Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Vitaminokról vélemény

A kérdés

Mi a véleménye a Dr. Lenkei féle vitaminokról?

A tanácsadó válasza

Kedves Krisztina!
Én nem szedem a Lenkei-féle vitaminokat, pedig, immár 28 éve nagy vitamin-fogyasztó vagyok! Illetve csak a B1 vitaminjait szedem és ajánlom is mindenkinek, mert azok tényleg nagyon jók a 250 mg-os és az 500 mg-os dózisokban.
A többi, úgynevezett csomagjait nem ajánlom senkinek, mert magas a kálium tartalmuk,amely hosszú távon (tövid távon nem érezhető) magas vérnyomást és szív-problémákat eredményez. Ez le van írva prof.dr. Issekutz: Gyógyszertan c. könyvében is. A napi kálium mennyiség, amelyet a csomagjaival bevisznek jóval felette van a napi szükségletnek, s ráadásul semmi kompenzáció nincs ezen hatások kivédésére (Na adagolás).
Ha erről bővebbet akar tudni, figyelmébe ajánlom a www.aquanet.fw.hu honlapon az ezzel foglalkozó részeket.
Üdvözlettel: Weixl-Várhegyi László

Ezüst kolloid felhasználás

A kérdés

Szép Napot Kívánok!Érdeklődni szeretnék, hogy 6 éves gyermekemnek mennyi ezüstkolloidot adhatok megelőzésre és fertőzéskor egyaránt? Köszönettel: Gyöngyi

A tanácsadó válasza

Kedves Gyöngyi!
Meg kell nézni az üvegen, hogy hány ppm-es az ezüst kolloid. Ha nem írják rá, akkor 10-12 ppm-es, amely nem toxikus. Toxicitása a felnőtteknél 40 ppm felett, a gyermekeknél 20 ppm felett van az ezüst kolloidnak. Ezen értékek alatt akár egy litert is meg lehet inni egy nap, de ez persze felesleges.
A kolloid használhatóságát befolyásolja a tárolás. Csak szobahőmérsékleten szabad tárolni, elektroszmog mentes helyen és fénytől védett helyen. Így akár 100 évig is eltárolható. Nem szabad az üvegbe beleinni! Nem szabad a kolloidnak fémmel érintkeznie. Műanyaggal, üveggel, porcelánnal, fával érintkezhet.Nem szabad az üvegbe szennyeződésnek, pornak belekerülnie, ezért mindjárt zárjuk vissza az üveget, ha vettünk ki belőlel kolloidot!
Gyermeknek megelőzésre, 6 éves korban a napi 2-3 centiliter egyszeri beadása elegendő. Meg kell tanítani a gyermeket, hogy a szájában tartsa 10 percig a bevett kolloidot és zubogtassa, forgassa a szájüregében. A szájüregből szívódik fel legjobban minden kolloid.
Ha még 10 perc után is marad a szájában kolloid, akkor azt nyugodtan lenyelheti. Az ilyen formában történő bevétel nem függ az étkezéstől.
Fertőzéskor a megelőzési adag 3-5- szörösét kel bevenni egyeri alkalommal, de ha nagyon súlyos a fertőzés, akkor akár a 10 szeresét is be lehet venni egyszerre a 20 ppm alatti kolloidnak. Nagyon súlyos esetben (Lyme-kór, meningokokkus, hepatitis, SARS, stb) napi egy üvegggel (2 dcl) is kevés lehet, ezért ilyenkor feltétlen keressenek meg hozzáértő természetgyógyászt vagy orvos természetgyógyászt.Ilyen estekben is a szájüregben történő zubogtatással kell bevinni a szervezetbe a kolloidot. Persze nem mindenki tud egyszerre 1 dcl-t a szájában tartani, ezért a nagyobb mennyiségeknél az egymás utáni többszöri, zubogtatásos bevitel az ajánlott.
Az általános megelőzést szolgálja, gyermeknél, s felnőttnél egyaránt ha mosogatáskor az öblítővízbe tesznek egy 5-7 centilitert. Zöldség és gyümölcs lemosása után tiszta vízbe (reverz ozmózisos) kell tenni a gyümölcsöket, zöldségeket, úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Egy liter vízbe elegendő tenni 3-5 centiliter ezüst kolloidot és minimum 10 percig áztatni klell a benne lévőket. Ezt a vizet ne öntsük ki, hanem tegyük fénytől védett helyre és akár több napig is felhasználhatjuk. A fürdőkád vízébe is lehet tenni, minden fürdéskor 3-5 centilitert.
Így a gyermek és a felnőtt szervezetébe mindennap kerül minimális mennyiségű ezüst, de ez nem halmozódik fel, mert a máj hamar kiválasztja és eltávolítja, viszont mindíg van annyi ezüst kolloid a szervezetünkben, ami ha véletlenül valamilyen vírus, gomba, vagy baktérium tolakodna be a szervezetbe, akkor azt a szervezetben, kollodális formában lévő ezüst elpusztítja. A középkorban ha egy hadsereget elkapott egy pestisjárvány, akkor zömmel a közlegények pusztultak el és a tisztek maradtak életben. Ennek az volt az oka, hogy a tisztek ezüst kanállal ettek, s így mindennap, ha nyomokban is, de minimális ezüst mennyiség jutott be a szervezetbe. Ennyi elegendő volt a pestis kórokozójának elpusztítására.
A nemesek közül a középkorban sokan ezüst-port ettek, hogy ne kapjanak meg fertőzéseket. Ezt már nem tudta feldolgozni a máj és a bőrrétegben tárolta a sok ezüstöt, s ettől beszürkült a bőrük. Azt hitték, hogy ez attól van, hogy a vérük színe kékké változott és ezért hívták az ilyen nemeseket kékvérűeknek.
Üdvözlettel: Weixl-Várhegyi László mérnök-természetgyógyász

Meddőség

A kérdés

Tisztelt Weixl-Várhegyi Úr!39 évesen olyan problémával küszködöm, amit a hozzám hasonló korú hölgyek is és sokkal fiatalabbak is könnyűszerrel megoldanak. Ez a gyermektelenség. Nem szeretem a meddőség szót használni, mert nem hiszem, hogy gyógyíthatatlanul az lennék. Már mindenféle orvosi vizsgálaton túl vagyunk mindketten, a páromnak semmi baja, nekem viszont van egy hipofízis adenomám, amire tablettát szedek immár két éve. Augusztusban végeztem tisztítókúrát (nera 10 napos léböjt), azóta csak halat eszem néha, más húskészítményt nem. Mellőztem az élesztős dolgokat, a cukrot teljesen, teljeskiörlésű ételeket fogyasztok, már a lisztet is magam örlöm. Biorezonanciás vizsgálatot végeztek nálam, már kétszer, amiben candidát és gombát már nem, némi toxint még kimutatott a műszer. Ismerem a vércsoport szerinti táplálkozást is és próbálom gyakorolni. Rengeteg könyvet elolvastam Ferencsik Istvánt, Dr. Lenkei Gábort (akinek vitaminjait szedem is), Dr. Peter J.D Adamot. És még mindig nem tudok magamon segíteni.Talán Önnek lenne rá ötlete, mit próbáljak még ki, vagy hogyan tisztítsam ki a szervezetemet. Szívesen elmennék a rendelőjébe is, ha meg tudna nyugtatni, hogy nincs még veszve semmi.Üdvözlettel: Anikó

A tanácsadó válasza

Kedves Anikó!
Az ön problémája egy kicsit összetett. Hormonális problémák lehetnek a háttérben. Gratulálok a Mazdaznan életmódhoz!No meg a vércsoport szerinti táplálkozáshoz, amelyet nem próbálni kell gyakorolni, hanem véglegesen kell megvalósítani, ugyanis Ön megszükletett egy vércsoporttal és azzal is fog meghalni, azaz egész élete végéig be kell tartani a vércsoport-szerinti táplálkozás szabályait.Számunkra a táplálék az üzemanyag!
Fel kellene keresnie a rendelőmben és ha vannak hormonális vizsgálatokkal kapcsolatos leletei, azokat is hozza magával.
Üdvözlettel: W-V.László

Légzésfigyelő

A kérdés

Tisztelt Uram!Köszöm részletes reagálást levelemre és külön köszönöm, hogy kérésem ellenére NEM olvasta el a készülék működésére vonatkozó leírást. Miért nem tette ezt meg? Inkább látatlanban mondja el szakértői véleményét?Idéznék leveléből:„Sajnos még a Babán lévő készülékben lévő gombelem is megváltoztatja a mindenkinek, minden sejtében - így a Babáéban is-, a sejtek bioáramrendszerét. Ez még akkor is igaz, ha az Önök Baba-figyelője vezetékesen továbbítja a jeleket a szülők közelében lévő vevő-berendezéshez…” „Nem muszáj tőlem beszereznie. 1 db kell a babánál lévő készülékre és egy a szülők közelében lévő készülékre…” Szeretnék, mindenekelőtt, levele értelmében mindenkit figyelmeztetni, aki karórát visel, vagy hallókészüléke van, esetleg digitális hőmérőt használ vagy csak a slusszkulcsot a zsebében hordja, hogy ezzel módosítja sejtjei bioáramrendszerét. Ha egyszer a gombelemeket is érintő kijelentéseket tesz, nyugodtan legyen általánosabb és figyelmeztesse pl.: az aggódó óraviselőket, vagy a sajnálatos módon hallásukban károsultakat is a veszélyekről.Végül tájékoztatásául, és levelezésünk zárásául: A Respisense légzésfigyelő készülék pelenkára csíptethető, belső akkumulátorral működtetett, szülő vevőegységgel NEM kapcsolatban álló, jeltovábbítást rádió vagy egyéb frekvencián NEM végző készülék. A készülék működési elve egy nyomásra érzékeny műanyag felületen alapul, mely a baba pocakjának mozgását érzékeli, és riasztja a gondviselőt a légző mozgás megszűnéséről. Segítségével, a szerencsére nagyon ritkán előforduló csecsemőkori bölcsőhalál még idejében észlelhető - ráadásul nem csak a kiságyban, hanem bármilyen alvó helyzetben - és megfelelő képzettséggel, időben történő reagálással, a légzés ismét beindítható, tehát a baba élete megmenthető. Kérem, hogy ezt a levelemet is tegye közzé az oldalon, vagy az egész felvetést törölje az odalról, mert ezzel véleményem szerint saját gondos szakmai felkészültségét, alaposságát ássa alá, ezzel ártva a weboldal színvonalának.Tisztelettel:Lehoczki Zoltánkétgyermekes családapa, óraviselő, slusszkulcsot zsebében hordozó

A tanácsadó válasza

Tisztelt Lehoczki Zoltán Úr!

Elismerem, hogy az Önök készülékét nem ismerem, viszont nagyon sok más hasonló készüléket ismerek, ami rádiofrekvenciás jelekkel működik, s azokra igaz az, amit leírtam. Jónak tartom az Önök által forgalmazott baba-figyelőt, mert nem ad rádiofrekvenciás jelet, viszont továbbra is fenntartom az aggályaimat a belső akkumulátorral kapcsolatban. Nem lehetne azt leárnyékolni? Faraday-kalitka módszer jó lenne, mert egy újszülött immunrendszere jóval érzékenyebb a kis áramokra, mint egy felnőtt. Ha volna vele időm foglalkozni (naponta a munkám mellett átlag 30 levelet kapok), akkor beadnám újításnak.Vagy tennék rá egy EMF harmonizálót.
Tájékoztatom, hogy hagyományos, felhúzható órát viselek ( pont az elem miatt), s a slusszkulcsomban sincs gombelem, mert nem központi záras az autóm (volt egy ilyen autóm is, de hamar túladtam rajta). Ne haragudjom rám, de radiesztétaként és bionergetikusként az ilyen elektromos hatásokat is érzékelem, mióta kitisztult a szervezetem az állati asztrál-szennyezésektől (20 éve vagyok vegetáriánus és tejterméket sem fogyasztok). Hallókészülékem még egyenlőre nincs, de ha lesz, akkor leárnyékolom valamilyen módszerrel a működtető elemeket. Az átlagember sajnos nem érzékeli a körülöttünk lévő elektromos hatásokat, melyek veszélyt jelentenek a bioáram és biomágneses rendszerünknek és elbagatelizálják a témát. Én érzékelem is és műszerekkel mérem is. Azt is tudnia kell, hogy az emberré válás során genetikailag nem szokott hozzá az élővilág a technikai civilizáció ártalmaihoz. A Föld mágneses terének, valamint a levegő ionizációjának hatásai is megviselik az embereket, pedig ezekhez már hozzászokhatott volna az évmilliók során. A Hold és más bolygók, napkitörések idején megnövekszik az öngyilkosságok és a balesetek száma is. Van aki fel sem veszi az ilyen változásokat, viszont van aki ilyenkor marékszám szedi a gyógyszereket, hogy valahogy elviselje ezeket a hatásokat. Nem vagyunk egyformák, s ez igaz a babákra is. Ezért kellene az Önök baba-figyelőnek akkumulátorait, valamilyen formában árnyékolni, vagy harmonizálni, hogy ne zavarjon bele egy most született csecsemő genetikailag kódolt bioáram rendszerébe, mert nem lehet előre tudni, hogy milyen folyamatokat indít el, ami módosíthatja a veleszületett genetikai programot. Sok-sok generációnak kell még felnőni, ahhoz, hogy valamilyen immun- és genetikai választ adjon a szervezetünk védekezésképpen. Kérem olvassa el a weboldalunkon az elktroszmoggal kapcsolatos írásaimat, akkor jobban megérti az aggályaimat és az összefüggéseimet.
Tisztelettel: Weixl-Várhegyi László kétgyermekes, kétunokás, elemes órát, elemes slusszkulcsot és mobiltelefont nem viselő, a globalizáció által nem birkásított, a jövő generációjáért aggódó magyar állampolgár.

Légzésfigyelő

A kérdés

Tisztelt Uram!A Respisense légzésfigyelő készüléket Magyarországon forgalmazó cég vezetője vagyok.Megdöbbenve olvastam az egyik respisense készüléket vásárló érdeklődő kérdéséreadott válaszát itt:http://www.natursziget.com/page.php?show/lifestylecounsel/answers/advisor/varhegyilaszloMegkérném tisztelettel, hogy olvassa elfigyelmesen a készülék működésére vonatkozó leírást, vagy kérjen információt arról, mielőtt az oldalon látható kijelentéseket tesz.Amennyiben ezt a fórumot pusztán EMF harmonizáló készülék értékesítésére használja, kérem hogy a respisense-ről szóló passzust törölje az oldalról és levélben nyugtassa meg az érdeklődőt.Várom mielőbbi megtisztelő válaszát.Üdvözlettel:Lehoczki Zoltánimpakt@t-online.hu

A tanácsadó válasza

Tisztelt Lehoczki Zoltán Úr!
A nyilvánosság előtt kívánok levelére válaszolni! Az a baj, hogy egy gyártó, vagy forgalmazó nem ismeri az általa forgalmazott termékek élettani hatásait. Figyelmébe ajánlom a magyarul is megjelent Georg Ottó: Elektromosság és egészség, A sugárzás hatásai az emberi szervezetre, című könyvét, valamint Dr. Hummel Zoltán fizikus által fordított, a Tolna Megyei ÁNTSZ által 1994-ben e témában kiadott Pittsburgi Egyetem kutatási eredményét, amely az elektromosság egészségkárosító hatásairól szól. További figyelmébe ajánlom, a sajnos csak eddig németül megjelent Prof. Dr.Dr. Varga András: Elektro Bio-Klimatologie című könyvét. Varga orvosprofesszor a Heidelbergi orvos-egyetem kutat és tanít és mellesleg doktorátusa van, mint elektromérnöknek is. Nála jobban ezt a témát nemigen ismerik, még Európában sem, ezért az EU Parlamenti igazságügyi szakértője is egyben.
Az a baj, hogy az ilyen, Önök által is forgalmazott készülékekre utólagos védelmet kell ráhelyezni. Miért nem tudják már eleve védelemmel ellátottan gyártani és forgalmazi?
Erre adjon nekem választ, ha tud!
Nekem is van mérnöki és egészségügyi diplomám is, s az egyik szlogenem, hogy " Nem hinni kell, hanem mérni!" Nos a mérések engem, minket igazolnak. Itthon dr. László Mária vérkristály analízis mérései egyértelműen igazolják nemcsak a babafigyelők, hanem más elektromos adó-vevő berendezések egészségkárosító hatásait. Sajnos még a Babán lévő készülékben lévő gombelem is megváltoztatja a mindenkinek, minden sejtében - így a Babáéban is-, a sejtek bioáramrendszerét. Ez még akkor is igaz, ha az Önök Baba-figyelője vezetékesen továbbítja a jeleket a szülők közelében lévő vevő-berendezéshez ( a szülők sem mentesek az ártalmak alól!). Ha pedig nem vezetékesen továbbítja, hanem rádiofrekveciás sugárzással, márpedig az általam eddig ismert ilyen berendezések majd mindegyike ilyen, akkor ez a rádiofrekvenciás sugárzás -remélem ennek a létét nem tagadja-
szintén bezavarja a sejtek bio-információs rendszerét. Sajnos ebből már volt babahalál is, csak a jelenlegi orvosok, -Varga professzor kivételével- nem ismerik fel boncoláskor a rádiofrekvenciás sugárzások életmegállító nyomait, mivel erről a témáról nem kaptak oktatást, kiképzést.
Varga professzot már több rádiofrekvenciás jeleket kibocsátó készülék gyártója próbálta lefizetni, hogy ne hozza nyilvánosságra a kutatási erdményeit, de Ő szerencsére ellenált eddig minden csábításnak. Több ilyen jellegű perben voltt itthon is szakértő, s eddig minden pert megnyert.
Ha Ön úgy gondolja, hogy az elektromosság és a rádiofrekvenciás jelek nem ártanak az élő szervezeteknek, akkor nyugodtan használjon mobiltelefont, vagy mikrohullámú sütőt, de ne forgalmazzon babáknak ártó készülékeket, vagy ha forgalmazza, lássa el mindegyiket 2-2 db EMF harmonizáló készülékkel.Nem muszáj tőlem beszereznie. 1 db kell a babánál lévő készülékre és egy a szülők közelében lévő készülékre.

Üdvözlettel: Weixl-Várhegyi László