Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Menstruációs vérzészavar

A kérdés

Tisztelt Weixl-Várhegyi László Úr !A tanácsát szeretném kérni. 52 éves nő vagyok,visszatérő vérzészavarral bajlódom.Az utobbi 3 évben mindig ki kellett kaparni. A szövetteni eredmény minden alkalommal hiperplasia simlpex endometri.Jelenleg Duphastont tablettát szered, de most Aktivelle hormon készítmény írtak fel.Ezt ki sem váltottam, mert mikor elolvastam a mellékhatását akkor tudtam, hogy ezt a készítményt nem fogom szedni. Ön mit javasolna, hogy megszünjön a problémám?Válaszát köszönöm:Szebeni Lívia

A tanácsadó válasza

Tisztelt Asszonyom!
A menopauza idején sok nő panaszkodik hasonló tünetek miatt. A japán nőknél nincsenek ilyen problémák. Elsősorban lelki, másodsorban fizikai problémák okozzák a az említett tüneteket.
Van olyan nő, akinél már évekkel korábban, de van olyan is, akiknél évekkel később zajlanak le a korral járó hormonális változások. Függ a habitustól, a vércsoporttól, a táplálkozástól, a táplákiegészítők szedésének elmaradásától, de függ attól is, hány évig szedett fogamzásgátló tablettákat, s milyeneket. Az úgynevezett "esemény utáni" tabletták zavarják meg legjobban a nők női jellegű hormonális rendszerét.
Az időt nem lehet visszaforgatni. Ha egy nő eléri a menopauzás időszakot, akkor nem akar ebbe belenyugodni és próbálja visszaforgatni az idő kerekét, de nem tudja. Ilyenkor lelki görcsök gyötrik, s ennek vannak testi megnyilvánulásai is. A legtöbb nő ilyenkor kezdi festeni a haját, vagy ilyenkor költ többet kozmetikusokra, wellnes szalonokra. A női nemi hormon-termelés leállásának ideje egyénenként változó, alkatilag és genetikailag is meghatározó. Többet kellene tudnom Önről, hogy pontos terápiát tudjak adni. Pl.: a O-ás vércsoportúak vérzékenyebbek. Náluk a szivárgó vérzés a gyakoribb. Az A-s vércsoportúak vére előbb megalvad és alvadt vércsomók formájában jelenik meg, stb.
Ha még most is normális és egészséges a szexualitása, akkor örülni kell neki, hogy már nem kell védekezni a nem kívánt terhesség miatt.Kérem fogadja el női mivoltát és az idő múlását, mert egy nő 80 évesen is lehet vonzó és kívánatos, főleg ha minél természetesebb és nem a festékek tartják egyben a külsejét.
A mozgás nagyon fontos! Mozogjon minél többet, sportoljon, tornázzon, ússzon. A mozgás minden gyógyszert pótol, s olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!
Fontos lenne szednie vagy a Spirulina, vagy a Chlorella alga tablettákból napi szinten. A Szójavit Forte szedése is javítja az átmeneti időszak hormonális változások elviselését.
Táplálkozzon a vércsoportjának megfelelően! Ha megengedi a vércsoportja, akkor is kerülje a margarinok, a margarinokkal készített ételek fogyasztását. Ugynaez vonatkozik az összes tej- és tejtermék fogyasztására is. Ilyeneket még akkor se fogyasszon, ha valamely terékben csak nyookban van jelen tej-, vagy tejtermék. Patikában vásároljon tiszta étkezési sót (NaCl) és most bátrabban sózhat ezzel a sóval. A többi, kereskedelmi forgalomban lévő étkezési sókat nem ajánlom, mert mindegyike tartalmaz vérmérgező adalékanyagokat. Erről bővebben olvashat a www.aquanet.fw.hu honlapon.
Végezzen májtisztító kúrát, ugyanis a tünetei azt jelzik, hogy Önben nagyon sok méreganyag halmozódott fel. A szervezete hozzászokott, hogy a méreganyagokat a menstruációs vérézsekkel takarította ki a szervezetből. Most ez a méreg-ürítési "csatorna" bedugult. s ez okozza a zavarokat. Ha ezen nem változtat, akkor a helyzete csak egyre súlyosabbá válhat. Javsasolnám az olaj-terápiát, vércsoport szerinti hidegen sajtolt olajok napi szinten való fogyasztásával. Javasolnám at SPA méregtelnítő készülékkel , több hétig végzett folyamatos méregtelenítést. Javasolnám, hogy a felkeléstől a lefekvésig, ha szomjas, ha nem, két óránként igyon meg 2 dcl patikában, vagy bioboltokban kapható desztilláltvizet, tisztán.
Javssolnám a méh-nyálkahártya megerősítésére a szelén, a cink, a c-vitamin, a Senior Formular, vagy a Menopausal Formular szedését is. Egyen sok kölest, mert az is sokat segíthet. Részletes terápiát, hogy miből, mikor mennyit szedjen csak akkor tudok felállítani, ha látom a vér-leleteit, látom önt (külső jelek, testsúly, magasság, stb).
Ha ideje megengedi, s tényleg gyorsan akar meggyógyulni, akkor kérem keressen fel személyesen a rendelőmben. Én sem szedném az említett gyógyszerek, ha az Ön helyében lennék.
Üdvözlettel: Weixl-Várhegyi László

AQUAPOl

A kérdés

Kedves László! Lakásunkba AQUAPOL készüléket szeretnénk felszerelteni. Őn ismeri-e ezt a készüléket, és ha ismeri mi a véleménye róla? Köszönettel:bdanita

A tanácsadó válasza

Kedves Anita!
Igen ismerem a készüléket és jónak is találom, de én már csak a desztilláltvíz mellett teszem le a voksot, mert a desztilláló készülék olcsóbb és biztosabb működésű, s jóval tisztább vizet ad. Van reverz ozmózisos készülékem is, ami szintén olcsóbb és 006 ppm-es vizet ad, a desztilláltvíz pedig 001 ppm-es. Ha az Aquapol készüléke 10 ppm-esnél nagyobb szennyezettségű eredményt ad és 100 ezer felett van az ára, akkor nem éri meg, mert az általam említett készülékek olcsók és üzembiztosak, s a beszerelés költsége is benne van az árban. Kérem írja meg, hogy az AQUAPOL most mennyibe kerül ( három évvel ezelőtt, amikor megismertem, tudtam az árát, de ma már nem tudom mennyit emelkedett) és milyen ppm-es vizet készít, s azt is, hogy Ön hol él, mert a ppm érték függ az alpvíz értékétől is, ami földrajzi helyenként eltérő ppm értékű.
Egyébként gratulálok, hogy víztisztítót kíván beszereltetni, mert a tiszta víz az alap az egészséges élethez!!
Üdvözlettel: W-V László

Magas vérnyomás és kézremegés

A kérdés

Tisztelt Weixl-Várhegyi László Úr!Nagyon köszönöm segítő válaszát a vérnyomás problémáimra. Azota igyekszem figyelni az aprónak látszó dolgokra is. Most már napközben úgy ahogy beállt a vérnyomásom, de estére kézremegésem lesz és felszökik a vérnyomás is. A tanácsát megfogadva csökkentettem a kálium fogyasztását és verseny szerűen sportolok lassan 12 éve . Azt nem tudom, hogy ezek mellett is, hogy lehetet drasztikusan magas a vérnyomásom? Kérem segítsen hasznos tanácsaival!Nagy tisztelettel: Nagy Tamás

A tanácsadó válasza

Kedves Tamás!
A kézremegést idegi, valamint keringési probléma is okozhatja, vagy mindkettő. Ha a vérnyomás is magas, akkor mindkettő. Kellene szednie még legalább napi 50 mg Q-10-et ( Vitamin Sation cégé a legjobb), valamint 500 mg. L-Carnitint ( a BioCo cégé a legjobb). Lehet, hogy az elektroszmog is bejátszik, ha a mobilját a teste, főleg a szíve, vagy a válla, keze közelében tartja.Az auto-elektronikával teletűzdelt gépjárművek ( kamionok is) belseje, mint valami Faraday-kalitka úgy viselkedik, s a "kalitkában" lévők folyamatos elekrto- és rádioelektro-, valamint mobil-szmognak van kitéve, amely nyomot hagy a keringésben is és az idegrendszerben is. Ön sokszor vezet napjában gépjárművet?
A villamos, metrokocsi, troli és villamosmozdony vezetők egyik foglalkozási ártalma az Ön által leírt tünet-együttes.
Meg kell erősítenie az agyműködést, a keringést is és idegrendszert is, az alábbiak szerint:
Szedjen neponta 2x1 Gingko Bilobát ( Herbals-Pal a legjobb). Este lefekvés előtt fél órával vegyen be egy szem Mega B-Complexet ( a Cali Vitáé a legjobb dózisú) és egy szem B-1 250 mg-os kapszulát ( Dr. Lenkeié a legjobb). Közvetlen a lefekvés előtt pedig a nyelve alatt szopogasson el egy 3 mg-os Melatonint ( az ÖKONET-é a legjobb és legolcsóbb).
Csináljon terhelés nélküli karkörzéseket mindkét kézzel egyszerre előre és hátra, jobbra és balra, legalább 21-szer minden irányba, minden alkalommal ha érzi, hogy el akarja kapni a kézremegés.
Szedjen naponta 3x10 csepp Oxy Maxot ( a Cali Vitáé a legjobb), úgy, hogy az első 10 cseppet közvetlenül a felkelés után vegye be 5 cl. desztillált vízben, a második 10 cseppet bármikor beveheti ugyanígy. Az utolsó 10 cseppet este lefekvés előtt vegye be, szintén úgy, mint reggel.
Naponta rendszeresen kellene bevinnie a szervezetébe az alábbi olajok keverékét.
-szőlőmag olaj, 2 evőkanál
-bio szója-olaj 1 evőkanál,
-kendermag olaj, 1 evőkanál
- lenmag olaj, 1 evőkanál
-oliva extra-szűz olaj, 1 evőkanál
Ez összesen 6 evőkanál olaj, amit össze kell keverni és el kell a nap során fogyasztani, úgy, hogy kenheti kenyérre, teheti turmixba, kiszedett ételekbe ( leves, tészta, főzelék, rizs stb), s teheti salátákba is. A lényeg az, hogy ez a mennyiség egy nap alatt bejusson a szervezetébe. Hidegen sajtolt, jó minőségű olajokat használjon! A Herba Házban és a Medi Line Üzletházban lehet legolcsóbban hozzájutni. Ha A-s, vagy O-ás vércsoportú, akkor még tehet hozzá egy evőkanál tökmag olajat is. Ha nem A-s a vércsoportja, akkor ne használjon sütésre, főzésre napraforgó olajat!!!!
Táplálkozzon a vércsoportjának megfelelően, s a sporteredményei is így lesznek jobbak. Én így lettem 3 éve világbajnok történelmi nehézsúly- vetésben (25,4 kg). Ha meg is engedi a vércsoportja, akkor is kerüljön minden margarin-fajtát és mindent, amit margarinnal sütöttek, főztek ( nehéz lesz, de meghozza az eredményt). Ugyancsak kerüljön minden tejet és tejterméket és minden olyan ételt, amely rejtett vagy nem rejtett formában tartalmazza ezeket az összetevőket. Ne féljen a magas vérnyomástól, ha a pulzusa ilyenkor 50-60/perc közelében van. Ha már 75 felett van a pulzusa magas vérnyomásnál, akkor az bajt jelez a szívnél és az ereknél. én jól elvagyok a 61 évemmel és erős terhelésnél is, még 160 feletti vérnyomás esetén is, mert a pulzusom 48 és 58 között ingadozik csak. A magas vérnyomás alacsony pulzusnál nem veszélyes, magas pulzusszámnál viszont igen!!
Jó lenne ha látnám a vérképét és az EKG-ját!
Üdvözlettel: Weixl-Várhegyi László

Táplálékkiegészítők

A kérdés

Tisztelt Uram!Mi a véleménye a VISION táplálék kiegészítőkről?

A tanácsadó válasza

Kedves Barabás!
27 éve foglalkozom táplálékkiegészítőkkel, s ha a VISION termékeket kellene elhelyeznem a rangsorban, akkor a jó és a közepes közötti sorrendben lennének a termékek. Magam is kipróbáltam már közülük többet is, de nem voltam elájulva. Először is nem vércsoport-specifikus az összetételük, ami azt jelenti, hogy egyes összetevők agglutinációs hatással vannak, hol az egyik, hol a másik vércsoporthoz tartozó vérlemezkékhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus alkotóelemekre.
Ha valakinek vitaminhiánya van, akkor a megfelelő dózisú vitaminok valószínű javítanak az illető állapotán, viszont nem veszi észre az agglutinációs hatásokat, amelyek csak hosszabb távon jelentkeznek és így nem veszik észre, hogy ezt egy, vagy két adott termékben lévő a vércsoportjára károsan ható agglutináló lektinféleség okozza.
Például az aloét forgalmazó MLM-es cég mindenkinek ajánlja az aloét, holott az csak az A vércsoportúaknak jó, míg a többi vércsoportúakat agglutinálja. Sajnos sokan ezt a terjesztők közül nem tudják és orrba-szájba ajánlják mindenkinek. Az ő cselekedetük a tudatlanságuk miatt megbocsátható. Akik viszont tudják ezt és mégis terjesztik és ajánlják, azokat bioterroristáknak nevezem, mert tudatosan ártanak vele másoknak. Ez pedig bűncselekmény lenne, mint ahogy az is, hogy aki táplálékkiegészítők értékesítésével foglalkozik, s ehhez nincs meg a megfelelő végzettsége (fitoterapeuta, életmód-tanácsadó, dietetikus, orvos, biológus, biológia tanár stb ajánlhatna csak ilyeneket).
Engem is bemértek a VISION ügynökök és elcsodálkoztak, hogy az antioxidáns szintem 60.000 felett volt, holott nem szedtem a termékeiket.
Én több, állami üzletekben, patikákban is kapható tiszta terméket használok (zömmel ezeket is ajánlom), amelyeknek ismerem a teljes összetételét, s így meg tudom állapítani a vércsoportnak való megfelelőséget is. Ráadásul ezek a termékek olcsóbbak, mert a megvásárlásával nem kell eltartanom az adott MLM-es cég egy-, két- vagy hárompálmás menedzsereit.
A teljesség igénye nélkül ajánlanék néhány céget( főleg magyarokat és nem mlm-eseket), akiknek kiváló minőségű és tiszta termékeik vannak: BioCo; Vitamin Station; Vita Caps, Cali Vita; GND; Herbals-PAL; Aranymozsár,Ökonet, Dr. Lenkei egyes termékei; Supradin, Bio Group; stb.
Nem akarom sem lebeszélni, sem rábeszélni egyikre sem, s ez így van a VISION-termékekkel is. Én azokat a termékeket részesítem előnyben, amelyikek pl. egy-vagy kétféle összetevőt tartalmaznak (pl.: méhpempő, ginzeng, Q-10; Q-1; kolloidok, gingko, virágpor, omega-3 , szelén, cink, spirulina, chlorella, acidophilus,kisvirágú füzike-kivonat, stevia, króm; vas, stb.), vagy vércsoport-specifikusak ( Vital O, Vital A; Vital B, Vital AB; For Life Gold O, For life Gold A, For Life Gold B, For Life Gold AB; stb).
Kiválóak pl. a patikában kapható Schüßler-sók is, amelyek már több, mint 100 éve beváltak.
Ugyancsak kiválóak a különféle hidegen sajtolt olajok, melyek sokkal olcsóbbak a táplálékkeigészítőktől és sokkal természetesebb formában tudjuk bevinni a szervezetbe, mint a kapszulákat vagy a tablettákat, azok hordozóanyagaival együtt. Pl. egy 100 szemes Lecithin átlag 3600 Ft-ba kerül, míg ha vesz fél liter bio-szója olajat akkor az csak egyharmadába kerül, de a lecithin tartalma meg közel 50-szeres!!!!!!Ráadásul van még benne omega-3, béta karotin, E-vitamin, stb. is. Tehát jóval kevesebbért jóval többet kap!!!
Üdvözlettel: Weixl-Várhegyi László

Magas vérnyomás

A kérdés

Tisztelt Weixl-Várhegyi László Úr!Azal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy segítsen a döntésemben. 2007. aug. 200/100 vérnyomással kórházba kerültem, kivizsgáltak, de nem találtak semilyen szervi bajt. Elkezdtem szedni a Lenkei-féle vitaminokat. Egy hónappal ezelőtt újra kórházba kerültem 240/110 vérnyomással. 18 éves vagyok. Kérem segítsen tanácsaival!Köszönettel: Nagy Tamás

A tanácsadó válasza

Kedves Tamás!

Önnek kálium mérgezése van!!!! Sajnos a kálium először csökkenti, majd növeli a vérnyomást. Ezt az orvosi tankönyvek is leírják ( Prof.dr. Issekutz). A Dr. Lenkei készítmények nagyon magas kálium tartalmúak, s ugyanakkor nem tartalmaznak nátriumot.
A focisták is azért halnak meg fiatalon, mert kiiizadják a nátriumot meccs közben is sajt-szinten felborul a kálium-nátrium ion-egyensdúly.
Csak patikában kapható NaCl-t (konyhasót) használjon sózásra, s azzal bátran sózzon mindent. Sajnos a kereskedelmi forgalomban lévő étkezési sók mindegyike vérmérgeket tartalmaz ( aluminium-hidroxid, lítiumklorid, káliumklorid, stb). Ezért én fel is jelentettem a Magysarországi só-kereskeldelmet és sóipart, mely ügy még nem zárult le. Kérem nézze meg a www.aquanet.fw.hu honlap erre vonatkozó anyagait. Tiszta bioterrorizmus, amit a sóval művelnek, mert ezzel akarják a civilzált országokban magakadályozni a túlnépsedét. Valóban nem lenne jó ha 10-15 milliárd ember lenne a Földön, mert akkor már egymást ennék az emberek. Szudánban és Bangladesben megoldódik a népesség csökkentése, de a civilizált világban a sóval és a mérgezett vizekkel gyérítik a lakosságot.
Feküdjön ki az elektroszmogból. Ne használjon mobilt, mikrós ételeket, ne fogyasszon és csak LCD-s tv-ket és képernyőket nézzen. Igyon fagyöngy teát (csak áztatni szabad desztillállt vízben), de ihat galagonya bogyó, vagy galagonya virág teákat is. Jó lenne ha vércsoport szerint étkezne! Egyen napi 5 dkg keserű, 80 % kakótartalom feletti csokoládét!
Szedjen napi 20 mg Q-10-et és napi 200 mg L-Carnitint (bioboltok és patikák árulják.
Feküdjön le 21 óra után és magas fejpárnát használjon. ha lehet a párnája tönköly-pelyvával legyen kitömve! Ne halgasson Heavy Metall zenéket és ne hordjon fejhallgatót a fülében. Kerülje a piercingeket is, valamint ha van tetoválása s szív-meridián vonalon, akkor az bőrgyógyásszal vágassa ki.. Szóval sok oka lehet, hogy ilyen fiatalon magas vérnyiomása van. A legjobb lenne, ha a leleteivel együtt hamarosan felkeresne a rendelőmben.
Kellene szednie még a B-Complex vitaminokat, s azt ki kell egészíteni nagy dózisú B-1-el, amit csak a Dr. Lenkei-boltban lehet kapni, mert az jó termék. A magas vérnyomás nem veszélyes ha alacsony a pulzusa ( 47-60/ perc közötti ). Lehet, hogy kellene szednie Melatonint is, meg Spirulinát és szelént is.
Üdvözlettel: W-V. László