Holdnaptár

Ismertető a holdnaptárhoz

..:: A kért dátum ::..

Kérjük az alábbi űrlapon válassza ki a kívánt dátumot:
2017


A Föld és a Hold egymáshoz viszonyított pályájának helyzete jelentős befolyást gyakorol életünkre, egészségünkre. A két égitest egymáshoz képest fennálló helyzete folyamatosan változatja a gravitációs térerőt (ezzel magyarázható a dagály és az apály jelensége a tengereken).

A holdhónap 29,5 napból áll, és ezen belül 4 fázist különböztetünk meg, mindegyik időtartama csaknem 7,4 nap. Az első fázis az újholddal kezdődik, és az első negyedig tart. A második fázis időtartama: az első negyedtől teleholdig vagy holdtöltéig. Ekkor kezd fogyni a hold, és a harmadik fázis az utolsó holdnegyedig tart. Végül a negyedik fázisban, vagyis az utolsó negyedben elérkezünk az újholdig, és a teljes ciklus kezdődik elölről.

Az egyes holdfázisok élettani hatását a földi gravitációs erő növekedése, illetve csökkenése határozza meg. Az első és a harmadik fázisban, vagyis újholdtól az első negyedig, valamint teleholdtól az utolsó negyedig növekszik a gravitáció. Hatására a szervezet biológiai folyamatai kívülről befelé, illetve felülről lefelé irányulnak. Alkalmas időszakok ezek a feltöltődésre, a testi, lelki, szellemi raktározásra. Ilyenkor előnyös vitaminkúrát folytatni, energiában bővelkedő táplálékot fogyasztani. Ebben a két hétben az ember nagyobb terhelést vállalhat. A növények hatóanyagai ebben az időszakban a gyökerekben összpontosulnak.

A második és a negyedik fázisban viszont a gravitációs erő csökken, ezért ilyenkor a szervezetben a belülről kifelé, illetve alulról felfelé irányuló folyamatok jellemzőek. Kiváló időszak ez mindenféle böjthöz, méregtelenítéshez, testi-lelki megtisztuláshoz, meditációhoz. Nem célszerű nagyobb fizikai vagy szellemi terhelést vállalni ebben a két hétben. A növények hatóanyagai főleg a virágokban és a levelekben összpontosulnak.

Külön szót érdemel a telehold napja, illetve azt megelőző és követő két-két nap. Ezen az öt napon (de főleg teleholdkor) nemzetközi és hazai statisztikai adatok tanúsága szerint sokkal több a közlekedési baleset, az erőszakos és bűncselekmény. Az emberek érzékenyebbek, ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak, többnyire rosszabbul is alszanak, mint máskor. A nők havi ciklusa általában igazodik a hold járásához: a legtöbb nőnek telehold idejére esik a menstruációja, és a szülések száma is megnő ilyenkor.

A műtétekre és az orvosi kezelésekre többféle befolyást is gyakorol a Hold. Általános szabály prof. dr. Török Szilveszter szerint, hogy sebészeti beavatkozásokat az első és a harmadik fázisban (annak is a második és a harmadik harmadában) érdemes elsősorban végezni.

Az asztrológia csillagjegyei szerint ugyancsak megkülönböztethetők kedvező vagy kedvezőtlen időszakok egy-egy műtét szempontjából. Mindegyik születési jegyhez más-más érzékeny testrész, szerv vagy szervrendszer társul. Érdemes tehát ellenőrizni, hogy a Hold éppen melyik jegyen kel át, ahhoz milyen testrészek tartoznak, és ha az érintett testrészek műtétjét tervezzük, érdemes az operációt elhalasztani, hacsak nem sürgős vagy életveszélyes esetről van szó.

Alapelv: minden, ami túlságosan megterheli azt a testtájat, amelyet az adott jegy ural, kétszer olyan kártékony a szervezet számára. Másfelől viszont igaz az is, hogy minden, amit annak a testrésznek vagy szervnek a jólétéért teszünk, amelyet az adott jegy ural, kétszeresen jótékony hatású.

További tudnivalók különböző témákban

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés