérdés

ami szeritnte nem erős.Ebből napi 1/2szemet szedek,de ezt is szeretném elhagyni. Lehetséges -e?Ön szerint milyen idegerősítő készitmény lenne a számomra leghatékonyabb?Kipróbáltam már több gyógynöv és egyéb gyógyhat-sú terméket is sorba.PL:Spirulinát,halolaj kpsz-t,gyógyteákat,testgyetyát(ami tényleg nyugt hatással volt rám) Ittam több kanna Flp-s aloét is,amiről itt olvastam most,hogy nem minden vércsoportúnak ajánlott.Az enyém AB.lehet hogy nem is jó nekem?Vitaminkészítm ényt is eszek.Önnek mi a tapasztalata a grapefruitmag kiv -ról?Legútóbb ezt próbáltam a tél végén influenzára az orvost elkerülve.Sok jó hatását érzem magamon.(A dr .Csabay zsolt Grape Vitalt használom)Ittam már Mg pezsg tb-át is,(mert idegerősítő)de igaz hogy Ca-mal eggyütt jobban hat,és milyen

A tanácsadó válasza

Kedvces Asszonyom!
Most látom, hogy hosszú levelet írt, ezért hát folytatom. A Spirulinát, vagy Chlorellát mindenkinek folyamatosan kellene szednie Magyarországon az kisbabától az aggastyánig, mert olyan anyagok vannak bennünk, amelyek nincsenek a magyar talajban, viszont a szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Az Aloé-t felejtese el, mert árt a vércsoportjának. Egyes bioboltok és áruházak ( Herba Ház, Medi Line Üzletház) árusítják a vércsoportos kiadványaimat, ezekből vegye meg az " Összes" és az "AB"-s feliratúakat és ezáltal megtudja, hogy mely ételeket szabad fogyasztania.
Egyébként szelént is kellene minenkinek fogyasztania, szerves, kelátos kötésben, mert ez a nyomelem is hiányzik a magyar talajból, s így ezt is folyamatosan kellene szednie mindenkinek!
Jó lenne ha elvégezne egy agykontroll tanfolyamot is, hogy mindíg pozitívan gondolkodjon. Az Elixír magazinban vannak Dr. Donján László tanfolyamai. Őt ajánlom Önnek.
Az ágyát úgy helyezze el, hogy a feje alváskor mindíg Északnak legyen. Ha ez nem kivitelezhető, akkor vegyen egy mágneses lepedőt, vagy derék-aljat és azokat helyesen, megfelelően elhelyezve, nyugodtan aludhat, de a Melatoninról ekkeor sem szabad megfeledkeznie.
A grapefruit-mag is jó, de attól sokkal jobb az ezüst kolloid. Az legyen mindíg otthon egy üveggel és tanulmányozza át a használati utasítását, mert sokféle esetben lehet használni. Én 8 éve napi szinten használom. Javasolom, hogy használjon Schüßler-sókat is ( Ca, Mg), meert ezek a leg hatásosabbak a calcium és magnézium pótlására. Ha bátran sóz a patikában kapható NaCl-el, akkor nem kell félnie a csontritkulástól! Nézze meg ezzel kapcsolatban a www.aquanet.fw.hu honlapot!
A másik lapon folytatom, mert látom, hogy van még egy levele.

Stressz, aggódás

A kérdés

Tisztelt Weixl-Várhegyi Úr!Nagyra értékelem a tudását,munkáját amit az emberekért tesz!Minden elismerésem,amiért előtérbe helyezi az alternatív gyógyászatot!Számomra is fontos a megelőzés,és ha baj van elsőnek a természethez fordulok.Fontosnak tartom a táplálékkieg.használatát is.Ezért is szeretnék több kérdéssel Önhöz fordulni amik nem teljesen "világosak".Magamról annyit,hogy Hálistennek szervi bajom minimális,inkább pszihés eredetű probl-máim vannak.Sokat aggódom kicsi gondon is,amit más észre se vesz.Stresszes,idegeskedő,gyengés idegzetű személy vagyok.Nyugtatót már nem szeretnék szedni,régen szedtem depresszós hangulatjav-ot is,de jó hatását nem tapasztaltam,inkább rosszat.A szakorvos aztán írt 0,5mg Rivotrilt

A tanácsadó válasza

Kedves Hákné!
A stressznek és a túlzott aggodalomnak sok oka van. Az agyműködés számára fontos a jóminőségű, agyműködést segítő anyagok bevitele. Ilyen az oxigén. Az agyunk 90%-a víz a víz pedig H2O, tehát az oxigén és a víz tisztasága is fontos. Az ipari forradalom kezdetén (1789) még 21 % volt a levegő oxigéntartalma, s ehhez szokott hozzá genetikailag, az évezredek során a szervezetünk. Ma sajnos a levegő oxigéntartalma 16 % körül van, de vannak olyan helyek, pl.: Bp-n a Rákóczi út, Múzeum krt, stb, ahol 14 % alá is esik néha az oxigéntartalom. Az oxigénbevitel fokozásával ( jóga légzés, erdők, parkok felkeresése, hegyekben, magaslati helyeken tartózkodás, sport, mozgás, lépcsőzés) javítani lehet költség ráfordítás nélkül is a szervezet oxigén ellátását. Lustaság kérdése. Más nem tud helyettem futni, vagy lépcsőzni, vagy jógázni. A mozgás minden gyógyszert pótol, s olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!!!
Vannak oxigén-pótló szerek, ilyenek a stabil oxigén, melyet Oxy Max-ként hoznak forgalomba. Ebből napi 4x10 csepp desztillált vízben való bevitele már jelentés javulást hoz. Minden betegség esetén segíti és gyorsítja a gyógyulást és a regenerálódást. Cali Vita boltokban lehet kapni, s ha a nevemre vásárol, 30 % kedvezményt kap (Terét krt.9., Hungária krt. 80/A). A Linde boltokban lehet kapni oxigén-patront és ezzel lehet oxigénes vizet csinálni, hasonlóan, mint a szódavíz, csak vagy RO-s vagy desztillált vízzel csinálja az ilyen italokat. Ugyanez igaz a Pi-Mag készülékre is, ami tiszta vízbe viszi bele speciális eljárással az oxigént ( nem olcsó!). Az üzletekben kapható oxigénezett ásványvizeket ne vegye meg, mert nem tiszta vízből készültek és túl drágán adják őket. Ezeket már szennyeződés-kicsapatásos mérésekkel korábban is megállapítottam. Nem mernek a cégek perelni, mert bizonyítani tudom, hogy még ha tisztított is valamennyire a vizük, mégis erősen szennyezettek, s az oxigénnek nem jó ha szennyezett vízzel keverik össze, mert a szennyezésekkel oxidációs folyamatok jönnek létre, melyek lehetnek károsak is a szervezetre, meg ezáltal csökken is a jó-oxigén tartalmuk!! Csak a desztillált-víz, vagy a 20 ppm alatti reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított vizek jöhetnek szóba hordozó-vízként!!!
Mint az előzőekben említettem, az agyunk víztartalma is magas, tehát a fenti sorokban leírt tiszta vízbevitel az ivóvizünkre, főzővizünkre és az ételek készítésére használt vizekre (gyúrás, dagasztás, stb) is igaz. Sajnos még csak kevés pékség készít tiszta vízzel kenyeret, pékárut ( Piszke-, ATA pékségek). Sajnos a pí-vizeket is nem kellően tisztított vízekből csinálják, kivéve a BIO ABC (Múzeum krt) a Kismarosi,és a Dunakeszi pí-víz boltokat. Sajnos az egyéb, palackozottan, boltokban árult pí-vizek is nem kellően tisztított vizekből készülnek, még a Baba-víz is!!!A tiszta víz kell a vérünkhöz is, hiszen a vérplazma 91%-a víz!! Nem mindegy, hogy milyen tisztaságú vizet, milyen tisztaságú vért kapnak a sejtjeink, különösen az agy sejtjei.
A vízzel függ össze a B-vitamin is, ugyanis ez vízben oldódó vitamin, tehát folyamatosan kiürül a szervezetből. Az agyunk működéséhez sok B-vitaminra, sőt a B-Complex vitaminokra van szükség. Ezeket naponta kell bevinni és folyamatosan, mert a mai stresszes világban különösen fontos a B-Complexek bevitele. A Mega B-Complexet (napi 1 szem)ajánlom este lefekvés előtt fél órával bevenni, mert éjszaka kevesebbet jár ki pisilni az ember. Ez a mennyiség akkor is kell egy felnőtt embernek, ha nem depressziós. Ha viszont fokozott szellemi tevékenységet folytat, vagy akinek beteg az agya, akkor szükség van plusz B1 vitamin bevitelre. Ezt a vitamint a Dr. Lenkei boltjaiban ( József krt. 14) 250, vagy 500 mg-os kiszerelésben lehet megvásárolni, mert patikákban ilyen dózist nem árulnak. Nem kell félni a B-vitaminoktól, mert vízben oldódnak és a felesleg kiürül. Inkább feleslegben legyen bennünk B-vitamin, mint hiány legyen belőle, mert a hiány kóros tüneteket idéz elő, nemcsak az agyban, hanem más szerveinknél (szív, tüdő, máj stb) is.
A terápiám azzal folytatódik, hogy kerülnie kell az elekrtoszmogot a mágneses térerőket, a rádió-, radar-, és mobil-szmogot. Ez is vízzel függ össze, még akkor is ha tiszta a víz, ezek a sugárzások és térerők megváltoztatják a víz struktúráját, s így a szrevezetünkben lévő vizek struktúráját is. Erről a támáról olvassa el a www.natursziget.com-os web oldalon az elektroszmoggal, mobil-szmoggal, mikrohullámú sütővel kapcsolatos írásaimat. Az a lényeg, hogy harmonizálni kell az ártó sugárzásokat. Jómagam is foirgalmazom ezeket 5 és 50 ezer közötti összegekbe kerülnek. Készülékektől, hálózatttól függ, hogy hova mennyi kell. A legegyszerűbb megoldás, éjszakára áramtalanítani kell a hálószobát, de még az ágy melleti fal túlodalát is, hogy 2m-es körzetben semmilyen testrésze ne legyen benne elektromos, vagy elektromágneses térerőben. Szívesen kimegyek műszerekkel felmérni a lakásátha ezt igényli (06-27-350-204).
Lehet növelni is a szervezet elektroszmog-tűrő képességét, de ehhez napi 20.000 mg, azaz napi 20 gr C-vitamint kell bevinni a szervezetébe. Ez nem káros mennyiség. Maga Dr. Linus Pauling is azért kapott Nobel-díjat 1952-ben, mert megállapította, hogy naponta ennyit kell bevinnie egy felnőtt embernek. Én is ennyit szedek, mert az utcán nem közlekedhetek egy Faraday-kalitkában, mert csak így lennék védett. Én napi, 4-5 szem nyújtott felszívódású C-1000 tabletta ( Cali Vita, vagy Vitamin Station termékek), valamint egy púpozott teáskanál ascorbinsavat ( patikában veszem) 1 liter teában oldva viszem be ezt a mennyiséget. A teák mindíg változnak ( csipke, zöld, hibiszkusz, hársfa, körömvirág, galagonyavirág, stevia, stb), a teavíz pedig desztilláltvíz, mert így a legjobb a hatóanyag kioldás a teákból.
Az agyműködéshez kell még dokozahexaén-,(DHA) és eikozpentaén (EPA)sav is. Ezek a hal olajokban és egyes hidegen sajtolt növényi olajokban omega-3 néven vannak jelen. Én nem szedek külön tablettát, mert hidegen sajtolt lenmag, kendermag, bio-szója és dió olajokkal viszem be. Ezek jók az Ön vércsoportjának (AB) is. Ezek hiányában nem jut hozzá az agyunk az értékes, esszenciális szírsavakhoz. Napraforgó-, repce-, tökmag- stb olajokat, margarinokat ne fogyasszon, mert ezek ártanak a vércsoportjának!!!
Az agyműködéshez kell a jó keringés is. Ehhez a vércsoportja szerint vegetáriánusnak kell lenie és kerülnie kell minden állati zsiradékot, még a vajat is. A vajat, csak ghí formájában fogyaszthatja. A keringés javító gyógyszereket szőlőmag olajból készítik. Sokkal olcsóbb és sokkal hatásosabb ha napi szinten 2-3 evőkanálnyi hidegen sajtolt szőlőmag olajat visz be a szervezetébe. Össze kell keverni az "omega-3"-as olajokkal és kenyére kenve, kiszedett ételekre, turmixba, salátákra téve napi szinten kell bevinni a szervezetébe.
Lefekvés előtt, ha ez a naplemente után történik, mindíg vigyen be minimum 3 mg Melatonint is a szerveztébe, mert ez felel a regenerációért, a megújulásért, s ha nem a tyúkokkal fekszik le, akkor a műfénynél a kortizolszint lecsökkenti a naplemete után termelődő melatonint, s mire ágyba kerül nincs elegendő melatonin a szervezetében, ezért kell szublingválisan ( nyelv alatt elszopogatva), a lefekvés előtt 10 perccel bevenni. Én 23 óra után kettőt szoktam a nyelv alá tenni, s mire felolvad a számban, addigra el is alszom.
Végezetül a vércsoport-szerinti táplálkozás szigorú betartását javasolom, mivel a vércsoportnak nem megfelelő táplálékok, mégha nyomokban iy vannak jelen egy adott ételben, agglutinálnak, azaz rontják a keringést, így az agy vérellátását. Ha az agysejtjeit nem mérgezi gyógyszerekkel, hanem megad nekik minden anyagot, ami a helyes működéshez kell, akkor jelentős javulást és életminőség javulást fog magán tapasztalni.
A felsorolt változtatásokat Önnek kell megtennie és ne mástól várja a megoldást. ha maximálisan megteszi (ebben az elekrto-, mobil-, és egyéb sugárzások elleni védekezés is benne van), akkor maximálisan egészséges lesz, ha csak részegységeket hajt végre, akkor nem garantált a javulás, és csak kismértékű jobbulásai lesznek. A terápiát komplexen kell végezni, s ez egyben már életmód-változtatás is. Ugyanis meg kell teljesen változtatni azt az életmódot, ami a jelenlegi helyzetébe juttatta.
Üdvözlettel:W-V.László