Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Magas koleszterin

A kérdés

A kérdés:Genetikailag magas koleszterin-szintTisztelt Várhegyi László!A fenti cím alatt már kaptam Őntől választ! Most azzal egészíteném ki, hogy utánanéztem és - „ A-Rh.pozitív” - a vércsoportom!! Van egy kiadványom öntől 2000-es kiadás a " Vércsoportnak megfelelő egyhavi étrend és ételkészítési ,táplákozási szabályok " címet viseli. Ez a kiadványa akkor még érvényes, a jó fordítás van ebben?Ha nem , akkor kérem tájékoztasson, hol lehet a jót beszereznem!( Genetikailag magas a koleszterinszintem : 8,2 , LDL :5,3 , HDL:1,91Három éve nem , de elötte 9 évig sztatinokat szedtem. Rákkeltő hatásuk miatt nem szedtem tovább.S mint több helyen olvasható idős korra még védő faktorként is fontos a szerepe, talán Parkinson kór ellen.Mit javasol a magas LDL szintem csökkentésére. Meglehet-e oldani csak természetes szerekkel?)Köszönettel Amarana

A tanácsadó válasza

Kedves Amarana!
Már az első válaszomban leírta, hogy mit kell tennie (olajok, kurkuma, elektroszmog, tiszta víz, stb).Annyit tennék hozzá, hogy kiegészítheti az olajokat napi egy evőkanál trökmag olajjal, mert az nagyon jó az A-soknak! Sajnos a 2000-es kiadványommal nem vette meg az "Összes vércsoport" című kiadványomat, amely tartalmazza minden vércsoport által fogyasztható valamennyi élelmiszert. 2007-ben újból kiadtam, mert ki lettek benne javítva a fordítási hibák. (Medi Line Üzletházban - XIII.Csizma u.4- kapható).Most van átdolgozás alatt az Ön által vásárolt kiadvány, de tájékoztatom, hogy az A-soknál nincs különösebb változtatás.
A California Fitness, illetve a Cali Vita boltokban (Teréz krt.9, Hungária krt. 80/a) meg lehet venni a nevemre kedvezménnyel Dr Adamóék második könyvét (bordó), melyet Zombori doktorral közösen lektoráltunk.Ebben minden válasz benne van, amit kérdezett. ne haragudjon, hogy nem gépelem be erre a helyre a sok-sok adatot, ami a könyvben van.
A múltkor adott terápiámat és a könyvben, vagy az újabb kiadványoimban leírtakat következetesen be kell tartani, mert csak akkor várható eredmény.
Mivel Ön A-s vércsoportú, azért javasolnám a literes kiszerelésű sárga színű kis kannában árult Aloe vera juice fogyaztását is naponta 2x2 evőkanállal étkezés előtt. Az aloe nagyon jó az A-soknak, viszont a többi vércsoportnak tilos fogyasztania.
Az A-s vércsoport vegetáriáus vércsoport. Ha szigorúan betartaná a vércsoport szerinti táplálkozás A-sokra vonatkozó szabályait, azaz ha nem enne húst, nem inna tejet, nem fogyasztana tejtermékeket, káposztát, burgonyát, paradicsomot, paprikát, cukrot, margarint, nem inna sört, rövid italokat, akkor nagyon sokat javulna azzal, hogy nem kellene a szervezetének folymatosan védekeznie a vércsoportjának rossz ételek által okozott agglutinációs hatások ellen. Önnek sok hüvelyest és sok olajos magot kell ennie, de ezeknél is be kell tartani, hogy melyik jó a vércsoportjának. Elnézést, hogy nem írom le a teljes listát.
Ha ezeket betartaná, nem kellene ismét a statinokra fanyalodnia és nem kellene félnie a Parkinson kórtól sem!!! Én az Ön helyében biztosan nem szednék statinokat. Kérje el az Ön által szedett statin-tartalmú gyógyszer törzslapját a patikustól és nézze meg azon, hogy hányadik mellékhatása a "hirtelen halál!!!". Ha ezt látná biztosan nem a Parkinson kórtól félne jobban!
Az időskori "védőfaktoros" gyógyszerek mind gyanúsak, mert az állam bácsi nem szereti, hogyha valaki 40 évet dolgozott, az 40 évig nyugdíjas is legyen! Az államnak a legjobb nyugdíjas a halott nyugdíjas, de még jobb neki, ha valaki meg sem éri a nyugdíjkorhatárt! Az állam és a háttérhatalom igyekezete érthető, mert így a civilzált népeknél sem kell tartani a Föld túlnépesedéstől, mert ha túl sok emnber élne a Földön, akkor már kevés lenne a táplálék és újra divat lenne a kannibalizmus!
Visszatérve a gyógyszerekre, melyeket egereken és patrkányokon kísérleteztek ki, Ön elhiszi, hogy az Ön szervezete hasonlóan működik egy egéréhez, vagy patkányéhoz? Vagy azt, hogy pontosan meg lehet határozni az egér, vagy patkány testtömegéhez számítottan, az átlagos emberi testtömeghez kalibrált adagot? Önnek átlagos a testtömege? (167 cm, 65 kg).
Nagyon bizonytalannak tűnik, mert egyszer már leírtam, hogy mit kell tennie, amelyet most a vércsoportja ismeretében ki is egészítettem, s mégis megkérdezi ugyanazt, amelyre már válaszoltam.
Jó lenne ha szedné az Omega-3-at ( 3x1 étkezéskor) és a Bioextra B-Complexet és plusz még a B1 250 mg-os B-vitamint is. Sőt javasolnék még napi egy Spirulina Max-ot a Cali Vita termékei közül.
Tisztelettel: W-V.László

Vércsoport szerinti táplálkozás

A kérdés

Kedves Uram! A vércsoport szerinti táplálkozásról szóló könyvekben nem találok utalást arra nézve hogy a 0 non-szekrétoroknak a szójalecitin megfelelő táplálék-e,illetve a virágpollen fedezi-e az aminósav szükségletet amennyiben vegetáriánus életmódot szeretne folytatni.Minden jót kívánok :Vígh Oszkár

A tanácsadó válasza

Kedves Oszkár!
Dr. Adamóéknak már több könyvük is megjelent magyarul. Ha mindegyiket elolvassa, akkor megtalálja a kérdésére a választ, mert nem minden könyvükben írnak mindíg mindenről, mivel azt feltételezik, hogy már az előzőeket olvasták. Ezzel csak az a baj, hogy Magyarországon nem ugyanolyan sorrendben jelennek meg a könyveik, mint az USA-ban, ahol Adamóék élnek.
Azért a kérdéseire tudom a választ!
Itthon még a szekretor, nem szekretor státuszt is csak egy orosházi doktornő tudja nyáltesztből megcsinálni, de Ő hol itthon van, hol külföldön. Még én sem tudom, hogy szekretor, vagy nem-szekretor vagyok a O Rh pozitívon belül. Nem kell Önnek félni, mert az adott vércsoporton belül a szekretor és nem szekretor eltérések elhanyagolhatóak, mivel az immunrendszernek is kell néha munkát adni. Ugyanis azt a kevés eltérést az immunrnendszerünk simán megoldja. Néha olyan ételeket is fogyasztok (havi egyszer-kétszer), melyek nem jók a vércsoportomnak, azért, hogy az immunrendszeremenek legyen egy kis dolga. Persze ha valaki beteg, akkor következetesebben kell betartani a lektin-szénhidrátspecifikus vér-alkotóelemek kapcsolatát ( 80 %-ban jótékony ételeket kell fogyasztani, 20 %-ban semlegeseket, s tiltottat még nyomokban sem!).
Mellesleg a szójalecithin mindenkinek fogyasztható, így a O-ásoknak is! Én bio szója olajjal viszem be a szervezetembe naponta 1-2 evőkanállal, mert csak töredésékbe kerül a kapszulás lecithinnek és jobb a hasznosulása is. A szója olaj mindenkinek jó!
Én O-ás létemre 20 éve vagyok vegetáriánus és 10 éve vagyok vegetáriánus a vércsoportom szerint. A O-ás nem "húsevő", hanem "fehérje-evő"-vércsoport!
Én a fehérjéket tökölybúzával, barnarizzsel, szójával és virágporral viszem be. Mindegyikben megtalálhatóak az összes esszenciális és nem esszenciális aminosavak! Több is van bennük, mint a húsokban, tisztábbak is attól és könnyebben emésztődnek.
Különösen magas a fehérje-tartalma a seitánoknak (szejtán), melyeket búzából és tönkölybúzából készítenek. Ezek lektinmentesek, illetve a fehérje-dúsítás során az ártó lektinek átalakulnak nem ártó lektinekké. Szójából is készülnek szója-izolátumok, meg maga a tofu is tömény fehérje-koncentrátum. Ezek mindegyike jóval több, és értékesebb fehérjét tartalmaznak, mint a húsok. Átlagban 6:1 az arányuk. Ez azt jelenti, hogy 6 kg húsban van annyi értékes fehérje, mint egy kiló tofuban!!! Ha tehát 10 dkg tofut elfogyaszt, annyi fehérjét kap a szervezete, mintha 60 dkg húst fogyasztana el!! Árban is olcsóbb, minőségileg is jobb, és nem terheli meg annyira az emésztőrendszerét sem, de különösen a vastagbelét!!!
Én reggel általában gyümölcsturmixokat csinálok, melyekbe mindíg teszek 1-2 evőkanál virágport, egy-két evőkanál szlovák szójatejport, meg darált, őrölt megvakat (lenmag, kendermag, tökmag, szezámmag, mandula, dió, stb), melyek szintén sok és értékes fehérjét tartalmaznak. A magvakkal is be lehet vinni a kívánt fehérje mennyiségeket! Azokat a gabonaféléket, melyekben nincs meg az összes esszenciális és nem esszenciális aminosav, mint a tönkölybúzában, meg a barnarizsben, össze kell keverni, azaz társítani kell egymással, mert így, ha jól társítjuk, akkor szintén be tudunk vinni velük minden esszenciális és nem esszenciális aminosavakat. Pl.: köles, rozs, hajdina őrölve és keverve, kiváló kása, vagy kenyér, illetve tészta, péksütemény alapanyag a O-soknak!
61 évesen is dobó atléta vagyok. Vegetáriánus létemre közel vagyok a 100 kg-hoz (180 cm magas vagyok) és nem vagyok kövér, hanem izmos. Veterán olimpiát nyertem kalapácsvetésben, dobó ötpróbában európa bajnok vagyok, történelmi nehézsúly-vetésben (25,4 kg) pedig világbajnok lettem 2005-ben. Tavaly 3 ezüst 2 bornzérmet hoztam haza a Dobó VB-ről!
Higgyje el uram, hogy vércsoport szerinti vegetáriánus táplálkozással is biztosítani lehet a szervezet fehérje szükségletét, még aktív sportolás esetén is!!!
OLvassa el Dr. Birchner: A táplálkozástudomány titkos dokumentumai c. könyvét, melyből megtudhatja, hogyha a vastagbelében elegendő mennyiségű és fajtájú, úgynevezett "barátságos" bélbaktérium van, akkor ha semmi fehérjét sem fogyaszt, a bélbaktériumok mindíg termelnek annyi és olyan aminosavat, amelyre a szervezetnek az adott igénybevétel esetében szüksége van! Ezért fontos a beleink baktréium-flóráját szinten tartani. Én 20 éve szedem mindennap az 1x2 laktobacillus acidophilust, étkezés előtt.
Dr. Birchner leírja a Holland Királyi Orvosi Akadémia Indonéziában, a fehérjét alig fogyasztó bennszülöttek vizsgálatának megállapításait. A vegtáriánus bennszülötteknek mérték a napi bevitt fehérjék mennyiségét és a székletben lévő fehérjék mennyiségét. Nagyon meglepődtek, hogy a székletben több volt a fehérje, mint a bevitt táplálékban. " A halál a belekben lakozik!", már ezt az ókori orvosok is megmondták, s a modern tudomány is igazolja, hogy az immunrendszerünk 70 %-al megerősödik, ha elegendő bélflóra van a vastagbélben!
Remélem meg tudtam nyugtatni, hogy a virágportól nem lesz fehérje hiánya! Egyébként a Földünkön a virágpor a legtökéletesebb táplálék, mert minden benne van, ami a szertvezetünk számásra szükséges!! Csak nem szabad hőkezelni. Nyersen kell fogyasztani. Bioboltokban lehet kapni az Allergia és asztma című kiadványomat, amelyben le van írva, hogy virágpor allergia esetén, hogyan kell rászoktatni a szervezetünket a virágpor fogyasztására, hogy a virágpor ne váltson ki allergiás rakciót az arra érzékeny egyéneknél sem. Van olyan páciensem, aki 20 évig allergiás volt a pollenekre, ma pedig havi 6 kg virágport fogyaszt! Alig eszik mást, mert ez a mennyiségű virágpor elegendő minden tevékenységébez és ezzel bevisz minden szükséges vitamint és nyomelemet is a legtermészetesebb, legkönnyebben felszívódó formában a szervezetébe.
Üdvözlettel: W-V. László

Vitaminok

A kérdés

Köszöntöm szeretettel. Csak két egyszerű kérdésem lenne:1. Sokáig fogyasztottam a Calivita B-t, de újabban áttértem a nagydózisú vitamincsomagra, mert úgy gondolom, hogy nagyon jó volt az összetétele, de igen ki mennyiségeket tartalmaz egyes vitaminokból. Kérdésem: mennyit kellene szednem naponta, hogy optimális mennyiséget fogyasszak ?2. Nagyon rég óta vércsoport-specifikusan táplálkozunk ( én B-s vagyok), de még nem sikerült megnyugtatóan kiderítenem, hogy repceolajat ehetek-e. Végülis káposztát minden formában ehetek, gondolom, a káposztarepce sem lehet rossz... (ill. az olaja). Nehéz dolog csak szűz olívával főzni (mindennek egyforma íze van...) Minden más főzőolaj pedig tilos.3. Nemrég olvastam, hogy Dr.Adamo a stiviát kifejezetten nem ajánlja a B-s cukrosoknak. Értem én, de eddig ez volt az egyetlen, amivel mertem édesíteni... Akkor most mit használjak? (csak 7 körüli cukrom van, de szeretném, ha inkább lemenne, mint fel...Köszönöm a tanácsait előre is, üdvözlettel: Bálint Gerda

A tanácsadó válasza

Kedves Gerda!
Nem mindíg kell a nagy dózisú vitamin, mert annak nem biztos, hogy meg van a szinergikus hatása. Ezt azt jelenti, hogy ha kis dózisban viszünk be egymás hatását erősítő vitaminokat, akkor jóval kevesebb is elegendő lehet, míg ha nagy dózisban szedünk valamit, de nincs meg hozzá valamilyen más öszetevő, akkor lehet, hogy nem hasznosul megfelelően a nagy dózis sem.
A Vital B-ből az egészségfenntartó adag a 3x1. Nagyobb igénybevéltelnél lehet szedni 3x2 -őt is. Ehhez már csak a B-Complexből, és a C-vitaminból kell nagyobb dózis, mert ezek vízben oldódó vitaminok, s a felesleg úgyis kiürül. Az elvem az, hogy inkább ürüljön ki a felesleg, mint ha kellene, de nincs elegendő, a vitaminokból, vagy az antioxidánsokból! Én pl. C-vitamonból napi 16-20 ezer mg-ot viszek be, melyből 4xl C-1000-es a többi (14.000 mg) ascorbinsav desztilláltvízzel készített teában, melyből napközben többször iszom, apró kortyokat. Így a szervezetem kellő módon tud védekezni a körülöttünk lévő sugárözön (elektroszmog, rádiófrekvenciás sugárzások, mobilszmog, mágneses terek, radar sugárzások, stb.).
A B-s nem fogyaszthat repceolajat!!! Még káposztarepcét sem, mert agglutinációs hatást váltanak ki a vérlemezke összetevőkkel (fukóz és a D-galaktóz). Mi nem olivával, henam szőlőmag olajjal főzünk, az is jó minden vércsoportúnak és magas a hőtűrő képessége, mint az olivának. A Cora áruházban szoktam venni francia gyártmányú főző szőlőmag olajat. Nagyon jó az érrendszerre, mert szőlőmag olajból állítják elő a szív és érrendszeri gyógyszerek nagy részét. 20 szem Endotelon nevű érrendszeri gyógyszer 1800 Ft. Ezen az áron veszek két liter főző szőlőmag olajat és többezereszer jobb hatású az érredszerre, mint az Endotelon. Van magyar szőlőmag olaj is, amely félig hidegen sajtolt 1 liter 2200 Ft-, de én ezt kenyérre és turmixba használom.A szűz oliva nagyon értékes a főzéshez! Használjon inkább nem szűz olivát, mert azt literenkélnt 6-700 Ft-rt is beszerezheti (Tesco). A szűz oliva túl értékkes ahhoz, hogy hővel károsítsuk! Nem hidegen sajtolt szója olajjal is főzhet! Ezt is lehet sok helkyen kapni és nem is drága. A bio szója olaj, hidegen sajtoltan csodát tesz a májának! Fél, liter 1000.-Ft-ba kerül és több benne a lecithin, mint 10 doboz lecithin kapszulában, ami kb20-30 ezerbe kerül!!
A B-snek jó olajok: Len-, kender-, sárgabarackmag-, dió-, oliva-,mandula-, szőlőmag-,feketeribizke-mag- és szója olajok. Van tehát bőven olyan olaj a kereskedelemben, melyet bátran fogyaszthat. Nem tudom honnan vette, hogy az oliván kívül minden más olaj tilos a B-s nek. Én voltam az Adamóék könyvének szaklektora és eredetiben láttam, hogy mi jó, s mi nem. Jómagam 20 éve vagyok vegetáriánus O-ás létemre, és 10 éve már vegetáriánusként is a vércsoportomnak megfelelően táplálkozom!
A steviát (sztívia)( magyarul jázminpakóca) a B-s is fogyaszthatja, ha a szárított zöld leveleit használja por alakban! Ha már kivonatot és szirupot készítettek belőle, akkor a B-s már nem használhatja. Jó Önnek a Glukonon is, és kevés mézet is fogyaszthat, ha biomézet használ, mivel a nem bio mézeket kukorica cukorral (izocukor) keverik. Ebből most van botrány!! Ha napi 3 szem csicsókát nyersen fogyasztana, akkor az normalizálnáa vércukrát, gyógyszer nélkül is. Megpróbálhatja a mindenütt kapható diabess teát is. Édesgyökeret is használhatnak édesítésre a cukorbetegek!
Üdvözlettel:W-V.László

Tiszta víz!!

A kérdés

Kedves Várhegyi László!Mostanság térünk át családommal az egészségesebb életmódra, és ennek keretében nagyon foglalkoztat többek között az egészséges ivóvíz témaköre.Azt már biztosan tudom, hogy tiszta vizet szeretnék otthonomba, de tanácstalan vagyok milyen készüléket is vegyek.Kérdésem:Van-e, és mi a különbség a pívíz, a desztillált víz, és a fordított ozmózissal szűrt víz között?Melyik a legtökéletesebb víz ezek közül,és ennek előállításához milyen készüléket javasol családbarát áron? / Valahol olvastam,hogy az ozmózisos készülékkel előállított szűrt vízből, csak úgy tudunk pívizet készíteni,ha egy külön pívíz készüléket is megvásárolunk., de lehet hogy nem jól értelmeztem/Válaszát előre is köszönömG Imréné

A tanácsadó válasza

Kedves Asszonyom!
A csapvizekben általában 130.000 féle szennyezőanyagot lehet kimutatni. A pí-víz készülékek szűrőberendezése, mindössze 30-50 féle szennyeződést tud csak kiszűrni, tehát marad a pí-vízben 129.950 szennyezőanyag, melyet szintén fel energetizál a pí-víz készülék!!! Például a nem pí-vizben a klór által elpusztított baktérium-tetemek is benne vannak az ivóvízben. Ezek olyan kis méretűek, hogy a pí-víz szűrői nem tudják kiszűrni, így azt is fel energetizálják!! A pí-vízben tehát a baktérium-tetemek már energetizáltan jutnak be a z ilyen vizet fogyasztók szervezetélbe. Erre pedig nincsen semmi szükség!!
Én desztillátvizet iszom, már 8. éve. Kétféle vízdesztillálóm van. Az egyik fix, (85.000.-Ft)tehát beépített. Ezt az ujvizforras@freemail.hu-n megrendelheti Tejfalussy Andrástól. Megnézheti a honlapját is a vízről (www.aquanet.fw.hu). A másik hordozható (65.000.-Ft) desztilláló, melyet bárhova megyek a világban, vihetem magammal, mert akkora, mint egy 5-6 literes edény.
Ezt az info@vizdesztillalo.hu-ról megrendelheti Kókai Pálnétól. Mindkét forgalmazónál hivatkozzon rám és akkor vásárlási kedvezményt is kap. Ezekkel 27 Ft-ba kerül egy liter desztilláltvíz. Míg ha boltban, patikában vesz desztillált vizet, akkor 300.-Ft-ba kerül egy liter!!! Desztillálni mindeféle vizes folyadékot lehet,a tengervizet,a trágyalevet, vagy akár a vizeletet is, mert ezekből is tiszta és egészséges víz lesz a desztillálás által. Ezekkel napi 25-35 liter tiszta vizet lehet előállítani.
A reverz, azaz fordított ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz ( a továbbiakban ro-víz), a vízmolekulánál nagyobb szennyezőanyagokat, így a vírusokat, baktériumokat is kiszűri!! Majdnem desztilláltvíz minőséget lehet vele előállítani!! Egy liter előállítási ára 6 Ft!! A legolcsóbb ro-s készülékkel (98.000.-Ft), napi 170 liter vizet elő lehet állítani. Sokan megveszik részletre és a szomszédoknak, ismerősöknek árulják a felesleges vizet 35 Ft/ liter áron, s így eltartja magát az ro-s szűrő, azaz a részleteket lehet fizetni az eladott vízből. ha Simon Lászlótól rendel a Tisztavíz üzletháztól ro-s készüléket, akkor még 10 %-os engedményt is kap, ha rám hivatkozik. XIII. Váci u.108-ban vannak, e-mailjük: simonl@dunakanyar.net. Nekem is van ro-s készülékem, mert azzaél mosakszunk, azzal mosunk fogat, hajat, stb. Én még a desztilláltvizet is ro-s vízből készítem, mert így nem marad szennyeződés a desztilláló edényen, mert különben minden desztillálás után javasolt a desztilláló edény belsejében lerakódott szennyeződsések eltávolítása.
Eddig két pí-vizest sikerült rábeszélnem, hogy vegyenek ro-s szűrőt és ebből a nagyon tiszta vízből csináljanak pí-vizet. Az egyik a Múzeum krt-i BIO ABC-s, aki 35 Ft/liter áron méri az igazán tiszta és energetizált vizet.A másik a Kismarosi és Dunakeszi pí-vizes. Az ilyen vizeket fogyasztók csodás tisztuláson mennek keresztükl, s egyben csodás gyógyulásokon is. Dr. O.Z.A.Hanish desztilláltvizes rák-gyógyító kúrája immár 105 éve sikeresen gyógyítja a rákosokat. Az én rákos betegeim is ezzel a módszerrel gyógyultak meg!!! A tiszta víz energiából is sokkal többet felvesz, mint a szennyezett víz. Például az ro-s készülékhez Simon úréknál lehet kapni energetizáló egységet, (kb. 12.000.,-Ft) amely pí-víznél erősebb energiát ad a tiszta víznek. A desztillátvizet pedig az Energy Life cég energia kártyájával, vagy a Szőke Lajos energetizáló kapszuláival is fel lehet energetizálni. Én, mint mérnök-radiesztéta és bioenergtikus az ro-s vízzel készült pí-vizet is tovább tudom energetizálni az említett és még több más eljárással is. Szenzációs hatású vizeket lehet készíteni, ha valaki ért hozzá. Vegye meg Dr. Masari Emoto: A víz üzenete c. könyvét.
Tisztelettel: W-V.László

Övsömör

A kérdés

Tisztelt W.Várhegyi László!Fiam 29 éves és nagyon fájt a feje 5 napja, mostanra már övsömör jött ki a homlokára és orrára ,arcára. Kérem segítsen a fájdalmakat leküzdeni és a kiütésektől megszabadulni. Sok fájdalomcsillapítót szed és gyógyszert is kapott, a szemére kenőcsöt. Van Gulyás féle lézerem, csak nem tudom , hogy erre használhatom-e?Milyen alternatív megoldást ajánl nekünk továbbá?Sajnos cigarettázik, sokat ül a monitor elött és nehéz fizikai munkát végez ,festékanyaggal dolkozik, igaz védő maszkkal.Köszönettel, Amarana

A tanácsadó válasza

A lézeres kezelést nem ajánlom. A terápiám az előző levélben van.
Tisztelettel: W-V. László