Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Súlyfelesleg

A kérdés

Tisztelt Weixl-Várhegyi Úr!A következő problémával fordulok Önhöz: Kb 15 kg súlyfelesleggel rendelkezem, amivel több, mint 5 éve küzdök. 15 éve nem eszem húst, a vércsoportom (B) szerint táplálkozom (szinte ösztönösen, már régóta azokat eszem, amik egyébként is megengedettek a vércsoport szerinti diéta alapján). Hetente 3X 1 órát tornázom. Cukrot abszolut nem fogyasztok. Nagyon sok nyers zöldség, gyümölcs kerül azonban a tányérra nap mint nap. Mit tegyek, hogy elősegítsem a felesleg leadását?Másik kérdésem, SOS keresek vitaminkészítményt. Eddig a Lenkei folyékonyát fogyasztottam, de már nem esik sajnos jól. Kicsit műnek érzem. Mit gondol a Neways termékeiről?Köszönöm előre is a segítségét!Balogh Andrea

A tanácsadó válasza

Kedves Andrea!
Gratulálok a vegetáriánus táplálkozásához!! Jó lenne ha a vércsoport szerinti étkezést vegetáriánusan is betartaná, de nem immel-ámmal, hanem következetesen. Hiába lehet a vércsoportja szerint tejet és tejtermékeket fogyasztani, de ha fogyni akar, akkor ezektől azonnal váljon meg!!! Tele vannak a tej- és tejtermékek hozamfokozókkal (több tejet adjon a tehén, mert akkor gazdaságos a tartása), valamint tele vannak olyan DNS információkkal, hogy a kis bociból nagy marhát kell csinálni. Az embernél ezek a DNS-sek tömegnövelést fognak okozni!!
Ki kell hagyni az étrendjéből a napraforgó olajjal készült ételeket, sütiket (minden margarinnban van napraforgó olaj származék, s a sütik 95 %-át margarinnal) készítik). A búzából, búzalisztből készült ételek is nagyon hizlalnak, vagy ugyanígy hizlalnak a "reformélelmiszerkben" lévő pálma- és kókuszzsírok! Mindíg olvassa el, hogy mit tartalmaznak a biobolti élelmiszerek is!
Cukor helyett használjon Steviát. A heti 3x1 óra torna semmi!!!, heti 7x3 óra kellene! De ha nem ér rá akkor naponta csináljon meg tarkója alá tett kezekkel 100-150 felülést hanyettfekvő helyzetből. csinálhat ugyanennyi guggolást, úgy, hogy egyenes legyen a gerince guggoláskor és ne kapaszkodjon. Az ajtófélfának neki nyomhatja a hátát guggoláskor. Napi 20 emeletet lépcsőzhet is 2x, 3x, vagy kocoghat 4-5 km-t is.
Lehet, hogy nevetségesnek hiszi, de 20 éves tapasztalatom igazolja, hogyha van macskája, válljon meg tőle!!! A macskás nők nehezen tudnak lefogyni, de még a szülőképességükre is negatívan hatnak a macskák. Ezen levél keretében nem tudom kifejteni, hogy ez miért van így, de kérem higgyjen nekem!
Szednie kellene Spirulinát, kelátos krómot, szelént, acidophilust, C-vitamint, Omega-3-at, B-Complexet és vércsoportos vitamint, a Vital B-t. Ezeket a Cali Vita boltokban (Teréz krt 9, Hungária krt 80/a) beszerezheti, s 30 %-al olcsóbban, ha Gyürky Zsuzsanna nevére vásárol). Jók még a Vitamin Station cég bioboltban kapható termékei is, de vannak jó Ökonetes, vagy GND-s termékek is. Lenkei termékeiből csak a B1 vitaminjait ajánlom, a többit nem!
A Neways termékek nagyon jók, én is tag vagyok és használom egyik másik terméküket, mert tiszta alapanyagból készülnek. Most hétvégén volt egy nagy rendezvényük. Kicsit drágának tartom azért őket. meg nem minden termékük vércsoport-specifikus!! Vannak hasonlóan tiszta termékek, jóval olcsóbban is, magyar gyártóktól is (pl. a Huminicum). Keresse azokat a bioboltokban. De vannak természetes szerek is, melyek mindenhol elérhetők (pl. bőrápolásra az oliva extraszűz olaj).
Már van 180 kg-ról 89 kg-ra lefogyott páciensem ( 10 hónap alatt) és nem szedte vissza azóta sem, se nem ráncosodott be a bőre sem. Kérem, hogy írjon, hogy hány hónap alatt adta le a 15 kg-ját.
Üdvözlettel: W-V László

Merev nyakizom, vállfájdalom

A kérdés

Tisztelt László!Köszönöm a múltkori válaszát nagyon sokat segített tanácsaival a gyomor panaszom sokat javult, de a bélgyulladás gyógyulása lassúbb. Most abban kérném a segítségét, hogy mit tudna javasolni merev nyakizom javulására és vállfájdalom enyhítésére, nem sérülés következménye , viszont pár hónapja fennáll. A vércsop.Köszönöm segítségét: Gyöngyi

A tanácsadó válasza

Kedves Gyöngyi!
Ha következetesen betartja, azt amit a múltkro javasoltam, akkor egyre jobban fog lenni. Nagyon figyeljen oda, hogy csak a vércsoportjának megfelelő ételeket fogyasza, úgy, ahogy javaotam és ne használjon mikrót, vagy indukciós főzőlapot!!
A merev nyakizom és a vállféjdalom azt jelzi, hogy Ön nem tud ellazulni. Ha valki mindenen görcsöl, akkor a lelki görcsök testi tüneteket fognak produkálni. Nem vesz fel esetleg túl sok terhet? Esetleg másokét is? Mindekire hagyja rá a saját terheket, mert ha elveszzük más feladatát, akkor az gyámoltalan lesz, nem tud fejlődni. Mindekinek szüksége van a küzdésre! Nem szabad megoldani más feladatát!
Ha valakinek merev a nyaka, akkor a nézetei is merevek! Legyen rugalmasabb! Ne foglalkozzon se a politikával, sem a munkahelyi, vagy sem a családi problémákkal, csak annyira, amennyi Önre tartozik, mert ha Világot készül megváltani, akkor arra fel kell készülni, erősíteni kell magát testileg, lelkileg.
Csináljon napközben többször is fejkörzést mindkét irányban, s ezáltal kicsit lazulni fog a nyak izomzata. A karjaival pedig csináljon páros karkörzést előre és hátra, jobbra és balra, napközben többször is. Így legalább javul a keringés és húgysav lerakódások is elmozdulnak a nyakból és a vállaiból.
A rugalmasságot segíti ha minden lefekvés előtt fél órával bevesz egy Mega B-Complexet (Calki Vita termék), s mellette a Dr. Lenkei vitaminjai közül még bevesz egy B1 250 mg-os kapszulát is. Jó lenne ha szedne naponta 3x1 omega-3 -at is. Jó tenne még a Herbals cég forgalmazásában kapható PAL Ginkgko Biloba is.
Ne legyen türelmetlen! A pozitív változások elkezdődtek. Ami az évek során felgyülemlett, az szintén hosszú időn keresztül fog tisztulni. A küzdése meghozza a várt eredményt!
További sok sikert kívánok!
Tisztelettel: W-V.László

Mit használjunk mikrosütő helyett!

A kérdés

Kedves WVL,káros hatásairól írt cikke alapján elment a kedvem a mikrohullámú sütő használatától. Tudom, hogy nem szakterülete, de hátha abban is tud segíteni, miben melegíthetem a néha többféle és egy adagos ennivalókat családom aprainak és nagyjainak. Feltételezem, hogy sütőben (mégha légkeverős is) nem gazdaságos.Köszönöm idejét és válaszát

A tanácsadó válasza

Kedves kácsé!
Örülök, hogy elment a kedve a mikrohullámú sütő használatától, mert ezzel nagy lépést tett Önre és környezetére ható káros hatások csökkentése érdekében. Ha már melegíteni kell, akkor arra ott a gáz! Lehet a sütőjében, vagy lehet speciális edényekben, mint pl a titánbevonatú edények, vagy az AMC és Zepter edényekben is sokkal gyorsabban el lehet készíteni az ételeket, vagy fel kell melegíteni azokat. Indukciós főzőlapot se használjon!!!Ha lehet kerülje az elektromos főzőlapokat is, hacsak nincs az Energy Life cégtől vásárolt hálózat-harmonizálója ( a www.energylife.com honlapon keresse a web-áruházamat és onnan tud ilyeneket rendelni, mert így jut hozzáleggyorsabban és legkedvezményesebben).
Az étkezést ne kapkodják el. Inkább osszák be jobban az idejüket, hogy a gyors táplálkozással ne rongáljájk az anyagcsere folymataikat.
Vannak duplafalú gőzzel melegítő edények is, melyet rá lehet tenni a gáztüzhelyre, is. nagyon jó a hő-hasznosítása és gazdaságos is. Én AMC és titán edényeket használok. Munkahelyre javasolom, hogy hideg ételeket vigyenek be, s csak otthon egyenek meleg ételt. Volt úgy, hogy saját készítésű mirelit ételt vittem be a munkahelyemre és ebéd előtt fél órával rátettem a radiátorra, s ebédidőre kellemes hőmésékletűvé vált az ételem.
Az info@vizdesztillalo.hu e-amilról tud olyen készüléket rendelni, amely tiszta vizet készít és az felmelegííti és folyamatosan hőn tartja. HIvatkozzon rám a rendelésnél. Az így nyert forró, tiszta vízzel mindíg csinálhat egy-egy instant italt. Én a forró, tiszta vízzel zabtejporral, rizstejporral szoktam bio kakaót csinálni, illetve gabona-, vagy cikória kávét inni, de néha szoktam bio-instant leveskockávak egy gyors zöldséglevest is csinálni. Előbb kész van, mint ha mikrózná az ételt és akkor még egészséges is. Így az otthontól távol is ehet, ihat meleg ételt. Egyébként a termoszt is elég régen feltalálták. Lehet tehát otthon, nyugodt körülmények között elkészített meleg ételt hőtároló edényben bevinni a munkehelyre és ott csak elő kell venni a kész és meleg ételt. Vagy otthon is lehet ilyenben tárolni az ételeket és ha "beesik" valaki a családból, azonnal meleg étellel lehet kínálni.
Tehát ha valaki akarja, akkor nagyon könnyen lehet meleg ételeket gyorsan is elővarázsoilni a család aprajának nagyjának.
A légkeverős sütőt is használhatja, ha harmonizálja az elektroszmogtól. Különben elég gazdaságos is. Egyébként az egészségnél nincs gazdaságosabb valami, tehát ha valami többe is kerül, de egészségesebb, akkor már nyertünk vele!!
Sok sikert kívánok a változtatáshoz!
Tsiztelettel: W-V. László

Érszűkület

A kérdés

A férjem vércsoportja A Rh pos. Sajnos érszükülete van lábában, kezében. Stend beültetése is volt Plavixot szed, ezért a sebek nehezen gyógyulnak.Kérdésem milyen étrendre lenne szüksége?Válaszát előre is köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves Asszonyom!
Nem írja, hogy a férje hány éves, hány kiló, milyen a vércsoportja, valamint, hogy dohányzik, vagy dohányzott-e? Ezek hiányában csak általános terápiát tudok adni, ami azért jó, és használ is, csak az a lényeg, hogy tartsák be, illetve a férje tartsa be, mert Ön nem tud helyette gyógyulni, vagyis neki magának kell megtennie mindent a gyógyulás érdekében. Sokal jobban örülök azoknak a kérdéseknek, melyet maguk a betegek tesznek fel, mert akkor biztos, hogy van benne szándék annak az életmódnak, annak a táplálkozásnak a megváltoztatására, amely a problémás egészségügyi állapotába juttatta. Ha hozzátartozó teszi fel a kérdést, akkor a segítés szándéka látszik, s ez is jó dolog, de sokan vannak, akik nem szívesen vesznik a segitséget, főleg családtagtól, vagy közeli hozzátartozótól.
A láb- és a kéz ereinek a szűkülete dohányosoknál jelenik meg leghamarabb, s így a terápia is adott : abba kell hagyni a dohányzást, mert ha nem, akkor egyenes út vezet a műláb felé!!!
Ha valaki nem a vércsoportja szerint táplálkozik, akkor a vércsoportjának nem megfelelő ételek agglutinációs folyamatot indítanak el a vérlemezkéknél, s emiatt erősen romlik a keringés, s trombózis is kialakulhat. A terápia: Szigorúan a vércsoport szerint kell táplálkozni!
Ha a biolaci@freemail.hu-ra küld egy e-mail címet, akkor átküldöm a vércsoportos táplálkozásról szóló kivonatos anyagot, vagy vegye meg a Cali Vita boltokban a Dr. Adamóék második könyvét. Az érszűkület, még ha nem is dohányzik valaki, főleg az A-s és az AB-s vércsoportúaknál alakulnak ki, mert ezek vegetáriánus vércsoportok, s nem ehetnek húst, csak pl. pulykát, halat A csirke az AB-seknek és a B-seknek is nagyon árt, a disznó, meg minden vércsoportúnak!! Nem hülyék sem az arabok, sem a zsidók, hogy nem esznek disznóhúst!!
Vannak még minden vércsoport számára nagyon veszélyes, érrendszert betegítő élelmiszerek. Ilyen a margarin, de még a bio margarin is!!! És minden ami margarinnal készül, mint például a cukrász-sütemények 95 %-a. Ugyanez igaz a tejre és a tej-termékekre is. Különösen a homogénezett tej- és tejtermékek veszélyesek az erekre. Tehát ezeket az ételeket is el kell hagyni!!! Zsiradékot, a vércsoportnak megfelelő olajokat lehet használni (oliva, szőlőmag olaj mindenkinek jó), illetve lehet a vajból ghí-t készíteni, s akkor már ez az egy tejtermék, ami fogyasztható mindenkinek, de itt is kell ügyelni, hogy ne homogénezett vajból készüljön!!!
Az érbetegeknek ajánlom még a két óránkénti 2 dcl desztilláltvíz ivást, hiszen infúziókor is 99-%-os desztilláltvizet adnak be az infúzióval, mert ez tisztítja legjobban a szervezetet és az ereket is! Én 8. éve csak desztilláltvizet iszom és azzal is főzöm, s 61 évesen is tökéletesem tiszták az ereim. HIvatkozzon rám és rendeljen házi vízdesztillálót az info@vizdesztillalo.hu e-mailről.
Az szív és érrendszeri gyógyszerk zömét szőlőmag-olajból készítik. Sokkal hatásosabb ha a szőlőmagolajat naponta minimum két evőkanállal, plusz egy evőkanál bio szója olajat és egy evőkanál len- vagy kendermag olajat hozzáadva, rendszeresen beviszi a szervezetébe. Az olajokat egymással össze kell keverni és lehet kenni kenyérre, lehet tenni turmixba, lehet tenni kiszedett ételekbe (leves, tészta, főzelék), vagy salátákra.
Sebgyógyulkásra C-vitamint, szelént. cinket és Spirulinát kell szednie, melyek patikákban és bioboltokban is kaphatók.
Javasolnék még naponta 3x20 csepp medvehagyma olajat csepegtetni az utolsó falat ételre. Bármelyik étkezésnél meg lehet tenni, csak 3x naponta.
A Medi Line Üzletházban, vagy Dudás Sándortól (dudas.sandor@ciromail.hu) lehet venni Kapillár nevű táplálékkiegészítőt, amelyből 200 szem egy kúra és napi 2x4-et kellene elszopogatni a nyelv alatt a két étkezés között.
Feküdjön ki az elektroszmogból is. A www.natursziget.com honlapon olvassa el az ezzel kapcsolatos írásomat.
Tisztelettel: W-V.László
Ui. Bocsánat! Láttam, hogy A-s a vércsoportja a férjének. Nagyon jót tenne a keringésének még a lucernatabletta szedése 3x2 étkezéskor, valamint az Aloe Vera is kiváló lenne ha abból is szedne minden étkezés előtt, napi 3x2 evőkanállal. Persze a több már ajánlott kiegészítőket is kell szednie, csak ezekkeél még javítani lehet az állapotán.
Kerülje még a búzát és a búzából készült ételeket (tészta,m kenyér stb), helyette a tönkölybúzát, rozsot, zabot, kölest, s főleg a hajdinát fogyassza, ami kiváló érfal erősítést ad az érrendszernek az A-soknál.
Tilos a fehér és a vörös káposzta minden formában, viszont kelkáposztát, brokkolit, karfiolt fogyaszthat. Tilos még a sör, még az alkoholmentes is, viszont kávét és bort, különösen a vörösbort ihat napi rendszerességgel. Egyen sok hüvelyest, mert az nagyon jó hatású ( lencse, borsó, zöldborsó, zöldbab, fejtettbab, szárazbab, szójabab, amerikai mogyoró) a szervezetére. A hüvelyeseket egy kicsit jobban kell sózni a magas kálium-tartalma miatt. Egyébként sózásra csak patikában kapható tiszta NaCl-t, azaz sót használhatnak, mivel a többi, kereskedelmi forgalomban lévő sók vérmérgező adalékanyagokat tartalmaznak (Feljelentettem a magyar só-forgalmazókat, s ha ad e-mail címet, átküldöm a feléjelentést, vagy megnézheti a ww.aquanet.fw.hu honlapon.
Nem ehet semmi olyan ételt ami paradicsomot tartalmaz és igaz ez a paprikára is, kivéve az őrölkt édesnemes pirospaprikát is. Használjon minden ételhez kurkuma, vagy sáfrány nevű fűszert. Igyon fagyöngy teát (ez csak macerátum lehet!), e ihat galagonyavirág és galagonya bogyó teákat is.
Húsok közül csak a csirke és pulyka-féléket eheti, de azok is csak biohúsok lehetnek!
A lábait és kezeit sokat tornáztassa, úgy, hogy ne legyen terhelés rajtuk ( legjobb a vízi-torna). Jó még hideg-meleg váltott hőmérsékletű zuhanyozás a lábaira és kezeire is.
A népi gyógyászatban használják a rossz keringésű végtagok frissen szedett csalánlevelekkel való csapkodását is!
Ne hordjon szorosan záródó ruházatot (zokni, ingujj. stb)!
A vércsoportja szerint még ezeket a kiegészítéseket javasolom.
Tisztelettel: W-V.László

Reflux

A kérdés

Kedves László!Anyukám 59 éves és refluxa van. Milyen instant megoldást tud erre javasolni?Válaszát köszönöm előre is!Mónika

A tanácsadó válasza

Kedves Mónika!
Először is sok boldog névnapot kívánok! (nekem is van egy Mónika nevű lányom!)
A reflux a szervezet túlsavasodását jelzi, tehát nem egyszerű a gyógyítása, ha csak magára a refluxra próbál valaki gyógyírt találni. Az Ön anyukájának elég erős immunrendszere lehet, ha csak most 59 éves korában jött elő először ez a probléma.
Szóval magára a refluxra elég ha minden étkezés előtt megiszik valaki 2-2 dcl édesgyökér teát. Ezt a teát is, mint a többit, csak desztilláltvízzel szabad készíteni, mert ezáltal oldódnak ki belőle leghatékonyabban a szükséges gyógy(drog) anyagok. A gyökérteák mindegyikét, s így az édesgyökér teát is a forrástól számítottan még öt percig kell forralni. Amikor langyosra hűlt, csak akkor szabad fogyasztani, de hidegen is jó, úgyhogy előre akár egész napra is meg lehet egyszerre csinálni az édesgyökér tea szükségletét.
A refluxosnak a deréktól kezdve a fejtetőig emelni kell a fekvő helyzetét pihenéskor,alváskor, mert ha vízszintesen fekszik, akkor a gyomorsav felmarja a nyelőcső-bemenetet is.
Anyukája igyon naponta többször is ( ha nem szomjas, akkor is) 2-2 dcl desztillált-, vagy reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított vizet, mert így fel tudja hígítani olyan mértékben a gyomorsavat, hogy az már így nem vált ki irritációt sem a gyomor-, sem pedig a nyelőcső nyálkahártyáján.
A tünetek enyhítésére lehet szedni esetenként Neurosan port is, melyet szintén desztillált vízzel javasolok bevinni. Jó hatással lehet a Basica is, melyet szintén desztilláltvízzel kell bevinni. A Basicát kúra-szerűen kell szedni és így segít a szervezet savasságának csökkentésében is. Javasolom még az 1-es , a 2-es és a 7-es számú Schüsszler sók kúra-szerű szedését is, D6-os potenciálban. Egyik nap az egyikből 3x2-őt, másik nap a másikból 3x2-őt kell szedni, úgy, hogy előtte és utána 30 percig sem inni, sem enni nem szabad!! Be lehet iktatni még a 11-es számút is, amely segíti a nyálkahártya regenerációt, különösen akkor, ha minden étkezés előtt (a kisebb étkezések is ide számítanak) édesgyökér teát is iszik.
Szigorúan a vércsoportja szerint kellene táplálkoznia, de a gyógyulásig kerülni kell mindenféle húst, és húskészítményt, mégha a vércsoportja szerint fogyaszthatná is azokat. Ehet viszont kölest minden mennyiségben, mert ez az egy gabonaféle, amely agyon sütve-főzve is lúgosítja a szervezetet, s így a gyomor nyálkahártyát is. Lehet enni köretnek, kásának, levesbetétnek, a lisztjével úgyanúgy készíthet mindent, mint búzalisztből (kenyér, péksütemény, tészta, palacsinta, stb). Nagyon finom nassolásra a puffasztott köles, amely különösen a refluxos panasz jelentkezésekor szünteti meg gyorsan a panaszokat.
Ha O-ás, vagy A-s vércsoportú, akkor szintén nagyon jó a hajdina is minden formában.
Kerülni kell minden cukrot és cukortartalmú ételt. Mézet se fogyasszon, mert annak magas hangyasav tartalma is okozhat refluxos panaszokat. Édesítésre csak Steviát, vagy más néven jázminpakócát használhat, de ezt is csak őrölt, szárított levél-por formájában. (Bp.XIII.Esztergomi u. 12-ben lehet kapni, meg a Medi Line Üzletházben)Használhatja még az édesgyökeret is édesítésre, s nemcsak tea formájában. Ebből készül a "medvecukor", vagy " bocskorszíj, illetve a " kasü" is, amelyet elszopogatva kielégítheti az édesség utáni vágyát is, és egyben jó hatással van a gyomor- és nyelőcső nyálkahártyájára is.
Ki kell zárnia élete végéig a táplálékai közül az összes tej- és tejterméket!!!! ha ezt nem teszi meg, akkor egyre rosszabb helyzetben lesz és semmilyen csoda-gyógyszertől sem fog meggyógyulni. Még oyan ételt sem fogyaszthat, amelyben csak pár mg. tejpor van!! Sajnos a tejtermékekben 300-szor több a kazein (az asztalosipar ragasztásra használja), mint az emberi tejben. A kazein a gyomorsavval találkozva egy nyúlós ragacsos masszát képez, melynek feldolgozásához a gyomor még több gyomorsavat termel, amely lassan refluxhoz vezet!!!Egyedül a vajat fogyaszthatja, ha O-ás, vagy B-s vércsoportú. Ha A-s, vagy AB-s akkor a vajat csak ghí formájában fogyaszthatja, de akkor is kerülnie kell a növényi ghí-ket!!! Kerülnie kell mindenféle margarint és az ezzel készült ételeket, süteményeket. Vigyázat a diabetikus sütemények 99 %-a is margarinnal készül!!! A diabetikában is általában aszpartamot használnak édesítésre, melyet szintén kerülnie kell minden formában.
Amíg meg nem gyógyul a refluxból, addig kávét sem ihat, még a gabonakávékat, vagy a cikória kávét sem.
Még egy dologra kell nagyon figyelnie: Ne használjon rágógumit!!! Amikor valaki rágógumit rág, a sok rágástól olyan információk mennek az agyba, hogy egy olyan nagyon nehezen emészthető étel fog a gyomorba kerülni, melyet jól meg kell rágni. Az agy erre azt a parancsot adja a gyomornak, hogy a befogadáshoz termeljen sok gyomorsavat, s a gyomor teszi is a dolgát, termeli a gyomorsavat. Ez a szervezet kész átverése, mert a gyomorba semmi nem fog menni a nyálon kívül, s így a termelődött gyomrsav jobb híján elkezdi felmarni a gyomor és nyelőcső nyálkahártyáját. Mi természetgyógyászok a rágógumit csak étkezés után közvetlenül ajánljuk, mindössze két percig, mert ezen idő alatt megtisztítja a fogakat. Két perc után ki kell köpni, vagy el kell higiénikusan tenni, hogy egy újabb étkezés után ismét használni lehessen.
Még annyit, hogy szép dolog az Édesanyjáért való aggódás, különösen így Anyák Napja környékén, de ez az egész terápia csak akkor ér valamit, ha azt az Édesanyja be is tartja, mert Ön sem tud gyógyulni helyette. Neki kell megtenni mindent a gyógyulása érdekében, mert az Ő nem megfelelő életmódja és táplálkozása miatt következett be a baj és nem az Ön életmódja miatt.
A gyomor, mint befogadó szerv, lelki okok miatt is megbetegedhet. Azt jelenti, hogy valamit nem tud " megemészteni" a körülötte zajló történésekből, amely lehet családi, vagy más személyhez (szomszéd, munkatárs, főnök, stb) kötődő történés is. Az önmarcangolás,a harag, az írigység, a gyűlölet, a lelki görcsök, a tépelődés, a besavanyodott életérzés,s minden pszichoszomatikus zavar, stb nagyban hozzájárul a reflux kialakulásához, még egészséges táplálkozás esetén is!! Ilyenkor segít az agykontroll tanfolyam, a reiki, vagy az ima, a relaxáció. de nagyon jó az is, ha meg tud bocsátani a vélt, vagy valós sérelmekért. Ebben Ön is családja is sokat segíthet, de segít az is ha őszintén imádkozik Édesanyja gyógyulásáért.
Sok sikert a terápiához és a gyógyuláshoz mindkettőjüknek!
Tisztelettel: W-V.László